Румънец летя от Виена до Лондон, скрит зад колесника

20-годишният младеж оцеля по чудо, не му повдигнаха и обвинения
10 юни 2010 10:56,
64
Румънец летя от Виена до Лондон, скрит зад колесника
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

20-годишен румънец по чудо оцеля, след като се скри в помещение, намиращо се зад колесника на самолет, изпълняващ полет от Виена до Лондон, съобщи ВВС.

Инцидентът стана в неделя, а веднага след приземяването на летище Хийтроу ентустиатът е откаран в полицията, но по-късно е бил освободен, без да му бъдат повдигнати обвинения.

Младежът е получил леки наранявания и е развил хипотермия, тъй като температурата в помещението е била минус 41 градуса.

Оцелял е благодарение на факта, че самолетът летял ниско, за да избегне буря. В хода на разследването станало ясно, че румънецът успял да се промъкне през огражденията на летище Швехат във Виена и се метнал в помещението зад колесника на първия самолет, който видял – без да знае къде отива.

Той се оказал собственост на шейх от Обединените арабски емирства и стоял празен на пистата на Швехат от четвъртък, а в неделя излетял за Лондон без други пътници на борда. 

На Хийтроу румънецът бил открит и отведен в полицията, където обаче извадил късмет – оказало се, че не е имигрант и тъй като Румъния е член на ЕС, той има право да влиза свободно във Великобритания.

Според информация в австрийски медии, младежът просто искал да се измъкне от Виена и да си потърси работа.

Говорител на гражданската авиация на Острова обяви, че авантюристът е извадил небивал късмет и е цяло чудо, че е жив.

"Ако не беше намерил правилното място, на което да застане, можеше да бъде смачкан от колесника при прибирането му", обясни говорителят и допълни, че дори и да преживее това, температурите във въздуха и липсата на кислород също са можели да го убият, или поне да го докарат до пълно безсъзнание, а при кацане и отваряне на колесника краят му да е фатален.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
50
 
! Отговори
Мамалигар преди 13 години
Те румънците могат да живеят без храна, вода и кислород месеци наред, за това са най-подходящи за колонизирането на Марс! До идването на истински хора тия могат да садят там дръвчета, да развъждат полезни бактерии и разни плесени и да си живеят по-щастливо от Румъния!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крейзи белъръщанс...
5
2
 
39
 
! Отговори
да бе преди 13 години
Не знам дали е *** но вчера гледах карикатура за Европа ... Румъния беше като Дракула ние бяхме каравана от катун! Доста показателно за другите кой е *** ...
4
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пътува гратис, както у градския транспорт пътуват манговците без билетчета така и на самолетУ :D
3
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
После искали високи заплати.На маймуни пари не се дават!
2
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе то румънците комунизма преживяха. Те ги плашат с някакъв самолет.
1
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този строши *** ! То бива простотия, ама това...