Русия и САЩ пак се сдърпаха за американската ПРО

Москва твърди, че ракетите на Вашингтон са насочени срещу тях
17 сеп 2010 07:40,
64
Русия и САЩ пак се сдърпаха за американската ПРО
Военните министри на САЩ и Русия - Робърт Гейтс и Анатолий Сердюков. Снимка: БГНЕС

Русия и САЩ продължават да имат принципни различия по въпросите около стратегическата ПРО, обяви пред журналисти министърът на отбраната Анатолий Сердюков, съобщи РИА Новости.

"Принципните ни разногласия се отнасят до това, че те ни казват: Нашата програма за ПРО не е насочена срещу вас, а ние им отговаряме, че според нашите разчети е насочена срещу нас", каза министърът.

По думите му руската страна е предложила на американците да започнат с оценка на степента за ракетни заплахи.

"Нека заедно да ги анализираме и да ги оценим, от къде идват. Чак след това можем да решим въпроса как да премахнем тези заплахи и нужно ли е разполагането на елемент на ПРО в регионите, където е планирано. Или може да се намерят и други варианти", каза Сердюков, който е на визита в САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: Анатолий Сердюков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a ne reviaha li tvoite liubimi hamerikanosi,kogato Hrushcov gi be ....;))A togava problema za bratuskite biaha iadrenite boini glavi v Turcia- 12 min polet do Moskva/pri togavasnite tehnologii/.Kogato sluzeh/1993/-slusahme na vseki cas predavanata info/zasifrirana/ na dannite za sustoianiete na iad glavi...pak ot Turcia...Znaci te tihomulkom mogat otnovo da gi dislocirat v tocka s 12 ili < minuti v polet ot Moskva,a za rusnacite ne...ne bilo po demokraticeski
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
aa...ne zabravias li za NEpobedimata Makedonska voiska, strupana po granicite ni...5 tehni tanka+20 nasi /ot podarenite/>ot tova s koeto razpolaga Bg armiata ;))
30
3
 
3
 
! Отговори
празник преди 13 години
Днес е празник с хубави имена-честито Най-напред ми се иска да поздравя всички шеговити коментатори-често ме развеселяват ДОРИ И ЛОШОТИИ ДА ПИШАТ-ТАКА СИ СЪЧИНЯТ,ЧЕ ЗАБРАВЯМ ЛОШОТО И СЕ СМЕЯ ОТ СЪРЦЕ На тъпите *журналисти*ще кажа,че са много *** и неграмотни и необективни и продажни и некомпетентни и да престанат да изтриват коментари Що се отнася до Русия-ТЯ Е БИЛА, Е И ЩЕ БЪДЕ ВЕЛИКА ДАНО НЯКОЙ ДЕН ПАК СТАНЕ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ ,а САЩ да се разпаднат на щатове
29
1
 
4
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Neka slojat tova PRO v Izrael,ili nqkoq sasedna na Iran strana.Bulgaria nqma nujda ot PRO.
28
2
 
13
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 13 години
СЛЕД прекратяването на войните в Ирак и Афганистан, Военно- Промишленият Комплекс на САЩ губи огромните си приходи. Затова той оказва огромен натиск върху Правителството за алтернативни военни програми, които да му осигурят компенсиране на загубите. Основният им аргумент е, че свиването на Военното производство ще удари тежко икономиката на страната, която и сега е състояние на криза. Една такава алтернативна военна програма е разработката и дислоцирането на ПРО според тях.
27
4
 
11
 
! Отговори
няма нужда преди 13 години
Няма нужда от ПРО ДА НИ СЛАГАТ - ГОЛИТЕ НИ *** ЩЕ ПАЗИ ПРО-то - ДА СИ ГО СЛОЖАТ В ТЕХНИТЕ *** - НЕ ИСКАМЕ ПРО НАСОЧЕНО СРЕЩУ БРАТЯТА РУСНАЦИ - КАЗАХ!
26
1
 
7
 
! Отговори
РПГ-7 преди 13 години
Чудя се на акъла на пишешщите в сайта, що се джавкате бе хора ???? Хората си въртят бизнеса, а глупаците се карат по между си. Статията показана тук е непълна - защо не пишете, че е сключен договор между "Ростехнологии" и "Бойнг" за доставка на 50 самолета с опция за още 35 за 3 милиарда долара. Русия пък ще достави вертолети МИ-17 за американските части в Афганистан, това е то - далаверата да върви, лошото е че ние като *** на Чичо Сам не печелим нищо!!!
25
3
 
0
 
! Отговори
Станев преди 13 години
Много точно си го е казъл министъра Сердюков в последния абзац от статията. Лошото е, че има такива държавищи в Европа като България, Румъния, Търция и прочие.....
24
1
 
2
 
! Отговори
До ПРО преди 13 години
Аз мисла, че ни е излишен този щит защото ни бута под шамарите. И се лутаме от 1 строй към друг.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви професори бе? Това четвъртокласници не го бъркат!
22
0
 
0
 
! Отговори
Бръм преди 13 години
За какво им е този щит не ми е ясно?
21
9
 
2
 
! Отговори
andros преди 13 години
Четейки коментарите - не разбирам - какво всички са се захласнали по Русия?! Аз предпочитам да поддържаме отношения със страна с демокрация от колкото с тираничен режим. В Русия си е феодализъм - в Америка има правила, но всеки може да говори каквото си иска, и никой няма да го преследва за това. Големи овци има в България.
20
3
 
1
 
! Отговори
технологиЙЙЙЙЙ преди 13 години
Събрали се баш умниците и си чешат езиците....ще го напиша още 10 пъти по същия начин и какво ще стане???? технологиЙ,технологиЙ,технологиЙ,технологиЙ,технологиЙ,технологиЙ,технологиЙ,технологиЙ,технологиЙ,технологиЙ,....и какво а какво стана професори!!!!
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво е технологиЙ? Не мога да разбера защо като си неграмотен държиш да пишеш?
18
0
 
0
 
! Отговори
Чичо от село преди 13 години
И ти...
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав си. Руските подводници са заплаха, но не за САШ а за света...Справка-"Курск"
16
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Умираха в Корея, умираха във Виетнам, умираха в Панама, умираха в Ирак, сега умират в Афганистан, утре ще умират в Европа... Братя американци, умирайте гордо и с чувство на изпълнен дълг, а ние по форумите ще си чешем езиците...
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
подходящ ник имаш :))
14
2
 
6
 
! Отговори
ПРО преди 13 години
ПРО в източна Европа е необходимо да има за да се затвори кръгът от радари и ракети прехващачи около Русия...рдари+ракети прехващачи има също в Аляска,о-в Гуам,както и плаващ радар в Тихия океан и всичките радари са предназначени да съблюдават изтрелването на ракети от руска територия....Единствено европейската част на русия все още не е озряна от американски радар!
13
0
 
2
 
! Отговори
Якия преди 13 години
той Фичо освен освен да се гъзи, знае и хватки.