Войната престъпи оправданията за мир, Русия мачка грузинска територия*

Русия отвори втори фронт на сраженията в Грузия
11 авг 2008 18:42,
310
Войната престъпи оправданията за мир, Русия мачка грузинска територия*
Русия отвори втори фронт на сраженията в Грузия. Снимка: БГНЕС

Русия отвори втори фронт на сраженията в Грузия, като изпрати войници извън Абхазия- в грузинска територия, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Руски войски се придвижиха на 40 км от сепаратистката област Абхазия, в град Сенаки, който се намира на грузинска територия, съобщава и телевизия "Ал Джазира".

Руската армия се придвижва с няколко десетки бронетранспортьора.

Dnes.bg припомня, че първоначално Русия оправдаваше нахлуването си на грузинска територия като „мироопазваща мисия в Южна Осетия“.

Руските войски обаче превзеха в понеделник и град Гори, предава "Ал Джазира".

"Грузинските сили укрепват позициите си край Тбилиси, за да защитават столицата", съобщи секретарят на грузинския Съвет за сигурност Александър Ломая.

"Руските войски окупират Гори. Грузинските въоръжени сили получиха заповед да напуснат Гори и да укрепят позициите край Мицхета, за да отбраняват столицата. Това е тотална офанзива", подчерта Ломая.

Мицхета е грузински град, разположен на 24 км от Тбилиси.

Грузинските сили се изтеглят към Тбилиси, за да защитават столицата от руската армия, съобщи по-късно в комюнике и грузинското правителство.

Русия не може да преговаря с грузинския президент Михаил Саакашвили, който вече е военнопрестъпник, заяви руският посланик в НАТО Дмитрий Рогозин пред журналисти в Брюксел.

Русия се стреми да окупира цялата територия на Грузия, изтъкна грузинският президент Михаил Саакашвили в обръщение към нацията, предавано по телевизията.

„Тази провокация целеше да се окупира Южна Осетия, Абхазия и накрая цяла Грузия", подчерта той, имайки предвид сраженията, които се водят от няколко дни между грузинските и руските войски.

По-рано в понеделник Михаил Саакашвили подписа в столицата Тбилиси предложение за спиране на огъня с Русия.

Москва обаче категорично отказа предложението, съобщи Ройтерс.

Изявлението на Кремъл гласи, че Русия дори няма да обмисли документа в настоящия момент. 

„Според информацията, с която ни снабдяват миротворците ни в Южна Осетия, Грузия продължава да използва военна сила и при това положение ние няма да вземем под внимание документа“, заяви говорител на Кремъл пред журналисти. 

* Информацията е актуална към 21:50 часа на 11 август 2008

Всичко за войната в Грузия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
0
 
0
 
! Отговори
Малък Бомбер преди 15 години
Може да съм всякакъв, но познавам Русия по-добре отколкото ти - България. :) И междупрочим, ты по фене ботаеш, долбошлеп? Начал базлать сразу, зарраза. Если выпил - *** похмелись. Если нет, значит просто осколок унитаза, придурок жизни, так что заткнись, не то - пиздюлей надаваю, козлина. :)
288
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 15 години
Bashta mu beshe MUJ na mqsto.... za nego tvurdenieto ostava...
287
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 15 години
Abe tupi ADMINI shto ste mi bannanali IP-to VEEEE.... K'vo iskate toq glavunqk, kato e tup i ne znae kak da zaplashva bez da go usetiat.. BTW k'vo kato e sheff..vsichki znaqt kak stana shef... Prodade BG-to na Turcite...bashta mu beshe stoka a toj, kato mesoto koeto vnasiame... BTW samo zaradi bashta mu...ama nejse...
286
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
си делят земното кълбо га две, а ние тук си разменяме слюнки, защото ни текат лигите!
285
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ti za turskia krast ne misli, ne sa nai-golemite ibahci v sveta. misli za nas, deto iadem marsha vmesto meso!
284
0
 
0
 
! Отговори
alex преди 15 години
Москва. Президентът на Русия Дмитрий Медведев е наредил да бъде прекратена руската военна операция срещу Грузия, предаде АФП, позовавайки се на руски източници.Взех решение да бъде сложен край на операцията по принуждаване на грузинските власти към мир, е казал Медведев по време на среща с представители на руското военно командване.
283
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на руснаците , да не ги бяха нападали
282
0
 
0
 
! Отговори
nyakoi преди 15 години
bomber4e ti si lud i mnogo zadrasten brato izlizai pove4ko na vazduh imash nujda
281
0
 
0
 
! Отговори
alex преди 15 години
Добре, Саакшвили по моему е бил подведен от запада и САЩ едвали без гарантирана подкрепа би се юрнал да напада.... Защо му набутаха фитилите и го изоставиха да го гази руската мечка по този начи показаха как НАТО и САЩ за никакъв *** не стават в една сложна ситуация в която те не пишат правилата. това е просто едно показно, за едно политическо маломощие и изтреване на кръмъл в околоземна орбита
280
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Руснака е националист, дреме му за Афганистан. Освен това Афганистан беше дисципа на армията, затвора.
279
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Твоите данни не са официални,а неофициални.И още официални данни:Руският ядрен арсенал е пет пъти по-неефективен от останалия свят.
278
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да не бяха нахлували в Осетия. Сега ще си сърбат попарата. Упреквали Запада за неутрално отношение. Заради нечия лакомия трета световна ли да стане?! Руснаците ще се позабавят още една седмица със споразумението и декларацията и дотогава ще ги съсипят.
277
0
 
0
 
! Отговори
mar преди 15 години
Ами Грузия нахлу в Южна Осетия. Тази война ми напомня малко за Съединението: сърбите ни нападнаха и българската войска влезе много навътре в териториите им. Поне да бяхме освободили земите си там, а то... пак се намесиха Великите сили и защитиха тъпите сърби.Вярно, че руснаците не са осетинци, но грузинците да не бяха нападали Осетия. Трябваше да им е ясно, че руснаците нямаше да издържата да не се намесят. Освен това, те се чустват малко или много унизени от НАТО и сега няма да ги спрат толкова лесно. Дано да не се главозамаят, че кой знае да не стане Трета световна.
276
0
 
0
 
! Отговори
Малък Бомбер преди 15 години
Ех, така си мислеха "братушките" и като влезнаха в Афганистан - разходчица некаква...
275
0
 
0
 
! Отговори
alex преди 15 години
Ми по официални данни руският ядрен арсенал е 2 пъти поголям от на целият останал свят
274
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Верно, че тъй беше! :))) И сега не смеят да кажат гък на китайците!
273
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ех, същото са мислели и Хитлер, Напалеон, ...
272
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 15 години
Пропускаш нещо моного важно с високо точните си оръжия думнаха и китайското послство
271
0
 
0
 
! Отговори
Малък Бомбер преди 15 години
В момента всеки младеж в Русия, който му е време да влиза в казарма, прави всички възможни фокуси, за да се откачи и да не служи /включително бягат и в България/. Самата армия не е армия, а пълна сбирщина, която не става за никакъв *** - само със страни като Грузия могат да се задяват, но в момента в който срещнат истинска военна сила ще бъдат пометени за минути. Що се отнася до ядрения им арсенал - наистина ли смяташ, че той е по-голям от този на US + EU и че другите страни са незащитени, а само велика Русия има добра противовъздушна отбрана? Боже, колко мъка има по тоя свят. :) Кого ще плашат с тоя ядрен арсенал? Какво значение има той, след като е ясно, че който и да използва ядрено оръжие, след това ответен удар ще има и в крайна сметка никой няма да оцелее? Ядрено оръжие никой няма интерес да се използва. А в конвенционална война руската армия ще бъде прегазена така, щото въображението не стига да си представиш. :)
270
0
 
0
 
! Отговори
еди преди 15 години
*** руска ***.всички проблеми идват от тях.как има толкова заблудени мозъци в тоя форум,копнеещи по комунизъм и "братска"русия?