НАТО одобри създаването на противоракетен щит

Расмусен призова Сенатът на САЩ да ратифицира договора за СНВ с Русия
Обновена: 20 ное 2010 06:36 | 19 ное 2010 23:10,
136
НАТО одобри създаването на противоракетен щит
Снимка: БГНЕС

Лидерите на НАТО одобриха проекта за създаване на противоракетен щит, способен "да защити територията на всички страни членки на алианса в Европа, а също и на САЩ".

Това обяви пред журналисти американският президент Барак Обама.

По думите му НАТО "за пръв се съгласи да изгради такава система". 

Според Обама всяка от страните членки има свое място в изграждането на щита.

Президентът на САЩ добави, че сътрудничеството на НАТО с Русия по въпроса за ПРО ще бъде разгледан в събота на заседанието на Съвета Русия-НАТО.

С нетърпение очакваме срещата, за да установим сътрудничество с Русия в тази сфера, защото ние се сблъскваме с много общи заплахи, посочи Барак Обама. 

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен призова Сенатът на САЩ да ратифицира новия договор с Русия за съкращаване на ядрените арсенали на двете страни.

Още по темата

Всяко отлагане би навредило на сигурността в Европа. Ще бъда силно натъжен, ако се забави ратификацията на договора за Стратегическите настъпателни въоръжения (СНВ) , изтъкна Расмусен на пресконференция в Лисабон.

В новата стратегическа концепция на НАТО не само се изразява готовност за сътрудничество с Русия, но и се посочват въпросите, по които е възможно такова сътрудничество.

"Ние подкрепяме разширяването на политическите консултации и практическото сътрудничество с Русия в области от взаимен интерес. Те включват противоракетната отбрана, борбата срещу тероризма, наркотиците и пиратството, както и укрепването на международната сигурност", гласи концепцията, цитирана от ИТАР-ТАСС. 

НАТО "ще продължи и ще развива" сътрудничеството с Украйна и Грузия, гласи новата стратегическа концепция на алианса.

Това сътрудничество трябва да се развива "във формата на Комисиите Грузия-НАТО и Украйна-НАТО".

Северноатлантическият пакт не посочва пряко перспективата за членство на Украйна и Грузия в НАТО,  но изтъква, че сътрудничеството трябва да се гради въз основа на "решенията на срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 година и като се вземат под внимание евроатлантическите стремежи и ориентацията на всяка от тези страни". 

В Букурещ алиансът прие мъглява политическа декларация, че "Грузия и Украйна след време могат да станат членове на НАТО". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: нато
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
2
 
! Отговори
za 75 преди 13 години
Що не се събудиш , склери ? :) За 20 години около 400 000 българи заминаха в САЩ , а там имаме диаспора от един век, вскяка година младите български таланти отиват да учат там, а не другаде.........какви врагове са ни те, половината имаме роднини там ?
71
1
 
3
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Те го правят вече 20год! БГ никога няма да бъде надежден съюзник на САЩ,защото 50% от българите смятат Америка за враг.Така че изхода за тях е да ни разчленят,което непременно ще стане.Засега постигат каквото искат,въпреки тези 50%,но не се знае докога.За всеки случай държат БГ слаба до границата на срив,за да им е лесно.
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 14Не си първи който подценява руснаците. Преди теб са били такива като Наполеон, Хитлер...
69
4
 
0
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
Ами ако ми дадат поданство ще отида. но тогава ще работя за тяхно добро, а не за наше. И ще ми е драго, защото поне ще зная, че съм човек, а не мижитурка в ръцете на тарикати и предатели като теб. Само за имуществото ми ще ми е гжал, защото сме се трепали да блъскаме като хамали, но може пък там да работя и печеля повече? но отида ли, аз няма да се върна. И няма повече да съм съпричастен с България. Че толкова хора я предаваха, че струват ли си ядовете? Догодина може и да искам виза?
68
1
 
6
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Без Русия,няма прокопсия!Само така единни и сплотени, ще смажем надигащата се змийска глава на ислямския тероризъм и фундаментализъм.
67
1
 
1
 
! Отговори
za 68 преди 13 години
Не ви ли омръзна да се проваляте , бе ченгета ? Не знаел кои са изброените ?!! :))) Aми не си българин затова , айде беж обратно в русията да се ограмотяваш , после сей спам тука......... и това за пaн славянството си го заври някъде - нито ние българите сме славяни, нито вие руснаците сте.........вие сте варяги и винаги сте потискали истинските славяни - беларуси и украiнци.......
66
1
 
2
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
А ти не ядеш ли риба, не дишаш ли въздух, не ядеш рли плодове? Е, промитите умове на делфините стават храна на водорасли и дребин риби, те отиват по течението на Дунав, умират, мравки ги изяждат, те пък идват в градината ти и т.н. до безкрайност. Ако създадат ПРО в близост до нас, последиците макар и невидим на първ поглед, ще са ужасни след години. тогава ще ревете сантиментално, че всеки друг ви е виновен, но самите ние българите сме си криви, защото се самоунищожаваме с грешки. Никой друг!
65
1
 
2
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
ИЗлъчването под ъгъл и пречупването на ел.магнитното поле, се индуцира и върху обекта и върху отразените от обекта и от разсеяното поле обекти. Тяхното пък реотражение, не може да се контролира, защото то се наслагва като хаотичин частици върху сдругите обекти и се създават вихрови полета, които влияят на всичко. дори и да не го усещаш пряко, то след време си оказва въздействие и стават адски неща. Като мазилката е - един лек удар с *** поражда шупла, а след месец се рони парче или стена.
64
2
 
3
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
Аз не съм русснак нито пък познавам някого от шефовете, които изброи? Просто мисля за нас като народ, а разделението ни от останалите славянски народи е в минус за нас и тях. Мислете за всяко нещо и последиците му! Това е работа на управниците горе, а не наша! Ние хората трябва да работим, да си плащаме данъците и да живеем, но Главите трябва да мислят, а тези горе се натискаха да са такива? Е, щом ги избрахме те да му мислят! Не е лесно да си шеф? Исперих имаше бели коси на 29 години.
63
1
 
2
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
Дори и да са насочени излъчватели, те релектират върху обектите, отразяват енергията, час тес опглъща. Отразената енергия се разсейва към ядро на Зема, останалите звезди, ще доведе до влияние на дредица стационарни телекоминкации, расдтения, животни, хора, какво ли не? Резонанса в ядрото на Земята ще породи нови трептения, което ще се отразят на земетресения, размествания, потопи. тола е последицата. когато те пък ес разместят, може да потопят и Варна, София, Гърция, лос Анжелис, кой ли не?
62
4
 
2
 
! Отговори
za 57 преди 13 години
Съветски граждани били наши премиери :1. Станишеф2.Луканов3.Филипов4.червенков5.Коларол6.ТарабатаБихте ли ми посочили бананова република управлявана , така директно от друга държава ? На нас , обикновените ни писна от окъпацията ви..........е петата колона мисли друго яче, но те си осребряват предателството и сега
61
1
 
4
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
Аз считам, че приятелството на българи и росси е в плюс за двете страни. А който отрича това и ги разединява е враг и на двата народа. Но понеже често наши управници са ни предавали, по еди или друг начин, считам че съзнателно искат унищожението ни? да унищожиш приятелството между двата народа ще доведе до негативи и за двете страни. А това е в плюс за враговете ни и те не са от един народ и организации. Не става дума за *** на крака и колонии, а за сътрудничество, приятелство.
60
1
 
4
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
Че кой обижда американците? Факт е, че там управляват тайни кръгове, а смяната на правителствата едва ли има значение за това? Така, както Хитлер го управляваха магнати, а той само лаеше пред публиката. Просто изказвам опасенията си, от негативите за нас, като не отричам, че една колективна сигурност ще има и позитиви. Ние сме съюзници на САЩ, но за тайните глобалистичин кръгове,с ме само средство. И понеже те управляват алрмия, пари, политика, то насочват масите където им е кеф?
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Излъчвателите ще излъчват към морето, така че освен да промиват мозъците на делфините, друга опасност няма. И стига си писал простотии, какъв интерес имат американците да унищожат държава, която им е съюзник? Разбира се, тази пасмина, която отъждествява националните интереси на България с тези на руския народ трябва да бъде изолирана по всякакъв начин, това не са рационални същества, а някакви болни фанатици. Лекувайте се, бе другари, защо се оставяте в това безмозъчно състояние!
58
1
 
1
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
че аз не плюя Торция, но има факти че тайни организации от там подстрекават ип лащат на някои ислемистки фундаменталисти, да искат унищожението и разцеплението ни. Това са фактите, което не означава че всички турци са лоши? А и то да са само те? Толкова организации желаят унищожението ни, че ако им направим списък, ще ни се изправят косите? Да си блъскат главите шефовете, с тия неща, защото те са информирани за реалното състояние в живота. Ние само знаем частица от истината за света.
57
0
 
0
 
! Отговори
bez ime преди 13 години
ako turtsiaq be6e ikal da vizema name6e da potkpepi da vi v zemat v nato v plovdiv okolo 550 voiski ima ot turtsiq tam slujat i taka i vturtsq ima bg. voiski prosto neznam kak komantirate tova turtsq golema darcava ako iska samo za dva dena 6te v sofia polatikata na tursqa ne tova:::::))) nedeq dase stahuvate sasedi balgari az samos mee na va6ite komantari:::) kak to isega.
56
1
 
2
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
Да виждаш на снимката мен? Или друтг българин, който си държи на народа? виждам само ухилени англоамерикански държавници, но нито един от нас? Да, някои искат щита, но те са търговците ни? Не е лошо да сме защитени, но дали е с тая цел? Зная, че плана на тайна организация за завземането на планетата и контрол над хората създава ел.поле, което чрез ретранслатори като това, ще влияят на хората да са им като роби. Е, сами ни вкарват в капана наши държавници. но така е, където парите са цар.
55
0
 
3
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Много добре! Да не ти станат нивите обаче на лунен кратер!
54
1
 
4
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
за съжаление зная че си прав - историята е доказвала много пъти и в три световни войни че си прав. Не дават нищо на България, а на някои наши тарикати, дето ни търгуват. Те сдтават миллионери, но ние умираме и губим. Така е било от много столетия и досега. Все наши са ни търгували и затова падна българия и под Османско и под Хитлеристко робство - заради предатели. А тия детог о хвалят вземат парички, но после и децата им пищят като луди - не от радост. Никой не обича предателите.
53
1
 
2
 
! Отговори
Болгар преди 13 години
Добре, де? Нека го създадат щита, заедно с Россия, но защо не го разположат на някой каменист остров, далеч от хората? Там облъчването ще е по-малко и по-отдалечено? А защо да не допуснем, както виждам, че тия излъчватели ще се използуват за в бъдеще за влияние над мозъците на нас и децата ни, за да ни зомбират? Има създадени такива полета, за въздействие над мозъка и така искат да ни управляват! Защо си мислиш, че всичко красиво на думи е и красиво на последици? Защо да вярвам, на думи?