Ад очаква завърналите се в Москва шпиони

Това твърди руският дисидент Владимир Буковски
11 юли 2010 19:40,
271
Ад очаква завърналите се в Москва шпиони
Снимка: БГНЕС

Руският дисидент, писател и защитник на човешките права Владимир Буковски твърди пред британския в. "Дейли Телеграф", че животът на десетте шпиони, които се завърнаха в Русия след размяната със САЩ, ще бъде кошмарен.

Самият Буковски е прекарал 12 години в руски затвори и трудови лагери, настаняван е принудително за лечение в психиатрични клиники преди да бъде изпратен в Европа при размяна на затворници през 1976 г.

"Животът на руските шпиони, завърнали се в Москва, ще бъде кошмар. Някои от тях са прекарали 15 години в Америка и ще им бъде изключително трудно да се приспособят.

От охолен живот с истинска свобода те ще трябва да свикнат да живеят под постоянно наблюдение от руските тайни служби. Всяка тяхна стъпка ще бъде следена отблизо", смята Буковски.

"Когато са били арестувани от американците, вероятно са почувствали облекчение, че най-сетне излизат на светло. След което ги принуждават да се завърнат в Русия и да оставят удобния си западен живот.

Смятам, че най-трудно ще бъде на децата им. Децата биха ви простили, ако сте пияница или глупак, но не и ако сте ги лъгали. През целия си живот те са били лъгани.

Като тийнейджъри, свикнали с американския начин на живот, и като млади хора, Русия ще им се стори ад. За последен път бях там през март 2010 г. и не искам да се връщам.

Москва е като стара проститутка с много грим. Предполагам, че правителството ще ги пенсионира, отпускайки им малки пенсии, след което ще ги изпрати да живеят в някой отдалечен район.

Може да им намери спокойна работа. То ще иска от тях да си мълчат и да не се показват много", допълва Буковски.

Междувременно АФП съобщава, че децата на задържаните в САЩ руски шпиони също ще бъдат изпратени в Русия, за да се присъединят към своите родители.

В ефира на тв канала CBS генералният прокурор на САЩ Ерик Холдер заяви, че на децата, които са сметнати от властите за достатъчно зрели, за да вземат самостоятелно решение, е предложен избор да заминат или да останат. В качеството на „деца на шпионите” в делото фигурират 7 лица на възраст от 1 до 38 г. Повечето от тях са родени в САЩ.

Родителите им бяха депортирани и на 9 юли във Виена стана най-голямата от времето на Студената война размяна на шпиони. Десетте задържани в САЩ руски шпиони бяха разменени за четирима осъдени по-рано за шпионаж.

Списъкът с лицата за размяна е предложен от руска страна на Вашингтон. Задължително условие в сделката било присъствието на учения Игор Сутягин.

В обмена на „руски шпиони” са помилвани и изпратени в САЩ и бившите офицери на руските спецслужби Сергей Скрипал и Александър Запорожский както и ветеранът на руското разузнаване Генадий Василенко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още по темата: шпионски скандал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
13
 
38
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Къде се буташ сред медицинските специалности? Далече си от медицината, нямаш капацитета, за да станеш някога лекар! Медицината е царицата на всички следвания, останалото са алабалистики. Следването по медицина е най-тежкото! Само по анатомия и физиология съм прочела повече страници, отколкото ти през целия си живот!
165
14
 
37
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ти да не си учителка по български.. по коя редакция на езика за последните няколко десетилетия си капацитет :)
164
13
 
40
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Казваш, че следваш психология! Та ти си толкова неграмотен, правиш по 5 грешки в изречение, а за главни букви изобщо да не говорим. И други правят правописни грешки, но при Вас положението е просто катастрофално! Ужас!
163
16
 
37
 
! Отговори
Калин преди 13 години
*** каква си ти.. че ще ги гледаш.. гледай си с ушите седмичното слово на путин:)
162
14
 
36
 
! Отговори
Калин преди 13 години
хех.. добре, че ти имаш:)пионерко .. на науката ..имам магистърска степен по икономика ..покрил съм критериите дори и вашите .. а за тях се знае, че са простовати .... :)
161
13
 
39
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Подобни пропагандни канали не гледам. Особено като видях как превъзнасят този десанд над Нормандияя...смешковци! Хитлеристите бяха разбити в три главни битки-Москва, Сталинград и Курската дъга. този десанд е театър, пародия, направен 9 месеца преди капитулацията на Германия и то направен доста некадърно.
160
11
 
35
 
! Отговори
do166 преди 13 години
sprise s tvoite izmishliotini tisi prosto edna ne zadovolena i nedo e.......a pachavra
159
15
 
37
 
! Отговори
Калин преди 13 години
хаха..не ми съждавай.. бъдещите ти пациентки дали ще знаят кой ги лекува.. някава подмокряща се комунистка пред поста на анна чатман:)
158
11
 
36
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
И как влезе тази психология? Та ти нямаш елментарни общообразователни знания от гимназиален курс. Леле..какви хора влизат да следват висше..
157
17
 
35
 
! Отговори
Калин преди 13 години
може да се образоваш малко.. вместо да цъкаш на съветски телевизии ..погледай малко виесат хистори .. примерно... и да си знаеш колкото да се надуваш.. по квалифицирана и по епилирана няма да бъдеш.
156
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя Буковски в Русия го имат за смахнат. Самопредложи се за президент, излезе в няколко предавания по телевизията и говори такива глупости, че човек се чуди има ли изобщо ум в главата. Тук в България ни го пробутват за месия - големия умник! Казал това, казал онова ... Ми питайте и селския ***, пък пишете какво е казал... Кой кръсти този *** дисидент, е много интересно? Какъв дисидент, участвал в изборна кампания за президент?!? Просто поредния платен американски лакей на заплата в САЩ
155
11
 
35
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Повечето, които записват психология го правят, за да разберат какви проблеми имат! Но психологията е алабалистика. Имаш нужда от лекар, на първо време психиатър!
154
12
 
35
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ако всеки път давахте по левче когато поставяте диагнози .. да сме ви изплатили борчовете:)
153
10
 
34
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Добреее, Пол пот ти е говорил, супер! И разкажи какво ти каза? Просто се отпусни, спокойно! П.С. Ще ми кажеш ли дали имаш високо кръвно налягане, ако продължаваш да го вдигаш си застрашен от церебрална вазоруптура и хеморагичен церебрален инсулт. Не се шегувам, питам те сериозно. Положението ти не е за подценяване, вземи си мерки за здравето.
152
11
 
34
 
! Отговори
Ъъъъ преди 13 години
Не се притеснявай, ей сега ще дойдат едни чичковци с бели манти. Ти не се притеснявай. Ще те почерпят със сок от портокал, ама е с изтекла трайност и е с вкус на лекарства. Ти не се притеснявай, ще те заведат в едно хубаво място и ще ти прожектират филмчета за Америка!
151
12
 
35
 
! Отговори
Калин преди 13 години
уоуу .. хаха завършвам скоро втора магистратура по психология .. запази си съветите и не лекувай.. още по малко за клетви не ми дрънкай.. мир на праха им на пациентите ти.
150
12
 
35
 
! Отговори
Калин преди 13 години
така така .. той пол пот такива ги е говорил...
149
10
 
34
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Добре, Калинчо, аз съм лекарка, все още съм стажантка, но преди 2 години съм положила Хипократова клетва. Не специализирам психиатрия, но съм минала естествено задължителния курс! Сподели какво още те тревожи, все пак трябва да изпълня дълга си! Отпусни се и просто говори, наистина съм разтревожена за теб!
148
9
 
37
 
! Отговори
Ъъъъ преди 13 години
Няма нищо комунистическо, щото феодалите развалят пак работата. Комунизъм се прави с хора, а не с маймуни. За съжаление всички, както по- долу пише са маймуни.
147
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
давай Калинчо,смачкай тези мекерета! ама си вземи един студен душ,че взе да се излагаш вече