НАТО одобри създаването на противоракетен щит

Расмусен призова Сенатът на САЩ да ратифицира договора за СНВ с Русия
Обновена: 20 ное 2010 06:36 | 19 ное 2010 23:10,
136
НАТО одобри създаването на противоракетен щит
Снимка: БГНЕС

Лидерите на НАТО одобриха проекта за създаване на противоракетен щит, способен "да защити територията на всички страни членки на алианса в Европа, а също и на САЩ".

Това обяви пред журналисти американският президент Барак Обама.

По думите му НАТО "за пръв се съгласи да изгради такава система". 

Според Обама всяка от страните членки има свое място в изграждането на щита.

Президентът на САЩ добави, че сътрудничеството на НАТО с Русия по въпроса за ПРО ще бъде разгледан в събота на заседанието на Съвета Русия-НАТО.

С нетърпение очакваме срещата, за да установим сътрудничество с Русия в тази сфера, защото ние се сблъскваме с много общи заплахи, посочи Барак Обама. 

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен призова Сенатът на САЩ да ратифицира новия договор с Русия за съкращаване на ядрените арсенали на двете страни.

Още по темата

Всяко отлагане би навредило на сигурността в Европа. Ще бъда силно натъжен, ако се забави ратификацията на договора за Стратегическите настъпателни въоръжения (СНВ) , изтъкна Расмусен на пресконференция в Лисабон.

В новата стратегическа концепция на НАТО не само се изразява готовност за сътрудничество с Русия, но и се посочват въпросите, по които е възможно такова сътрудничество.

"Ние подкрепяме разширяването на политическите консултации и практическото сътрудничество с Русия в области от взаимен интерес. Те включват противоракетната отбрана, борбата срещу тероризма, наркотиците и пиратството, както и укрепването на международната сигурност", гласи концепцията, цитирана от ИТАР-ТАСС. 

НАТО "ще продължи и ще развива" сътрудничеството с Украйна и Грузия, гласи новата стратегическа концепция на алианса.

Това сътрудничество трябва да се развива "във формата на Комисиите Грузия-НАТО и Украйна-НАТО".

Северноатлантическият пакт не посочва пряко перспективата за членство на Украйна и Грузия в НАТО,  но изтъква, че сътрудничеството трябва да се гради въз основа на "решенията на срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 година и като се вземат под внимание евроатлантическите стремежи и ориентацията на всяка от тези страни". 

В Букурещ алиансът прие мъглява политическа декларация, че "Грузия и Украйна след време могат да станат членове на НАТО". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: НАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
4
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
ПРО е насочена срещу Русия.По същия начин както фашистите дадоха територията на БГ на Хитлер и хранеха германската армия на източния фронт,атлантиците в БГ предлагат България на западните "демократи".На фашистите беше обещана Македония и Тракия.Не е ясно какво се обещава на България за ПРО-то.Ясно е едно---Русия знае да се защитава и отново ще го докаже! А България отново доказва на света,че ролята и на подла марионетка я удовлетворява напълно!
51
1
 
4
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
И какво ще спечели Россия, от това да изчезнат българите, тук да се разхождант ***, турци, англичани, американци, китайци, виетнамци, араби, кюрди, *** и др.? но аз виждам елмчагнитното поле, насочено към нашата територия от някои същества, които влияят на някои наши оргтани, за да ни убиват, да се карат българите, да се предават, развеждат, да нямат деца, да катастрофират и т.н. Но не са русси, а други.
50
2
 
2
 
! Отговори
болгар преди 13 години
Не ми обръщай внимание! Има си шефове във властта, които да си гънат мозъците и да мислят за и против всяко нещо! Тук просто си изказваме мненията и въобще нямаме значение. И да се хапем с теб за тия неща, пак не сме тези, които ги поределят. Не вярвам, че русските тайни служби са наредили разсипията ни, ако ще с топ да ме гърмиш, просто защото не виждам логика? Но виждам логика това да са разни Рокфелеровци, Ротшийлодови, други тайни служби, и всякакви познати е непознати кръгове.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А, "не вярвам" вече е съвсем друго. И на мене не ми се ще да вярвам, но практиката това показва. Повече от две случайности на едно място вече са повод за съмнение.
48
1
 
2
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
като казвам Турция, не означава всеки тюрк, а влиятелни кръгове от Турция. Но такива огранизцации ис лужби има в много страни. И не обиждам а следя нещата по света, макар и не точно информиран. Просот анализирам процесите и търся фактите, истината. Да не мислиш, че мангетата се множаха тук, заради друг, а не защото някои като "Отворено общество", "Страстбургски съд по правата на човека" и други не ги толерират за да ни смачкат? То да са само те? Но да плюеш Россия за страданията ни е глупаво.
47
1
 
1
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
Не зная кой е, но не вярвам да са служлбите на Россия? А и в тоя преплетен свят не знаем кой за какъв се представя? Да не забравяме че има и двойни агенти навсякъде по света? Има и рефлекторни агенти, а има и неизвестни кръгове за массата, които управляват чрез ЕЦБ, МВФ и други къщи. Пъстър свят е и не може да се произнесеш, ако нямаш видеоматериал.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Турция иска да ни завземе. *** искат същото. маките и те ламтят, албанци, сърби, американци, англичани, китайци, индийци и какви ли не------------------ Ти някакъв параноик ли си? Нали ако имахме толкова врагове досега да са ни изяли с парцалите. Еле па индийците имат такова лоби и малцинство у нас, че направо се учудвам как съм жив :)))
45
1
 
3
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
Аз не отричам тези неща и си прав. Много същества имат принос за това. И не плюя НАТО, а само някои от нейни действия или бездействия (все тая). Казвам само личните си съображения за или против. Ако построят ПРО-база у нас, риска да инфектират мозъците ви е много по-голям. Защо не я построят на някой остров, в морето или океана? Никой не отрича че сме имали и плюсове от това НАТО но не може да си затворим очите пред негативите, за нас? А ония с парцалите на главите не ми ги хвали, ама въобще!
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Естествено че те. Чрез правителствата на съветския гражданин Станичев и цялата му клика убедени противници на демокрацията и мераклии за колониални администратори в Задунайската губерния.
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАТО е необходимо, за да сдържа налудничавите азиатски идеологии да създадат натериална база и плацдарм за действие срещу евроатлантическата общност. Ако не бяха смачкали Саддам и талибаните, те нямаше да стоят мирно, а щяха да плетат комбинации и да томозят западния свят. А имаха и икономически лостове - нефта. За това, че сега нефта не е 200 долара и не са ви сложили чатала на врата заслугата е на НАТО и на войничетата, които всеки ден си жертват живота заради вас.
42
0
 
4
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
Да бе? Россия е наредила на Ивана, Глория, КАмелия, Малина Бони ид р. да си въртят дупетата голи и да пеят кйчеци, арабско, греце, сербиан и други стилове? те ли наредиха на наши да строят хотели и СПА-центрове, вместо да инвестират в производство на приуритетни нужди? Те ли провалиха производството на Роувър (БМВ)? Те ли наредиха смяна имената на улици, всяка година смяна на тротоарни плочки и т.н. Тогава да и благодарим, че съществува, защото иначе няма сами дас е погледнете!
41
0
 
3
 
! Отговори
Сульо преди 13 години
НАТО е клуб на параноиците от една отминала епоха от преди 20 години !Самото НАТО си предизвиква конфликти за да може да съществува като такава организация с цялата паразитираща класа непроизводителни овенни !Милиарди евро или долари за въоръжения , а не за лекуване на болни, образование , околнва среда и екология и т.н.
40
1
 
4
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Като чета коментарите очудвам се колко *** народ има в България.*** но мразят силно.Не искам да живея сред *** и невежи хора.Отивам при мислещите.
39
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това, че в България икономиката беше провалена, това, че 8 години се занимаваме със строежи на хотели, вместо да се създават производства. Това, че населението се трови с чалга и наркотици, е заслуга на русофилите. Също и това, че някои от европейските фирми предпочетоха Тайван или дори Турция, вместо България.
38
0
 
7
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
И какво ни проваля Россия в ЕС? Че ЕС изнесоха производствата си в Тайван, КНР, Сингапур и сега им се връща като евтина стока и смазва собственното им по-скъпо производство ли? Егати и антирусофилите откачени? Че наши управници дават стипендии на ***, а не на нас ли? Че назначават небългари омбудсманни и др. , а нас ни мачкат ли? Ако не е Россия да плюете няма друг да остане. Ама не виждам какво конкретно ни е навредила на нас? Те тайните служби си играят игри, но пак не виждам вредата?
37
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Естествено, че Русия е основната заплаха в момента. Освен това по всякакъв начин чрез агентите си на влияние, чрез продажни мекерета на ключови длъжности и чрез петата си колона от промити мозъци-русофили саботира България. България за Русия е едно бойно поле, нищо лично. Ако може да ни провалят ще го направят, само и само да докажат колко е лошо да си в ЕС и НАТО.
36
0
 
7
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
да бе, все Россия ти е крива? Турция иска да ни завземе. *** искат същото. маките и те ламтят, албанци, сърби, американци, англичани, китайци, индийци и какви ли не? Все Россия ти е крива? Ами да? Или не си българин или си платено массонче? Да не би другите да не правят ракети и ПРО? Правят по 10 деца и после убиват невинни като нас. да не мислиш, че нашествията насам са наша вина? Това е техният и божият грях, който ние невинин плащаме. И ще го съдя един ден и то на смърт! Той е виновен!
35
4
 
0
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
За съжаление, ако не направят ПРО, то останалият луднал свят прави ракети и пак ще я закъсаме и с ПРО и без ПРО. Мисля, че причината за злото се нарича - Господ. Той подкукоросва хора-животни да правят по три-,,,n деца, после те почват да правят същото, после почват войните и накрая невинни като нас я духат. И всичко красиво го пращат по дяволите, защото вече няма изход и така се е оплел света в тия безотговорни неща, че се имат за правилните.
34
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Русия постоянно измисля най-различни антихуманни оръжия и крои планове за завладяване на Европа, затова по някакъв начин трябва да и се противодейства. Не искам изведнъж да стана поданик на Путин и да ме тъпчат разни азиати с ботушите си. ПРО е подходящ отговор на руския необолшевистки реваншизъм.
33
0
 
4
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
И като идеш по земите, които спомена и мозъка ти е опечен от ел.полето, какви ще ги дърлиш? Ще гледаш малоумно откачените си приятели и роднини и ще кажеш: Е, дойдохме тука, ама и там не бяхме зле? Преди да ни съсипят разни откачалници ислямисти, массони, глобалисти и т.н.? Ами радвайте се, на собственното си унищожение и без ракети! Пляскайте! Но децата ви ще плюят, но все невинни плюят, а не вас! Аз ще си търся каска, против щита, а не пушка и ракети.