Бик скочи от арената върху трибуните, рани 30 души

Сред пострадалите на коридата има и много деца
19 авг 2010 09:50, Елка Василева
40
Бик скочи от арената върху трибуните, рани 30 души
Снимка: БГНЕС

Най-малко 30 души бяха ранени по време на акробатични изпълнения с бикове в испанския град Тафала, предаде информационният канал „Вести“. Едно от животните прескочи оградата и нахлу сред тълпата.

Организаторите успяха да установят контрол над ситуацията едва след 15 минути.

Сред пострадалите има много деца. В тежко състояние е 10-годишно момче, което е с разкъсни рани и много натъртвания. 

Инцидентът стана по време на изпълненията на така наречените рекортадори – хора, извършващи каскади с бикове.

За разлика от участниците в широко известната корида рекортадорите излизат на арената без оръжие.
Затова на видеото ясно се вижда безпомощността им – един от тях дори се опитва да издърпа бика за опашката, докато зрителите бягат в паника. 

NEWSru припомня, че в последно време коридата е в отстъпление в Испания. Тя вече е забранена на Канарските острови и в автономната област Каталуния, възможно е да бъде забранена и в района на Мадрид.

Още по темата

Коридата е узаконено мъчение на животни и жесток спектакъл, представящ страната в дивашки образ пред целия свят, убедени са испанските противници на това традиционно развлечение. 

Коридата е страшна най-вече за матадорите. Видео от поредицата „не се препоръчва за хора със слаби нерви“ показва как през май т.г. беше ранен 41-годишният матадор Хулио Апарисио, когото бикът пробожда в брадичката. Матадорът беше с увредена трахея, гръклян и език, но оцеля.

През февруари в Колумбия бик събори 11-годишен матадор и го вдигна на рогата си. Шоуто беше спряно, за да може момчето да бъде спасено. То обаче отново се хвърли на арената и отново претърпя поражение. В края на краищата младият матадор беше откаран в болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Испаниябик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
7
 
! Отговори
бик преди 13 години
ГРАДЪТ СЕ КАЗВА - Tafalla , НО СЕ ПРОИЗНАСЯ -Тафая. Съвет до днес .бг ; пишете градовете с тяхните истенски имена на латиница освен ако не са български.
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дали ми пука, че излизат без оръжие ??? Ако искат и с вързани очи да излизат, дреме ми. Факта, че от толкова години убиват животните по особено жесток начин (ако не знаеш какъв е, ела да те боцкам с шишове, докато ти изтече кръвта), напълно ми стига, за да се радвам, че бикът е раздал малко правосъдие.И както и другите "колеги коментатори" казаха, това ако беше в БГ първо нямаше да ни приемат в ЕС-то, второ щяха да ни натиснат да го спрем. А ония си продължават..
11
2
 
4
 
! Отговори
.neutralen. преди 13 години
Аве хора,Редактор го каза,правилно,и аз не бях прочел статията отначало.Става дума за акробатично шоу с бикове,а не за обикновената корида,където убиват биковете....четете първо верно
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като ги убиват за забавление, така ще е. Жестоко е да се убиват тези животни.
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно и аз щях да се възмутя като #10, как тия селяци си закарали децата да гледат как група *** се гаврят с едно беззащитно животно.Евалата на бика, много ме изкефи сутринта като го видях по телевизията как направи мелето на публиката. Тия кориди нали ги забраниха, защо продължават с тая простотия !?!?
8
3
 
13
 
! Отговори
sd преди 13 години
Да ви *** и тъпите забавления. *** народ на зрелища се радва. Че и децата си закарали.
7
5
 
7
 
! Отговори
Редактор преди 13 години
Колеги коментатори, прочетете статията преди да почнете щедро да раздавате присъди. Ако бяхте обърнали внимание на следните думи "рекортадорите излизат на арената без оръжие", щяхте да си спестите малко отрова за по-късно през деня, когато може наистина да Ви трябва.
6
1
 
7
 
! Отговори
niakoi si преди 13 години
Браво на гадинката :)
5
2
 
16
 
! Отговори
с. преди 13 години
Що пък да те почваме с минусите!?Напълно си прав според мен!Това е варварски обичай!Интересно ми е каква щеше да е реакцията на цивилизованите европейци ако се практикуваше у нас!
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Коридата е забавление за хора със сериозни психически отклоненияХубовото е че понякога тези хора си получават заслуженото
3
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може да звучи гадно, но аз няма да съжалявам пострадалите. На коридите са да гледат как убиват животни по особено жесток начин. Сега нещата са се обърнали и те са жертвите. Сами са избрали да са там, сега да си носят последствията. В природата има баланс, не може само бикове да умират. Айде, почвайте ме с минусите.
2
4
 
26
 
! Отговори
Пора преди 13 години
Който иска да гледа убийство на невинно животно на живо си го е заслужил - риск за "удоволствието"
1
3
 
8
 
! Отговори
.neutralen. преди 13 години
КОФТИ РАБОТА....БЯХ ГЛЕДАЛ ЕДИН КЛИП В НЕТА,НА ЕДНА КОРИДА БИКА СЕ ЗАСИЛВА СРЕЩУ ТРИБУНИТЕ И НЯКАКСИ НЕ ЗНАМ КАК УСПЯ ДА ГИ ПРЕСКОЧИ,А СЪМ СИГУРЕН,ЧЕ БЯХА ОКОЛО 2 М ВИСОКИ.....И ВЛЕЗЕ В ПУБЛИКАТА....АКО НЯКОЙ МИ БЕШЕ РАЗКАЗВАЛ ТОЗИ КЛИП,НЯМАШЕ ДА ПОВЯРВАМ.......