Направиха Клиника за разведени в Болоня

В нея експерти дават съвети на бивши съпрузи, за да преодолеят кризата
7 фев 2008 11:59,
Направиха Клиника за разведени в Болоня
Понякога разводът е много болезнена процедура. Снимкиа: РИА Новости

Клиника за развеждащи се съпрузи направиха в Университета на Болоня. Експерти от най-старото учебно заведение в Европа ще дават съвети и морална подкрепа на бивши съпрузи, за да преодолеят по-лесно радикалните промени в живота си, съобщава ПронтоСофия.

Само през последните няколко години разводите в Италия достигнаха 80 хиляди на година. Преди десетина години например на Апенините бяха регистрирани средно по 50 хиляди развода годишно.

За да подпомогне излизането от кризата, която за мнозина бивши съпрузи е почти като траур, преподавателят по психология в Университета на Болоня Франческо Кампионе основа в началото на годината Клиника на кризата.

„Това е уникална по рода си клиника. Тя се намесва в кризата, която се ражда в една разделяща се двойка и предлага серия от методи, които да превърнат този период в по-безболезнен.

Клиниката се опитва да помогне и на децата в разделените семейства, които често плащат най-солените сметки в разводите“, каза Кампионе.

В Клиниката на кризата работят многобройни психолози доброволци под координацията на Университета в Болоня. Клиниката предлага безплатни услуги, що се отнася до помощта за децата.

Бившите семейни двойки пък плащат скромни суми, за да се „лекуват“ там. Първата цел на клиниката е да помогне на бившите съпрузи да избегнат превръщането на развода в съдебни битки.

„Необходимо е преди всичко да се разбере защо една двойка се е събрала, защо се е разделила и как да се понесат загубите“, казва още Франческо Кампионе.


Спонсорирано съдържание