Обявиха военно положение в част от Абхазия

САЩ предупреждават Русия срещу ескалация на конфликта с Грузия
10 авг 2008 17:23,
172
Обявиха военно положение в част от Абхазия
Снимка: БГНЕС

С указ на президента на сепаратистката грузинска република Абхазия Сергей Багапш на част от територията й се въвежда военно положение, предаде Интерфакс.

Военното положение влиза в сила в пет района от 0 часа на 11 август местно време (23 ч. бълг. време).

Освен това, на територията на Абхазия е обявена частична мобилизация на запасняците.

Абхазките сили продължиха и днес въздушните бомбардировки и артилерийския обстрел в района на Кодорското дефиле, който е под контрола на Грузия.

Абхазките части се разгърнаха до река Ингури, на границата с Грузия, в окръг Гали - абхазки район, населен предимно с грузинци.

Малко по-рано днес Белият дом предупреди Русия за риска от сериозни последици, които би имало за отношенията със САЩ продължаването на "опасната и диспропорционална ескалация" от руска страна в конфликта с Грузия, предаде АФП.

Ясно заявихме на руснаците, че ако диспропорционалната и опасна ескалация продължи от руска страна, това ще има сериозно отражение върху американско-руските отношения в дългосрочен план, заяви заместник-съветникът по националната сигурност Джеймс Джефри.

Това според АФП е най-сериозното предупреждение, адресирано към Русия от високопоставен служител на Белия дом от началото на военните действия в Южна Осетия.

САЩ настояват за спиране на руските нападения, прекратяване на огъня, връщане на положението отпреди началото на боевете и подновяване на диалога, каза Джефри в Пекин, където придружава президента Буш.

Според Белия дом руската реакция на изтеглянето на грузинските сили от сепаратистката република Южна Осетия - ако то се потвърди - ще бъде тест за истинските намерения на Москва.

В същото време Русия иска договор с Грузия за неизползване на сила преди всякакви преговори.

Докато Грузия не подпише договор за неизползване на сила по отношение на Южна Осетия, и дума не може да става за започване на преговори. Това заяви на пресконференция в Москва заместник-министърът на външните работи на РФ Григорий Карасин.

Грузия е длъжна да изтегли армията си на линията от 1992 г., както е предвидено в споразуменията от Дагомис, цитира ИТАР-ТАСС изявлението на дипломата.

Необходимо е да бъде подписан договор за неизползване на сила. Нужни са задължения, положени на хартия. Събитията през август показаха, че на думите на грузинското ръководство не може да се вярва, изтъкна Карасин.

Всичко за войната в Грузия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на украинците. Полша, Украйна, Естния, Литва и Латвия ще измият срама от мълчанието и бездействието на ЕС.
30
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Укранските пачаври(власовци)ЗАБРАНИЛИ на ракетния крайцер МОСКВА ,миноносеца и трите десантни кораба да се върнат в Севастопол.Готвят изгонването и на останалите кораби.
29
0
 
0
 
! Отговори
proporcia преди 15 години
Ynki GOY HOME!
28
0
 
0
 
! Отговори
ALLIGATOR преди 15 години
Не знам гледах една *** по TV то после дадоха още една *** беше много много наплашена името и ми се струва че беше Буш та тоя искал нещо от Русия, абе *** не виждаш ли че Америка фалира всеки ден гърмят банки, фирми умирате бееее колкото и да ви се не иска обаче идва нещо по хубаво след това за което братския американски народ не може и да си побисли ...... руснаците ще ви изнасят урок по ..... демокрация и спазване на човешките права и знаете ли защо ..... защота просто америка ще изгарми сама този финансов балон ще грамне и какво следва ... сорка *** не ми се мисли за вас просто какво ви чака там зад океано , ако някой не вярва и не е на ясно еми нека да проследи икономичиското развитие на САЩ в близкити години и да погледне колко банки и фирми фалират и да резбере какво ги чака там та така колеги .... бай мистър Буш пожелавам ви леки старини ако ги дочакате .... защото има и хора при вас които могат да мислят и в един момент може да излезе съобщение- г-н Буш почина тази нощ от ... може де си измислите каквато болест решите хахахах американската/ демокрация !!!!! / е N-1 в тези изпълнения
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Американците предупреждават за диспропорционалната война..А Ирак / Афганистан / Иран ... са съвсем пропорионални на щатите страни също, там може. хипократите.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
boje pazi balgariq, mai e nai-umestniq komentar. za6toto i rusnacite i amerikancite gledat svoq si interes, a nie va6kite da mu mislim
25
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
По твойто време рева като НИ взеха в НАТО(през 1992 Ж.Желев каза ,че БЪЛГАРИЯ няма да ЧЛЕНУВА във военно-политически съюзи),ще те правя РЕКЛАМНО ЛИЦЕ на РЕВЛОН!
24
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
Voinata si e chisto pusko- amerikanska. Bratushkite sas fanatichnia patriotizam, a amerikancite s "rajencheto v rakata" za da ne se opariat. Otstrani, svetovno finansovata evreiska mashinka, gleda porednia seir, koitp niakoi slanchev den kato bumerang shte se varne pri tezi tarikati. Pazi Boje Balgaria.
23
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
А преди казус бели е лъжата. Сама по себе си тя е антиномична - спомнете си старата апория за блъжеца, който казва "аз лъжа". Но проблема със създаваните от нея проблеми може да се реши просто - спомнете си как прави това селянина оръжиеносец Санчо Панса, докато губернаторства и съди. Казано грубо решението е "винаги е по-добре да направиш добро, а не зло". Изцяло върху подобни неща се базира само христиавството и затова неизбежния изход е чрез него в него. А в момента гледаме последствията от фарисейско-талмудисткото юдаизиране на света, в който за лъжата важи Яворовото "...лъжата, дух на вселената, душа в душата...".А за да не се лъжем и самозалъгваме какво става по света, включително в Грузия, пак посочвам за начално запазнаване който се интересува да потърси с Гугъл филмчето "деньги - пирамида долгов" и текста "хочу весь мир и 5 %" /не давам адресите, защото ги трият/.Та хубаво е, че както отбелязват и други коментиращи, че има Интернет, защото като цяло той ограничава лъжата. През 50-те години нобеловия лауреат по литература Албер Камю в "Падението" написа /по смисъл/: "Свърши времето на диалога, когато всеки излагаше своето мнение и питаше - А ВИЕ КАК МИСЛИТЕ. ЗАМЕНИХМЕ ДИАЛОГА С КОМЮНИКЕТО - ИСТИНАТА СЕ СЪСТОИ В ТОВА И ТОВА. Вие може да не сте съгласни с нашето мнение, но когато трябва ще доиде полицията и ще Ви докаже, че сме прави." Та каквито и косури да има диалога ни в Интернет, той е факт. Проблевът с полицията, разбирасе, остава, но ще намалява по тази и ред други причини.
22
0
 
0
 
! Отговори
ANTI-USA преди 15 години
Tretia Rim-PAX AMERIKANA,da ne se me6at kudeto ne im e rabota.Kogato v na4aloto na godinata "blsagoslovixa" nezavisimostta na izmislenata republika KOSOVO,Russia gi predupredi,4e sus tozi akt otvariat "KUTIATA NA PANDORA".Xora sveta nikoga niama da bude spokoen i miren.V bibliata e kazano:"Ste nastane narod protiv narod ,i carstvo protiv carstvo"......a sled tova 6te se poiavi i 4oveka na grexa,sina na satanata i 6te vpe4atli mng.narodi sus vazmognostite si.....
21
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Глей евреите,че АРАБИТЕ ще ви СМАЖАТ!
20
0
 
0
 
! Отговори
mig-25 преди 15 години
Грузия (грозни хора ) иска прекратяване на огъня.Самите те преди седмица са извършили мобилизация(ЗАЩО!)Сега ПЛАЧАТ (Надявайки се на НАТО и ЕС),даже еврейчето Паси вчера рева по ТВ ЕВРОПА ,че видители не се спазвало международното право.АЛО КАКВО НАПРАВИХТЕ С КОСОВО?
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
russia sa golemi we, gi v tupite amerikanci
18
0
 
0
 
! Отговори
Slayer преди 15 години
Какво ви е е виновен руския народ, бре??? Вие сте комплексари!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Обичайте България! Мухльовци загубени....
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
AZ mRAZIA RUSIA I VSI4KO RUSKO SMURDI!!!! a vie blijete petolu4ki
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
du6eter uski botu6i o6te 1000 godini!!! i hodete goli i bosi a te 6e vi vikata "ZA RODINO"
15
0
 
0
 
! Отговори
Slayer преди 15 години
Аз обичам България- повтаряйте и вие!!!! Хайде
14
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
От Римско време при война най-напред се поставя въпроса за причината за войната. В съвременния свят, когато доминиращата власт е финансова и се обслужва тотално от медийно-пропагандната машине, всяка война се води в неин интерес и въпроса за причината за войната, или според римляните казус бели, е дебела медийна лъжа. В това отношение американската върхушка цена няма /не америкаците - според крайното мнение примерно на Дейвид Дюк САЩ са под ционистка окупация/ - спомнете си как е започнала войната с Испания преди повече от сто години за изтласкването и от Южна Мерика и превръщането на последната в полуколония на САЩ, как влизат в Първата световна война, как разшириха войната във Виетнам след измисления Тонкински инцидент, как започнаха войната в Ирак а сега съчиняват претекст за нападение на Иран. Колко години Грузия беше въоръжавана, обучавана и насъсквана против Русия? Освен Сащ кои са най-активните участници в този процес? - Турция и Израел. А какво е правила векове Турция в региона предполагам всички знаят. Или какво прави Израел в Палестина - също е ясно. В момента Турция сумти недоволно, но израел вече даде заден ход - прекалено скъпо ще плати ако продължи да дразни Русия и тя реши да помогне военно на Иран - примерно му продаде зенитни ракети.А Русия има много вини, но в нея се възражда нещо като христианнационализъм, както казват някои, който е нещо по-малко лошо от фарисейско-талмудисткия ционизъм. И няма защо да искаме от нея да стане изведнъж идеална - та тя излиза от най-ужасния комунистически експеримент, натрапен и от външни антируски сили /ето един *** факт - през 1918 г. от 386 комунистически комисари само 13 са етничиски руснаци, а около 380 евреи; освен това основоположника и на комунизма, преди Маркс, и на ционизма, преди Херцел, е един и същи човек - Мойсей Хес/. Важното е, че тя върви напред, развива се и в това развитие не липсват христиански елементи. А САЩ под ционистка окупация, според терминологията на Дейвид Дюк, вървят наза и все повече се дехристианизират. Е, сами преценете на кого и как трябва да съдействаме.
13
0
 
0
 
! Отговори
valeri преди 15 години
Дойде време да се събуди Русия и да покаже на света че не бива да ги подценяват.САЩ атакува безпощадно суверенната държава Ирак и сега дава ултиматуми .Руснаците трябва да действат твърдо и безпощадно и да превземат Грузия и тогава да видим НАТО какво ще направи .САЩ дадоха подкрепа за Косово а сега нещо не подкрепят автономните области.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
na6te politici imat dostoen konkurent v liceto na saaka6vili.Po otno6enie na maznene i guzolizane na ES i USA toq gryzinskiq 4ifyt nqma raven.....na preskonferenciqta gledam kurdisal znameto na ES a puk te realno ne sa v typiq Es