Румънец летя от Виена до Лондон, скрит зад колесника

20-годишният младеж оцеля по чудо, не му повдигнаха и обвинения
10 юни 2010 10:56,
64
Румънец летя от Виена до Лондон, скрит зад колесника
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

20-годишен румънец по чудо оцеля, след като се скри в помещение, намиращо се зад колесника на самолет, изпълняващ полет от Виена до Лондон, съобщи ВВС.

Инцидентът стана в неделя, а веднага след приземяването на летище Хийтроу ентустиатът е откаран в полицията, но по-късно е бил освободен, без да му бъдат повдигнати обвинения.

Младежът е получил леки наранявания и е развил хипотермия, тъй като температурата в помещението е била минус 41 градуса.

Оцелял е благодарение на факта, че самолетът летял ниско, за да избегне буря. В хода на разследването станало ясно, че румънецът успял да се промъкне през огражденията на летище Швехат във Виена и се метнал в помещението зад колесника на първия самолет, който видял – без да знае къде отива.

Той се оказал собственост на шейх от Обединените арабски емирства и стоял празен на пистата на Швехат от четвъртък, а в неделя излетял за Лондон без други пътници на борда. 

На Хийтроу румънецът бил открит и отведен в полицията, където обаче извадил късмет – оказало се, че не е имигрант и тъй като Румъния е член на ЕС, той има право да влиза свободно във Великобритания.

Според информация в австрийски медии, младежът просто искал да се измъкне от Виена и да си потърси работа.

Говорител на гражданската авиация на Острова обяви, че авантюристът е извадил небивал късмет и е цяло чудо, че е жив.

"Ако не беше намерил правилното място, на което да застане, можеше да бъде смачкан от колесника при прибирането му", обясни говорителят и допълни, че дори и да преживее това, температурите във въздуха и липсата на кислород също са можели да го убият, или поне да го докарат до пълно безсъзнание, а при кацане и отваряне на колесника краят му да е фатален.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
6
 
! Отговори
:)) преди 13 години
kogat nii karahmi mercidesi vii qzdihti airbus :)))
26
0
 
33
 
! Отговори
klm преди 13 години
Ако това е истина, което ме съмнява, правете си изводи за сигурноста на полетите. Като редовен пътник те обръщат с хастара навън преди да се качиш ама кой и за какво щъка около самолета преди да излети явно не се контролира чак толкова.
25
2
 
9
 
! Отговори
Badgypsy преди 13 години
Ромското население в Румания е 2 милиона, което прави 10% от населението, в България по официални данни ромското население е между 300 и 800 хиляди души, но по неофициални данни и чуждестранни статистики ромското население е 1 милион, което прави също 10% от популацията в страната ни.
24
2
 
6
 
! Отговори
pi преди 13 години
21, те там всичките са *** :)))
23
0
 
17
 
! Отговори
. преди 13 години
човекът просто е бил вдъхновен от "Мисия Лондон",това е : ) :)
22
3
 
1
 
! Отговори
321 преди 13 години
Za 2004 % godina 90 % ot naselenieto tam e rumynsko . Za 6 godini ne znam s kolko chak tolkova se e izmenilo naselenieto , no vseki koito se chuvstva dostatychno kvalificiran da spori s dannite moje da go napravi.
21
0
 
21
 
! Отговори
Фил преди 13 години
Странна работа,обикновено самолетите летят НАД бурите.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тука си много грешка, братле! Айде ти провери колко роми има в Румъния... Не казвам, че нашите са малко, даже напротив, но в Румъния от 20 млн население 7-8млн са ***! И това е безспорен факт!
19
1
 
2
 
! Отговори
. преди 13 години
:):):):)
18
0
 
17
 
! Отговори
. преди 13 години
Тази случка със сигурност е голямо чудо.И ако се чудим на ума с който румънеца се е качил на самолета,то искам да припомня една друга случка: Грък живя една седмица (мисля) на летище (не помня кое).хахахаха човека се загубил на летището и цяла седмица се лутал из него,нещо от сорта беше.служителите на летището после коментират ,че са го забелязали,но помислили,че просто пътува много.хахахах,не е ясно защо гръцкия гражданин не е поискал помощ от някого,а е предпочел да се лута цяла седмица из лет
17
0
 
16
 
! Отговори
si преди 13 години
Ето това е поредното доказателство, че просто има хора с късмет.Иначе не го е направил от много хубаво, това е безспорно.
16
6
 
12
 
! Отговори
до Мамалигар преди 13 години
Само ще ти кажа, че в над 20 милионна Румъния има 3 милиона роми, а в "европейска" България от 7 милиона население има поне два милиона роми ....Айде помисли сега кои са по-*** държава, ние или румънците !?!?
15
0
 
9
 
! Отговори
Каструля преди 13 години
По-скоро - Ентусиаст, който гони целите си с малко по-дръзки методи. ;D Няма нищо лошо, разбира се.
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Новият Световен Ред докара до това положение не само народите от бедстваща Африка, но и голяма част от останалия свят ! От зор го е направил човекът, не от добро !Някой после да ми разправя, че света отива на добро ....
13
2
 
8
 
! Отговори
гошо преди 13 години
до номер 1 ,термометара е здрав гледах по дискавари за друг такъе случаи и поясниха човек трябва да има много здраво сърце за да издаржи на този студ.ромчето(румънчето) не е първият патувал така и оцелял.никои не пише за тези които не са оцелели.
12
0
 
22
 
! Отговори
Аз преди 13 години
ИСТИНСКИ ДЖИГИТ!
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Толкова по въпроса за сигурността на летищата.
10
7
 
17
 
! Отговори
Мамалигар преди 13 години
Румънски ром е таВтология! хуаааааааааааааааааааааа
9
1
 
17
 
! Отговори
Йово преди 13 години
Вероятно е Румънски ром.
8
1
 
48
 
! Отговори
theinstr. преди 13 години
Тоя наистина е изкарал див късмет! От Виена до Лондон са около час и половина полет и то при -41'С, защото отсека на колесника не е херметизиран,както е при някой други самолети...направо си е чудо.Ако бях на мястото на шейха, щях да го взема да работи нещо при мене--така и така е издържал 'теста'... От друга страна охраната е под всякаква критика, защото това можеше да е и терорист-самоубиец,който да взриви машината...