Феноменът Сюзън Бойл – преосмисляне на представата за красота (видео)

Над 40 млн. души са гледали в интернет изпълнението й
24 апр 2009 13:15,
135

Преди седмица 47-годишната Сюзън Бойл се качи на сцената на предаването Britain's got talent, изпя песента "I Dreamed a Dream", отнесе публиката с невероятния си глас и накара милиони хора да преосмислят представите си за красота и успех.

Малко преди смъртта на майка си Сюзън й обещала, че ще направи нещо значимо в живота си, пише Christian Science Monitor.

И ето че днес повече от 40 млн. души по цял свят се възхищават на изпълнението й, поместено в мрежата.

Бойл не притежава типичните черти на световна звезда. Тя не е омъжена, няма деца и живее в малко селце в Шотландия.

Заради имиджа си на стара мома и непокорните й къдрици децата от селото често й се подиграват.

Сюзън работи като доброволец в местната църква. Няколко пъти в седмицата посещава възрастни хора, за да им помага.

Тази жена с нелепа външност, бедна и безработна, инвалид по рождение, цял живот е мечтала да стане професионална певица.


В интервю преди участието си в шоуто Сюзън споделя, че иска да прилича на актрисата Елън Пейдж и че никога не е била омъжена и дори не се е целувала.

Някои виждат дълбоко философски смисъл във внезапния триумф на Сюзън Бойл.

„Бойл промени критериите за красота. Докато от очите ми не бликнаха сълзи, аз не подозирах колко много съм се нуждаел от корекция в своите разбирания“, пише в блога си професор от университета във Вашингтон.

Изпълнението на Сюзън трогна милиони хора именно защото много от тях в дъното на душата си се съмняват в истинността и ценността на качествата си.

„Сюзън е вдъхновителят на нашето време. Тя можеше просто да избяга и да се скрие, дори когато чу смеха на публиката – не трепна“, пише неин почитател.

Някои приемат видеото с нейното изпълнение като пиеса в едно действие с участието на героиня, която се изправя срещу злодеи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Parcuc преди 14 години
Тази направо ме развълнува...ей така от нищото
33
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Kak se prevejda tazi pesen,stranno mi e da go preveda
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Заради такива като теб България загива! И дано да загине за да се отърве света от такива *** като теб! По-грозно е да си грозен вътрешно като теб от колкото външно като Сюзън.
31
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Дано Господ да те накаже щом така се подиграваш на жената. Тя може и да не е хубава ама има талант. А аз пожелавам децата ти да станат по-грозни от нея, да видим тогава какво ще говориш. Само в България може да се срещне като теб, който да се подиграва с такова нещо. Ти трябва да ти се роди сакат или психично болен за да разбереш какво тегло е на роднините на тези хора и дано разбереш! Искрено ти го пожелавам да те сполети щом толкова се ежиш! Психично болно дете да имаш! Аз имам и не ми е леко.
30
0
 
1
 
! Отговори
gothic.blog.bg преди 14 години
български юроде!!! Гледай, чети и слушай!!! Виж кое е стойностното!!! Виж и сравнявай с влечугите ориенталски напомпали прелестите си с пластмаса като шамандури и преместили детеродните си органи на лицата пак с помощта на хирургията. Виж и разбери защо никога няма да сме европейци...НИКОГА!!!
29
0
 
1
 
! Отговори
ema преди 14 години
Ti si postanovka,za sagalenie.Az gledah izpalnenieto predi dve sedmici po ITV.I za tova izpalnenie v momenta govori cqla UK.
28
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
BRAVO!!!
27
0
 
1
 
! Отговори
af преди 14 години
Хахаха, посредствен е бил баща ти хахахахахахххаха.............талант казваш ?!?! Ти как разбра ?!?! Те и Мили ванили едно време уж талант ,уж добри и накрая се видя как стоят нещата......но *** и *** като теб има прекалено къса памет за каквото и да било ...........първичен ***.
26
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Кой говори за чукане бе , не виждаш ли че се прекланяме пред таланта. Какво знаеш ти посредствен ***! Евала на Сюзън, майната на таиква посредствени нещастници като номер 25!
25
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
страхотен глас
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
А в България ни заливат с онези посредствени фешън-позьорчета и гъзарчета в Мюзик Айдъл 3!
23
0
 
1
 
! Отговори
Кирил преди 14 години
На пук на целия ми скептицизъм и атеизъм, това е чудо. Такова, което ти преобръща представите. Отделно на това се сещам как миналата година едно наше момиче с подобна външност изпя една невероятна глупост и как и се радвахме... Мисля , че всеки от нас трябва да си преразгледа ценностите. Живеем с Содом и Гомор... Ако в някоя книга след 2000 години пише, че Бог е унищожил днешния свят, съмнявам се че на някой ще му е жал за нас...
22
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
opredeleno.
21
0
 
1
 
! Отговори
xxx преди 14 години
che vi razocharovam, ama tva e kodoshliyski sketch, postanovka e :))
20
0
 
1
 
! Отговори
theRealness преди 14 години
tva ve4e e na 2 sedmici
19
0
 
1
 
! Отговори
az преди 14 години
невероятен глас!!!това се казва талант!
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Благодаря на тези, които ми казаха как е името на песента! :)
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Това е фурор, невероятен успех на ДОБРОТО над злото....!!! Тази жена ме трогна до сълзи и както казва Ном. 8 - тя е целуната от БОГА......безспорно. Това още един път доказва колко е важна душевноста на човека, а не външноста.Пожелавам и успех!!! БРАВО Сюзън!
16
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
е дебелата ***, силиконовата кухавела, и кастриранияЗАЩО ТРИЕТЕ МНЕНИЕТО МИ?
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Tova e primer za tsqlata muzikalna industriq v balgariq.