Австралийските учители няма да стресират децата с червено мастило

Инициативата е на местното министерство на здравеопазването, притеснено от броя на самоубийствата
12 дек 2008 09:27, Евгения Гигова
5
Австралийските учители няма да стресират децата с червено мастило
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Австралийските учителки в Куинсланд няма да използват повече химикали с червено мастило, за да не влияят на психиката на децата, съобщи РБК.

Над 30 училища в Куинсланд получиха брошура, в която властите ги призовават да следват определени норми, насочени към подобряване на душевното състояние на учениците.

Въпреки мнението на опозиционни политици, които сметнаха пакета мерки за "глупави“, вместо "агресивната“ червена химикалка ще се използват пишещи със синьо или зелено мастило.

Освен това учителите ще поднасят извинение за причинени обиди и ще позволяват на учениците си да провеждат уроци по "персонални умения“, на които ще могат да се концентрират върху достойнствата си и да се отвлекат от недостатъците.

Инициативата принадлежи на местното министерство на здравеопазването, притеснено от нарастването на броя на самоубийствата.

Според специалистите от душевни разстройства страдат основно хората между 18 и 24 години, но само 14% от австралийските подрастващи имат някакви умствени разстройства.

Основният проблем на съвременната младеж е самотата, заради която много млади хора страдат от депресия, смята организацията Mindframe.


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 12 години
Вие сте правите.Те другите грешат нали.В Австралия грешат!А ние сме градина!
3
0
 
0
 
! Отговори
Carlin преди 12 години
Eeeevery child is special! Нали така?BULLSHIT!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Малоумието е максимално !
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Po tozi sluchaj az pyk predlagam krywta da e pembyana na cwyat.