9 години от онзи 11 септември

Докато пастор Джоунс заплашва да гори Корана, Ню Йорк се готви за церемонията
11 сеп 2010 10:09,
470
9 години от онзи 11 септември
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Насред нарастващия конфликт, породен от пастора, който заплаши да изгори Корана, САЩ се подготвят да отбележат деветата годишнина от атентатите срещу кулите-близнаци в Ню Йорк, които убиха почти 3000 души.

Американският президент Барак Обама призова за спокойствие, докато градът се готви за церемонията, съобщи ВВС. 

Пастор Тери Джоунс също пристигна в Ню Йорк, където се надява да се срещне с главния имам, който оглавява проект за строеж на Ислямски обществен център и джамия в близост до мястото, където се намираше Световния търговски център.

Церемонията по отбелязването на годишнината ще включва и изчитане на имената на всички жертви на атентатите.

След като службата приключи, са планирани протести на хора, които са противници на идеята за изграждане на ислямския център. Семействата на жертвите яростно обявиха, че строеж на джамия толкова близо до Кота нула е неподходящо.

Още по темата
4 авг 2010 18:58
299

Пастор Джоунс се оказа в центъра на драмата, след като обяви, че няма да подпали Корана, ако плановете за джамията и центъра бъдат променени.

Той е водач на религиозната общност от 50 души Dove World Outreach Center, която възнамеряваше да изгори Корана на 11 септември.

Плановете на пастор Джонс се сблъскаха с вълнà от критики на най-високо политическо ниво в САЩ. В четвъртък се включи дори президентът Барак Обама, който обяви, че изгарянето на Корана ще бъде "като предоставяне на златна мина" на "Ал Кайда".

Дори агенти на ФБР посетиха пастора и го приканиха да преосмисли плановете си, по телефона с него разговаря и министърът на отбраната Робърт Гейтс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още по темата: атентати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На филма дори се вижда, че единият самолет е пилотиран лично от Клинтън
22
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще помоля неизтрезнелите от 9 септември да не пишат.
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, не... с такива *** като теб, братле, скоро няма да отлепим от дъното!!!
20
15
 
14
 
! Отговори
Ван Хелзинг преди 13 години
Обаче това е много яко - събаряш си небостъргачите, убиваш хиляди свои събратя и след това празнуваш годишнини и незнам си кво там. Има един документален филм, в който много добре се вижда, че самолета който се блъска в единия небостъргач е военен, а не пътнически. И вече мисля че почти всеки е наясно, че няма никакви терористи замесени в тази работа и т.н. За кво продължават да мажат и да лъжат незнам...
19
3
 
8
 
! Отговори
до 14 преди 13 години
липса на носеща конструкция на небостъргачи ???
18
5
 
7
 
! Отговори
Радо преди 13 години
От взривяването на кулите,до ден днешен,всеки използва случая за да постигне едно или друго.Този сектант е водач на 50 последователи,никой не беше чувал за него,сега го търсят агенти на ФБР,министъра на отбраната,Президента,вече и последователите му ще се увеличат.Аз ако бях близък на някой от загиналите,днес нямаше да стъпя там,за отбелязването на годишнината,нтова там ще е събрание на лешояди над масов гроб.Американска демокрация.......
17
2
 
8
 
! Отговори
до Но.11 преди 13 години
А от какво?! Някой е зареждал тротил на всеки етаж ли??Бъди по-конкретен ако ще казваш нещо
16
5
 
8
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Spored men amerikanskite taini slujbi sami izvar6iha atentatite na 11 septemvri.Mnogo obiknoveni amerikanci ve4e se samnqvat,4e arabite sa udarili kulite.Dumite:09/11 was a inside job!(11/09 be6e vatre6na rabota!)ne sa slu4aini.Za6to na tozi den evreite ne bqha na rabota v Svetovniq Targovski Centar i nqma nito 1 zaginal?Za6toto sa bili predupredeni predvaritelno za planiranite ataki.Jalko za jertvite,stanali zalojnici na mrasnite igri na sobstvenata si darjava!
15
12
 
29
 
! Отговори
Конспиратор преди 13 години
Който е гледал американския документален филм"Духът на времето"(Zeitgeist) знае за какво става въпрос,а именно че 11.09.2001 г. е тайна операция на ЦРУ а не на някаква си измислена група Ал Кайда и още по измислен Осама бен Ладен който се крие в пещерите и застрашава Световната Империя САЩ !
14
12
 
11
 
! Отговори
do No.7 преди 13 години
Станало е така: удар-пожар-голям пожар-много високи температури-разтапяне на стоманата - липса на носеща конструкция - товарът етажен пада надолуВсъщност е много просто и ясно
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав е бил този който каза че не сте ходили в казарма.
12
6
 
13
 
! Отговори
мобо преди 13 години
точно ние знаем ,че исляма трябва да се спре! запада сега търси новата Виена !Нищо против исляма,но ние не ходим да покръстваме в арабския свят -нали!до като е време да ги спрем!!!
11
12
 
28
 
! Отговори
factotum преди 13 години
Едва ли има хора които вярват в тази постановка,кулите бяха взривени ,но не от самолетите :) Мир на праха на хорицата погубени от собственото си правителство,всеки си плаща за греховете рано или късно,тук или някъде другаде
10
7
 
26
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
Жалко, че заради тъпите интриги на USA умряха толкова много невинни хора. Как може една държава да си убива сама народа...
9
6
 
14
 
! Отговори
ламбо преди 13 години
Пастор Джоунс е съгласен да не пали Корана, ако ислямистите не строят джамията ?Но ислямистите не са съгласни, подкрепяни от президента Барак ХюсеинКой пали огъня питам ?
8
12
 
35
 
! Отговори
ламбо преди 13 години
Значи изгарянето на една фашистка книга, призоваваща мюсюлманите да режат главите на "неверниците" за да получат 72 девици в Рая е провокация,но построяването на 13-етажна джамия в прослава на ислямистките изверги, върху костите на техните жертви не е провокация ?!Така ли другарю Ротшилд и твоите жалки медии ?Така ли другарю *** *** Хюсеинчо, назначен от предишния за президент на САЩ ?
7
26
 
48
 
! Отговори
бг преди 13 години
Кулите бяха ударени горе високо а се срутиха от основите ?????????????Това ако не е постановка ...........
6
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Демокрацията си е още на мястото и дори не подозира за жалкото ти съществуване :)))
5
8
 
6
 
! Отговори
123 преди 13 години
Obama=predatel na hristianskite interesi.da se izgori korana ,ne re6ava problemite.iz4ezvaneto na diskiminacionno -pedofilo-fashistkata doktrina na islama e edinstvenoto re6enie na problemite,ako ne iskame sveta da zatane otnovo v sataninskoto mrakobesie na mohamedanstvoto.
4
3
 
11
 
! Отговори
фати преди 13 години
Просто няма думи за казване за това, но знам само, че ако изгори Корана, едва ли Арабските държави вярващи до последната си кръв в Аллах, няма да го оставят жив!!!!!