ЕК: Румъния бележи напредък

В Доклада си ЕС твърди, че Букурещ започва да се движи в правилната посока
20 юли 2008 16:43,
11
ЕК: Румъния бележи напредък
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия (ЕК) смята, че Румъния върви в правилна посока в борбата с корупцията. Това е записано с проектодоклада на Брюксел, който официално ще бъде публикуван в сряда, съобщи БНТ.

Комисията приветства "бавния, но устойчив напредък" на Букурещ и отправя критики към политическите партии, които блокирали усилията да бъдат разследвани за корупция висши румънски политици.

"Бавен, но устойчив!", така Брюксел Брюксел румънския процес на реформи.

Комисията одобрява факта, че румънската Национална агенция за борба с корупцията е започнала дела срещу депутати и бивши министри, както и създаването на Национална агенция за интегритет.

За резултатите на Румъния Брюксел пише: "Налице е скромно, но обещаващо начало!"

Подобно на България в Румъния също има хронична корупция в здравеопазването и образованието.

Изводите са, че борбата с корупцията трябва да бъде деполитизирана, а делата срещу депутати и министри освободени от парламентарна намеса.

Докладът не препоръчва предпазни клаузи, но заключава, че "Румъния започва да се движи в правилната посока."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Zmee преди 15 години
>>Румънците са светлинни години назад,но много се подкрепят.Мале.Така спиш по-спокойно ли?
9
0
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 15 години
Напълно подкрепям твоята позиция !
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Те лъжат и мажат само и само да гушнат милионите евра!И тук може да се заведат дела.Румънците са светлинни години назад,но много се подкрепят.
7
0
 
0
 
! Отговори
Алф преди 15 години
Да, Румъния бележи напредък. За разлика от нея обаче България бележи НАЗАДЪК и то голям. Стигнали сме дъното и още дълбаем надолу. Благодарение на политическата пасмина, която се е радзвихрила в България като башибозук вече 18 години и иска да ни умори.
6
0
 
0
 
! Отговори
nemiat преди 15 години
Bravo na komshiite na tova se vika gazoblizovci. A nachite politici si mislat shte im podnesat na tepsiia miliardite. Osracha vsicki pateki do bruksel.Opozicia i opravlqvachti ne znam kqde ne si brqknacha i opluxa edin na dryg ce se nosi vonq do evrosquza.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на румънците, заслужават уважение.
4
0
 
0
 
! Отговори
Митю Туца преди 15 години
Когат пръдне рака в шестицата и бухала на син камък. Ей тогава ще се случи
3
0
 
0
 
! Отговори
bv преди 15 години
"Комисията одобрява факта, че румънската Национална агенция за борба с корупцията е започнала дела срещу депутати и бивши министри" takova neshto koga shte se sluchi v Bulgaria
2
0
 
0
 
! Отговори
nas преди 15 години
А къде са онези умници които плюеха когато се реши да сме задно с румънците в опита си да влезнем в еу... та не беше те ще ни дърпат назад , няма да ни пуснат зарад тез ***... и прочие. Е да ама не *** се оказахме пак ние, хора без гражданска позиция или поне тази ни позиция се ограничава в радиус метър от масата с ракията. Много говорим ама все празни приказки изприказваме, и това ще е и бъдещето ни и бъдещето на нашите деца и внуци.А европа.... дълго ще проклина денят в който направи гешката да ни прегърне ...е няма да е чак толкова дълго , то хората в цивилизованият свят знаят как се върти кранчето и знаят как да изолират мършата , жалкото е че ние простолюдието не....
1
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Браво на нашите съседи