Сръбски министър се кара на Брюксел

Хавиер Солана се меси във вътрешните работи на Сърбия, твърди сръбски министър
8 апр 2008 16:10,
7
Сръбски министър се кара на Брюксел
Солана се месел в сръбските работи. Снимка: civitas.org.uk

Сръбският министър на просветата Зоран Лончар обвини върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Хавиер Солана, че пряко се намесва в изборите и вътрешните работи на Сърбия.

"Хавиер Солана казва, че много обича Сърбия и иска на изборите да помогне на коалицията Чанак, Демократическа партия и Г17 (Коалицията ръководена от президента Борис Тадич - бел.ред.)"

"В същото време за Солана, както той казва, са важни изборите в Сърбия на 11 май и за него е важно след това влизането в сила на конституцията на първата държава на НАТО", посочи Лончар в изявление, предоставено на ТАНЮГ.

Той оцени, че по този начин Солана пряко се намесва в изборния процес на Сърбия, и “което е още по-лошо, подкрепяйки конституцията на първата държава на НАТО (Косово - бел.ред.), грубо се намесва във вътрешните работи на Сърбия”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
расистка преди 16 години
Сърбите поне умейат да си кажат и да отстояват мнението си а не целуват на Америка каквото правят тукашните политици,а и България ще потърси помощ и подкрепа но няма да я поличи!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Sarbite poemat agresijata na arogantnija Zapad .Nashijat dalg e da badem s tjah , zashtoto atakata e i sreshtu nas . Koj e doblesten i smel i koj e podal i strahliv ?
4
0
 
0
 
! Отговори
отворко преди 16 години
Нещо не мога да разбера тия дето толкова се кефят на Сърбите. кефите се на упоритата дивотия на сръбските политици, които доведоха Сърбия до загуба на земи, пари, достъп до море, ограничения за пътуване, ВИЗИ, които никога не са имали и т.н.Ако някой не понася българските политици, що ги сравнява с аналогични и по-големи . Пишете само против българските политици. А на тия дето разправят и ще разправят, "БРАТСКА СЪРБИЯ" е по-добре от нас да вземат да се поразходят до там и да видят.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не е вярно! Луканов протестира че американски посланник говори на митинг на СДС и вижте какво го направиха!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
sarbite sa hristiani,a na6ite politici-eni4ari
1
0
 
0
 
! Отговори
Чергобиля Мостич преди 16 години
Това никога няма да го направи наш политик в защита на българския интерес ! По лесно е да си ибрик !