Тойота плати $10 млн. на близките на загинало семейство

След смъртоносната катастрофа компанията изтегли от пазара милиони коли
Обновена: 24 дек 2010 11:02 | 24 дек 2010 09:55,
100
Тойота плати $10 млн. на близките на загинало семейство
Снимка: БГНЕС

Автомобилният производител “Тойота“ се е съгласил да изплати 10 милиона американски долара на роднини на четирима души, загинали при катастрофа, след като колата им внезапно ускорила.

През лятото на 2009 г. калифорнийски полицай, съпругата му, дъщеря им и зет им загинаха, след като автомобилът им Лексус изведнъж вдигнал към 190 км/ч.

Колата щяла да се блъсне в друго превозно средство и се забила в крайпътна ограда, след което се запалила.

Инцидентът привлече общественото внимание и принуди „Тойота“ да изтегли от пазара няколко милиона автомобила заради технически проблем.

Стойността на обезщетението е била договорена през септември, но до сега не бе огласена. От компанията се надяваха сумата да остане тайна, посочва BBC.

„Каквато е практиката в подобни случаи, страните се съгласиха сумата да остане поверителна, като начин да се предпазят семействата от нежелано ходатайстване и да им се позволи да преминат през този труден период“, се посочва в изявление на „Тойота“.

Съдебният процес е смятан за най-сериозният от водените срещу автомобилния производител над 400 дела.

Той може да доведе до поредица от крупни съдебни искове срещу компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Тойота
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
3
 
! Отговори
ha ha преди 13 години
... нало е компромис, мога да ви изброя слабите места на доста авромобили, но дори и марката която предпочитам си ги има , но не е билка за умирачка както при някой, Умишлено няма да споменавам марки да не обидя някой собственик, дори и ровър си имат такива, макар, че е смятам за най ужасната кола. Тука някой беше написал нещо за силикона, не си прав, проблема ти е другаде, дай си адреса да ти пратя оригинален на фолксваген и пак ще си говорим....
94
0
 
6
 
! Отговори
ha ha преди 13 години
по темата, като се има предвид, че 80% са автоматици в САЩ можел е да изключи от скорост и да натисне спирачка, просто се е паникьосал, но той си езнаел, Незнам с колко е карал в момента преди да се получи повредата, но до 190 иска време за да ускори освем ако не е Ф1. Има и доста некомпетентни изказвания, но си е въпрос на вкус, финансови възможности и предпочитания, аз като човек с опит (над 30 г) мога да ви препоръчам няколко немски и няколко японски марки на които да се спрете, всичко оста
93
0
 
1
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Дефекта тук е фабричен - заяжда педалът на газта. Подобен инцидент.на магистрала в Калифорния заради заял *** на газта...Автомобилът е ускорил до 90 мили в час, като спирачките не са работели и съвсем малко са забавяли скоростта му. Шофьорът Джеймс Сайкс успял да спре колата с помощта на полицията, като служител на реда му давал указания. Той е угасил двигателя, след като скоростта е паднала до 50 мили в час благодарение на пушещите спирачки и наклон на пътя и така е предотвратил катастрофа.
92
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Немски форум - задаваш въпрос, отговарят ти!Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават!Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си ***!
91
5
 
9
 
! Отговори
Клекнал съм и творя преди 13 години
В Америка не случайно на дрехите на етикета пише : леснозапалимо и горимо, не го пали!" или на огледалото за обратно виждане: предметите които виждате са зад вас и всъщност са по-големи!" Все пак се касае за нация от *** и нищо чудно полицая да е натиснал грешния ***, след което да осъдят Тойота че не са написали кой *** за какво е.. Друго си е тук в ***, карай си 20 годишния Опел или Голф, нищо не може да те спре да въртиш гуми на поляната на село..
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
e i да карат български магарцедес може да катастрофират но винаги ша останат живи
89
0
 
3
 
! Отговори
Boroka преди 13 години
A Trabant ko 6a prai
88
0
 
0
 
! Отговори
bros преди 13 години
Хахаха, злетата на инвестора :);)
87
0
 
0
 
! Отговори
до 79 преди 13 години
само дето ги произвеждат в Унгария
86
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При нас в залива тойотите са на-скъпите коли в сравнение със същия клас на други производители. А за лексуса да не говорим. Всички араби си купуват тойота, мноого я тачът. 3 години катах един джип ланд круисер (нов бензинов автоматик) и мога да ви кажа че е най-доброто което съм каръл като возия и динамика. Спящите полицаи можеш да ги минаваш без да намаляваш - почти не се чустват.
85
1
 
2
 
! Отговори
Джапанка преди 13 години
Едно време мнението на хората за японските стоки, беше както след това за корейските, а в момента за китайските - символ на некачествено...
84
3
 
0
 
! Отговори
peugeot преди 13 години
xaxax kolko si tap! Unikalno tap! Samo spam-ite po teq forumi liuhaci takiva! Ti da ne beshe v zavoda im??
83
1
 
4
 
! Отговори
за 65 преди 13 години
А в спалнята руса девойка, която е решила , че има нужда от една луда нощ..........честито на всички и наздраве
82
4
 
6
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Даааа, калифурнийски ушев с Лексус личен автомобил. А иначе ние тук си мислим, че водим някакъв нормален живот ...
81
1
 
27
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Тук е точно като във вица:Задаваш въпрос в различни форуми:-американски форум - отговарят ти веднага по същество-израелски форум - започват да те проучват какъв си и защо задаваш такива въпроси-български форум - на 3 страници ти обясняват що за нещастен човек си и изреждат и цялата ти рода.
80
2
 
1
 
! Отговори
иван преди 13 години
Абсолютно прав си. Имам РЕНО КЛИО 1.9D -перфектно возене ,скорост,дизайн,но всичко друго е вярно особенно заикономиите при производството на отделнете компоненти.
79
0
 
2
 
! Отговори
иван преди 13 години
Първо се научи да пишеш на български и тогава се опитай да обясниш смислено модела с "различните" емблеми!
78
11
 
8
 
! Отговори
OPEL fan преди 13 години
Takava stava kato si kupuvate uj japan - proizvodstvo....a to made in ANADOL...Az karam veche treta Astra, imah Astra G/t.nar.policeksiiska / polse si kupih chisto nova Astra H, a ot Maj karam novata Astra J . Moga da Vi kaja che kolite mi vinagi sa bili mnogo zdravi i ne sym imal nikakvi problemi......OPEL- made in Germany ...e tova e istinata priateli
77
10
 
1
 
! Отговори
toiot преди 13 години
imal sam toiota,sega karam citroen,samo edno she vi kaja tva sa perfektni avtomobili vav seko otnoshenie,pegeot citroen i toiota rabotqt zaedno ,taka 4e stava vapr. za edin i sasht model sas razli4na emblema
76
0
 
3
 
! Отговори
до 63 преди 13 години
Човек все се надява,че не може да има такива хора..После ги срещаш дори когато четеш новините в някой сайт - нареждат се десетки,дори стотици и разбира се всички от всичко разбират..Винаги съм се чудил,как може толкова да няма какво да правиш,за да висиш постоянно и да коментираш,не работят ли тези хора,кой ги издържа?! Луда работа..За пари бил съгласен семйството му да умре - кой може нещо да му каже?!