Грузия скъса дипломатическите отношения с Москва

Тбилиси все пак запазва консулските си отношения с Москва
29 авг 2008 17:07, Красимир Ангелов
123
Грузия скъса дипломатическите отношения с Москва
Снимка: БГНЕС

Грузия ще скъса дипломатическите си отношения с Русия, след като Москва призна двете грузински сепаратистки области Абхазия и Южна Осетия за независими държави, съобщи зам.-външният министър на Грузия Григол Вашадзе.

„Външно министерство получи инструкции и ние ще скъсаме дипломатическите отношения с Руската федерация“, заяви Вашадзе.

Очаква се в близките дни всички грузински дипломати да се завърнат от Русия.

Вашадзе все пак отбеляза, че Тбилиси  запазва консулските си отношения с Москва. 

Русия също ще закрие посолството си в Грузия, след като Тбилиси прекъсна дипломатическите отношения.

„Когато дипломатическите отношения са преустановени, посолствата се закриват“, съобщи източник от руското външно министерство. „Какво трябва да направим ние? Да, посолството ще бъде затворено и ще остане само консулството“, допълни още той.

Същевременно говорителят на парламента в Южна Осетия Знаур Гасиев обяви, че до няколко години размирната област ще стане част от Русия, съобщи BBC.

Според него този ход вече е съгласуван на най-високо ниво в Кремъл.

От администрацията на руския президент Дмитрий Медведев засега отказаха да коментират подобни твърдения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
ALLIGATOR преди 15 години
Американска паника - РУСКИТЕ ТАНКОВЕ ИДВАТ
61
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
"Бушменизиране на света чрез Кондолизация на народите".Цитата е на съфорумник тук, шапка му свалям, с едно изречение обхвана цялата външна политика на САЩ!
60
0
 
2
 
! Отговори
baj_Fyj преди 15 години
Да,прав е 33! Само не можах да разбера откъде европата ще купува нефт и газ! Я да се изкаже великият АНАЛизатор! Да видим как европата ще се "направи на мъж" преди зимата и преди традиционното есенно поскъпване на газта! За инвестициите няма да говоря,потърсете си сами в нета колко автомобилостроителни завода има там и никой не смята да се изнася.Това си е тлъст пазар! Що не му стиснете гумената глава на този *** 33? Ми той е смешен,ве! Ха-ха-ха!
59
0
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
33 и аз ти стискам ръката - много точно казано.За съжаление руския народ винаги е бил губещ и онеправдан,но той до толкова е свикнал с това положение,че го приема за нещо естествено.Аз не мога да си представя по-голямо падение от това - да си абсолютна нула в собствената си държава и да величаеш управниците си и да смяташ и себе си за велик.Във вашата държава велики са само глупостта и страха насаждани през дългите години на безвремието - комунизма,а и преди него...
58
0
 
2
 
! Отговори
baj_Fyj преди 15 години
А твоята главица,явно,е най-дървената в света! Ти *** ли си,какъв си? А,сетих! Ти си просто европеец!
57
0
 
2
 
! Отговори
Европеец преди 15 години
Не, не гледам турски филми. Филмът си беше чисто руски. Съжалявам само че не му запомних заглавието, иначе щях да ти го препоръчам да го гледаш да се увериш. В интерес на истината чета и много книги от руски автори които също си заслужават.Например много ми харесва Борис Акунин. В един роман много интересно описва средновековна Москва. Там улиците са застлани с дъски, къщите са дървени изобщо целия град е от дърво. И следва изводът - Москва явно е най-дървения град в света :-)
56
0
 
2
 
! Отговори
Gnusmus преди 15 години
Ти за моята кола грижи не бери. За телевизора ми също. Мои са си.И на руснаците в канчето не гледай,тяхно си е. Та какво против кадровата армия имаш? Нали и нашата е такава! Нещо се обърка,а? Матросов го зaeби,времената са били други,хората също.Да беше ***,че да го набиеш,ама то акъл...Правото на силата,казваш...По-точно? За кои сили говориш? За тези,които започнаха първи да обстрелват град с цивилни? Айде стига с тази слепота! И що така обиждаш,бе яворчо? А? Що така? Долна *** е ***! ДА ТИ ОСЛЕПЕЯТ ДЕЦАТА ДАНО! KOПEЛЕ НEДОKЛАТЕНО!
55
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
DA JIVEE VELIKA RUSIA!!!
54
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
ami xodi v Bruklin da mie6 4inii i da lapa6 4erni pi.ki
53
0
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 15 години
Баба ти е от правоверните! Ей, има ли смисъл само да си чешем езиците? Какво си чел и откъде си го чел не можах да разбера?Цитирай нещо! Ако отвориш Уикипедията за Грузия ще видиш че официалната държавна религия е, и винаги е била християнството.И то православно християнство. Защо си мислиш че само славяните трябва да са християни? Омръзна ми да чета глупости за "малки зелени човечета"!
52
0
 
2
 
! Отговори
от 47, Явор, на 37 г преди 15 години
Гнус, аз тези работи съм ги млял дълго-дълго, и Достоевски съм чел и съм хлипал от умиление, и в Русия съм ходил на собствени разноски, само за да се уверя колко са супер. Не, благодаря! Слава Богу имам логика в манерката. За пари не бих си пожертвал живота, но за това да живея в свободна страна, без изходни визи и без партиен секретар в работата, който да тормози професионалистите - това да. Просто когато такива долни *** от твоя сорт се опитват да ми напомнят за ония времена и да бутат нещата към връщане назад, ме обзема такова веселие! :)) Чувствам се като бог на разума на фона на червеи като тебе, възхваляващи правото на силата. Купи си Москвич, гледай Рубин, яж пелмени и си е-6а-вай майката, !... Ще ми задава той риторични въпроси... :)))))
51
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Кой образува и призна ДВЕ МЮСЮЛМАНСКИ държави в Югоизточна Европа,близо до нашите грраници-независима мюсюлманска Босна и Мюсюлманско Косово.От 1912г досега на Балканите не е имало други ислямски държави освен Албания.Сега ни"подаряват" още две.Щото ислямците са верни кучета на Америка тук на балканите.Те ще и предложат военни бази и логистика.Тя пък ще им даде земи които не им принадлежат и никога не са били техни.Може и български територии след някое време.Услуга за услуга.БАРТЕРНА СДЕЛКА. Имаше древна римска поговорка-ГОСПОДИ ПАЗИ МЕ ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ МИ! ОТ ВРАГОВЕТЕ СИ САМ ЩЕ СЕ ОПАЗЯ.
50
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Россия признала, что посылала в Южную Осетию призывников Ето затова сайтовете за консултации за откачане от военна служба набират огромна популярност в Русия. Всеки се спасява както може.
49
0
 
2
 
! Отговори
Gnusmus преди 15 години
Мдаа...Кадровата армия е съставена от изверги,аватюристи и сребролюбци! Армията на милата ни татковина май и тя е ИЗЦЯЛО кадрова...В Ирак,в Афганистан сме изпратили такива хорица за да не счупим хатъра на Новия Брат. Руснаците поне си стоят на континента и се занимават с *** си съседи.А за Матросов и мужиците грижа не бери,не можеш да ги "смелиш" тези работи,това не са кебапчета и кюфтета! Между другото,какво би те накарало да пожертваш живота си? За парична сума питам,не за разни там идеи и принципи.
48
0
 
2
 
! Отговори
777 преди 15 години
"Грузия скъса дипломатическите отношения с Москва". Добре. Ще им се скъсат задните части на грузинците. В Русия живеят хиляди етнически грузинци. А защо да не станат "Personi non gratta" ? Никой от руснаците няма нищо против тях. Диването Саакашвили, който беше избран с парите на американците извърши престъпление и срещу народа на Грузия след заповедта от Вашингтон. Това и на *** от улицата им ясно. Какво следва ? Прекъсване на икономическите отношения. И без кахетинско вино ще минем. Да го ..... Ясно е, като днешния слънчев ден, че "човекът от храстите" се опита в края на мандата си да прави експерименти с руснаците. Искаше да види как ще реагират. Космическото и другите разузнавания на САЩ гледаха сеира и си правеха някакви анализи за способностите на руската армия за реагиране - провокация, която струваше живота на над 2000 човешки същества.Кой написа "СМЪРТ НА ВСИЧКИ,КОИТО СА ПРОТИВ САЩ!" ? А, да : 48. Той ми пожелава смърт. Благодаря. И без твоята благословия ще си отида от този шантав свят, ама и теб те очаква същото.
47
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Всички тези, които виждате да се возят по броните на танковете не са отишли там за идеи и справедливост, а за заплата. Руснаците имат закон, според който не се пращат наборници на истински операции. Русия не е СССР, идеологиите са различни, хората са различни, само глупостта на русофилите е същата. Смешно е да си представиш как Матросов се хвърля напред "за Абрамовичу", но може и това да видим, мужикът е неизчерпаем откъм идеи.
46
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
46 - сега пък ченгенца взеха да ти се привиждат. Имаш нужда от психиатрична помощ явно.
45
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
притесни ли се, ченгенце :) Ами така е - човек като е на служба изпуска от поглед важните неща. Например това, че младите руснаци обещават на майките се, че няма да се оставят да ги накълцат "за Путину" и другим чайникам.
44
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Това че си открил и си копирал 3 реда в някакъв руски сайт нищо не доказва за младото руско поколение, но показва че си пълен м.а.л.о.у.м.н.и.к и *** !
43
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Разбрах как реагира младото поколение руснаци на всичко това. Няма да давам адреси тук, само ще цитирам няколко фрази от сайтовете:-------------------Помощь в освобождении от призыва в армиюбесплатные юридические онлайн консультации для призывников и офицеров запаса для освобождения от призываПомощь призывникам в отсрочке от призыва в армию и освобождение от военного призыва. ----------Като имаме предвид принципа, че квото се търси - то се и предлага, няма начин да не забележим доволно обилната информация по горната тематика в интернет, която, кой знае защо, стана особено популярна през последните седмици. Що така - нямам никаква идея. Вие?