Русия: Затваряме небето си за НАТО

Ако страните от НАТО продължат враждебната си политика, то въздушното пространство ще бъде затворено
18 сеп 2008 17:37,
70
Русия: Затваряме небето си за НАТО
Снимка: БГНЕС

Русия заплаши, че ще откаже достъп на НАТО до нейното въздушно пространство за операциите на Алианса в Афганистан, ако държавите членки не прекратят „враждебната“ политика към Москва, съобщи високопоставен руски дипломат в Кабул.

„Руското въздушно пространство все още е отворено, но ако страните от НАТО продължат враждебната си политика по отношение на Русия, то положително ще бъде затворено“, заяви Замир Кабулов в интервю за радио ВВС.

Дипломатът заяви още, че САЩ са направили прекалено много грешки от свалянето на режима на талибаните през 1991 г. „Основната е, че те не работеха с афганистанското правителство и афганистанския народ“, подчерта Кабулов.

„През последните 6 години, вместо да укрепят афганистанското правителство, въоръжените сили, икономиката, те укрепваха своето военно присъствие и това е основна грешка“, завърши Кабулов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
SAEf преди 15 години
Krajno wreme e da im go podadat na typite amerikanci barabar sys serwilnite natowci
8
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 15 години
Absolutna logichna reakciya,NATO i USA vzeha che si povervaha neshto.
7
0
 
0
 
! Отговори
европеец преди 15 години
и да престане да се бърка в работите на ЕС. Нямаме нужда от нея освен като суровинен придатък.
6
0
 
0
 
! Отговори
Форца NATO преди 15 години
Супер новина! Така всички доставки ще минават през България, Грузия, Азарбейджан! Точно и ние ще напълним джобове.
5
0
 
0
 
! Отговори
Четящ преди 15 години
Когато СССР мачкаше в Афганистан американците хвърлиха сумати пари и инструктори срещу тях.Изхвърлиха ги но се роди Алйаида.Сега руснаците имат да си връщат,могат го.Да видим какво ще стане след това,какво отроче на мира ще се появи.Само дето ми се струва,че американците няма да поискат да се изтеглят тихо а ще направят всичко мазало,а защо не и радиационно.Те го могат.А и нагласата в страната им е 74 процента ЗА решаване на спорове чрез война.Дано сме живи да гледаме и слушаме.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Те руснаците понеже много знаят от личен опит с афганистанците, видяхме ги колко се оправиха с тях.... Изнесоха се от там с кафяви дъна на панталоните.Я да си налягат парцалите!
3
0
 
0
 
! Отговори
Симо преди 15 години
Талибанското правителство падна през 2001 година. Не 1991, интересно е как ще падне през 1991 като Талибаните идват на власт през 1997г. ?!!?!?!?
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само изглежда така,защото много бубулечки го лазят,а санитарите са отмъстителни.Дъвче си ги,когато хване някоя и се опитва да ги плюе-та като се опитва да плюе и изглежда неестествено.
1
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТАi преди 15 години
Издирва се бездомно куче,което за да избегне кучкарника се правина лудо...Характерни белези: - Липсват му двете уши и недовижда...