6 турски войници убити при нападение на кюрдски бунтовници

При сблъсъците има и ранени
20 юли 2010 13:08,
199
6 турски войници убити при нападение на кюрдски бунтовници
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Кюрдски бунтовници нападнаха турска военна част близо до границата с Ирак, убивайки шестима души, съобщават военни източници, цитирани от АФП.

Поделението, намиращо се близо до град Чукурджа като подкрепление след значителното нарастване на нападенията на бунтовниците от юни, беше нападнато през нощта, съобщиха източниците.

Шестима войници бяха убити, а няколко други – ранени при последвалите сблъсъци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: нападениекюрди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
3
 
! Отговори
истината преди 13 години
Над 25% от жените в Турция претърпяват физическо насилие, в повечето случаи - от страна на съпрузите, съобщава информационната агенция ДЖИХАН.По повод 49-та годишнина от отбелязването на 25 ноември като Световен ден за премахване на насилието над жените кметът на община Нилюфер /в състава на град Бурса/ Мустафа Бозбей заяви, че резултатите от проучванията за насилието срещу жените в Турция показват осъществявано физическо насилие над повече от 25% от всички жени в страната.Според анкета, извършена в центровете за народно здраве в град Бурса, данните са още по-тревожни - 59% от жените се оплакват от упражнявано над тях насилие. Мустафа Бозбей обърна внимание върху необходимостта местните органи на властта да изпълняват своите социални отговорности, отбелязва агенцията.
130
1
 
1
 
! Отговори
до Ясен преди 13 години
Ясенчо,търси отговора в 118
129
1
 
1
 
! Отговори
до 144 преди 13 години
те не могат мислят а първо питат в дпс след това ходжата който също е от дпс
128
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
jalko trqbvalo e 600 na 6
127
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нима! Започна да отговаряш чрез чужди мнения? Искам да чуя твоето ответно за 87-и коментар.Май няма какво да кажеш и предлагаш да чета на някой си мнението.Не на него съм отговорил,аркадаш.На теб съм отговорил.Така че би следвало да ми отговориш с твои размисли и страсти.
126
1
 
4
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до 137Да заминаха и си уредиха живота в чужда държава щото имат нещо в главите си!Вие що не си го уредихте в родна Турция?Може би защото нямате Турски корен?
125
1
 
3
 
! Отговори
5 годишен преди 13 години
правиш идна "малка" грешка моито другарчи -вие смятати турциа за своя рудина но съ върнахти ***,а тува чи останалити българи коиту не са емигрирали, съ устанали тук- смятат България за своя родина и тук искат да ръботят и живеят.на мени тати ми казва чи тува е моята рудина и тук ще мъ възпита и утгледа. той ми каза чи като порасна гулям ще мъ е възпитал тъка за да не ходя в вторътъ си родина...не знам куя е тя впрочем.
124
3
 
3
 
! Отговори
истината преди 13 години
България изпревари всички съседни страни с изключение на Гърция и се нареди 44-та в световна класация по качество на живота на сп. "Интернешънъл ливинг", пише Монитор.Годишната класация на американското списание се изготвя от 30 години. Румъния изостава от България с 9 места, Турция е 72-ра, а Албания е на 65 място. Гърция се нарежда сред страните с много добро качество на живот и е на 28 място. Сърбия изобщо не присъства в подреждането на американското издание.Първа за пета поредна година е Франция, следвана от Австралия, Швейцария, Германия и Нова Зеландия. В първата десетка по общи показатели попадат също Люксембург, САЩ, Белгия, Канада и Италия.
123
1
 
1
 
! Отговори
АТАТЮРК преди 13 години
до 136 - отговора е в 118
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ало днес бг в тази снимка не са турски войници.А са американски заедно с иракски патрул.
121
2
 
2
 
! Отговори
8 годишен преди 13 години
много ви отива ника г-н ром
120
1
 
2
 
! Отговори
чукундур преди 13 години
...а след 1989 год. смелите българи заминаха на запад и не се върнаха.Тук останаха страхливите и некадърни българи с опровданието,че са родолюбци.
119
1
 
0
 
! Отговори
До Ататюрк преди 13 години
Що не ми отговориш на 87-и пост? Любопитно ми е каква глупост ще изръсиш...ако можеш де!
118
2
 
4
 
! Отговори
истината преди 13 години
Турчин погреба жива 16-годишната си дъщеря заради това, че говорила с момчета, съобщи британският вестник "Гардиън". Момичето е натикано в двуметрова дупка и заровено от роднините си като наказение за забранените й контакти с момчета. Убийството е станало в провинция Адияман в югоизточната част на Турция, предаде КРОСС.Полицията е разкопала трупа на девойката, станала жертва на убийство на "честта" в близост до собствената й къща. Тялото е намерено в седнала поза със скръстени ръце. Следи от насилие няма.Жертвата е едно от деветте деца в семейството. За нея се знае, че е контактувала предимно с момчета, което преди смъртта й било наказвано с бой от дядо си.Преди това момичето е било обявено за изчезнало, но съседи съобщили на полицията, че е убито след решение на "семейния съвет". Дядото и бащата на жертвата са арестувани за убийството. Майката също е била задържана, но е освободена.Смъртният случай отвори дебата в страната за убийствата на "честта", които представляват половината от всички убийства в страната. Годишно жертви на "честта" стават около 200 души в Турция
117
2
 
2
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до 110Да не стане като през 1989 помня смело заминахте ,но се вънахте с наведени глави и се катерихте по покривите да си търсите ключовете за колибите!
116
2
 
0
 
! Отговори
5 годишен преди 13 години
132 е мой пост.
115
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
саму чи *** в мислинито си ти.българскити турци у България в някуи райони са с по-гулеми права *** българити(аку не гувориш турски ни ти дават хляб).ни съм чувал за такива права на кюрдити у турциа.българскити вуйници ни трепят активистити на турски прувукативни мируприятия кату тува на братятъ юзеирчуви преди месеци.дажи нямъ пувдиганти убвинения срещу тях.стой си мирен и няма дъ ставъш за смях трушачко.
114
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
във БЪЛГАРИЯ такива същества няма
113
2
 
4
 
! Отговори
нацитрошачка преди 13 години
Абе ***,ако утре фесовете от БГ започнат да избиват български войници пак ли ще се кефиш или ще си чистиш *** ***.
112
3
 
0
 
! Отговори
5-годишен преди 13 години
Босфура, българити чи въ мразят мразят.вий турците чи на мразити-мразити.и какво съ е пруменилу? вий можити ли да пруменити нещу у България усвен да лалати за права и свубуди кугату ви съ назначавът хоръ удубрени от български съд,а не *** мюсюлманскъта ви общнуст за мюфтии.що зътвориха турскити цехуви за пъркет кугату дуйде бойку на власт.Айди сичети сига дървен мътерил износ -паркет за турциа.чакъм да пруминити тази нисправидливуст.