Асандж – под гаранция от £240 000

Той ще носи електронна гривна и ще спазва полицейски час
Обновена: 14 дек 2010 19:33 | 14 дек 2010 18:50,
71
Асандж – под гаранция от £240 000
Снимка: БГНЕС

Съдът в Лондон освободи основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж срещу гаранция от 240 хиляди британски лири.

Условията за свободата на Асандж са изключително строги.

Освен крупната сума, която трябва да внесе, той трябва да носи електронна гривна за установяване на местонахождението му, да живее на определен адрес в Лондон и да спазва полицейски час, посочва АФП.

Според условията на гаранцията Асандж трябва да внесе 200 хиляди лири, за да бъде освободен, и още 40 хиляди, които ще изплати на две равни вноски.

39-годишният австралиец бе задържан във Великобритания по обвинения в Швеция за сексуални престъпления, след като сам се предаде на Скотланд ярд.

Още по темата

По-рано две шведски гражданки – доброволни сътруднички на WikiLeaks, подадоха жалби за сексуален тормоз. Шведската прокуратура настоява той да бъде екстрадиран в страната.

Джулиан Асандж отхвърля обвиненията и се бори в съда срещу екстрадицията.

Шведските власти ще обжалват днешното решение на съда, съобщи BBC.

Самото решение бе посрещнато с бурни възгласи от привърженици на Асандж, които се събраха около сградата.

Основателят на WikiLeaks трябва да се яви в съда на 11 януари, когато магистратите ще решават дали да бъде екстрадиран в Швеция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Джулиан Асандж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
18
 
! Отговори
Свобода на словото? преди 13 години
Оказало се, че двете шведски гражданки доброволни сътруднички на WikiLeaks са добри в най-древната професия.Но тъй като тази профедия се извършва срещу заплащане, и те решили да приемат офертата да го "натопят" (срещу добро възнаграждение...).Но ... техният занаят не познава граници.
27
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
интересно тоя откъде изкопа £240 000 за гаранцията?
26
2
 
23
 
! Отговори
Тялото преди 13 години
Не е ЗАДЪРЖАН а се е ПРЕДАЛ ДОБРОВОЛНО.Не е сексуално НАСИЛИЕ а сексуален ТОРМОЗ обвинението.Понеже имам приятел адвокат в САЩ, ето за какво могат да те осъдят по този параграф:-Отваряш и задържаш вратата на жена в офиса-Казваш на жена от офиса че изглежда добре -Каниш жена от офиса на кафеТова са три реални случая от неговата практика.
25
5
 
6
 
! Отговори
Уорлик преди 13 години
Тук съм...в *** гета....наслаждавам с на ромски ласки и пафкам коз....
24
13
 
4
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
До 21 Разгеле някой които мисли, а не само говори каквото и останалите. Всеки се е юрнал да защитава без изобщо да мисли за последствията от действията на този човек и групата хакери с него. Шпиони е имало още от времето на римската република и откакто има владетели и държави като цяло. И ще продължи да има. С изнасянето на такива документи само се предизвикват скандали и политически кризи...
23
6
 
3
 
! Отговори
До Костовист преди 13 години
СТАЛИН!!! КОСТОВ!!! ДИМИТРОВ!!!
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Bravo!Izvadi kirlivite rizi na USA na bial sviat.Moje da e gei no se pokaza kato istinski muj,a ne kato niakoi nashi ministri,koito se praviat na muje,no povedenieto im e na pe*******.
21
6
 
8
 
! Отговори
До Papo преди 13 години
Хората са увредени. Ето гледам телевизия и говорителя съобщава какво се било случило на "Острова на свободата".Какво да правиш като българите са с промити мозъци -- то и багажа не е много та лесно се промива
20
2
 
22
 
! Отговори
нема секс преди 13 години
издаването на държавна тайна на САЩ все още е престъпление... малката подробност обаче е, че той не я издава, а само я публикува. това е друго.а за тия дето сега са разбрали какво представлява западната "демокрация" - вие къде сте били през последните 50-60 години бе, алооууу!
19
7
 
5
 
! Отговори
papo преди 13 години
Toq carvul zaslujava da ne izliza ot pandiza zaradi al4nostta si. Da ne mislish 4e go pravi zaradi horata be naivnik? Vsi4ko e za li4na slava i oblaga a problemite ot svetoven mashtab koito moje da pri4ini ti li shte gi opravqsh? Moje da sa vsqkakvi amerikancite, no korenspondenciqta im si e tqhna rabota. Da ne mislish 4e drugite durjavi ne govorat gluposti zad gurba na drugite? Mnogo ste elementarni, zaradi ednata kliuka ne mislite za posledicite koito moje da se slu4at.
18
2
 
6
 
! Отговори
Простете им преди 13 години
Очевидно, че скудоумието е присъщо на писачите в този форум. По *** коментари от направените не съм чел. Абе, може ли толкова да сте ограничени, вероятно по същият начин биха писали по този повод и другарите от Северна Корея.
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Спомнете си Откровение на Йоан и вижте гривната му
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
da jivee Asange samo Asange
15
3
 
40
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Нахвърлиха му се на човека. Той си копал в архивите на щатите, намерил златна информация, споделил я с целия свят."Как да го закопаем?", чудят се САЩ...обадили се на лакеите си от Швейцария...и хайде, едно изнасилване да му лепнем, че да го съдят в Англия.....Почервенели от страх и безсилие...сигурно биха го убили.
14
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВЯРНО Е!ТУКА В САЙТА ИМА ЕДНО АМЕРИКАНЧЕ,ДЕТО ЦЪКА МИНУСИ.ЦЪКАЙ
13
7
 
47
 
! Отговори
до 12 преди 13 години
това не е държавна тайна, това са държавни престъпления срещу човечеството
12
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Агент Уорлик ,къде си ?Защо не коментираш събитията ?Нали беше на всяка манджа мерудия ?
11
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
9,Е кой ти каза,че човечецът е гей??Все пак,в свободния свят това не е престъпление.Но не е и оправдание да издаваш държавна тайна,нали?
10
3
 
40
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 13 години
ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА ОТВОРИ ОЧИТЕ НА ИЗРОДЯСАЛАТА ПАСМИНА, КОЯТО УПРАВЛЯВА СВЕТАТРЯБВА ДА ИМА НЯКАКЪВ КОРЕКТИВ И НЯКАКЪВ КОНТРОЛСАМОЗАБРАВИХА
9
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
откъде ги скалъпиха тези сексуални престъпления след като се знае,че той е гей ?!?и как така до вчера нямаше обвинения,днес имаочевидно има натиск от американските служби,един вид наказаниетова просто показва колко пробита е системата,неудобните ги отстраняват