Тойота плати $10 млн. на близките на загинало семейство

След смъртоносната катастрофа компанията изтегли от пазара милиони коли
Обновена: 24 дек 2010 11:02 | 24 дек 2010 09:55,
100
Тойота плати $10 млн. на близките на загинало семейство
Снимка: БГНЕС

Автомобилният производител “Тойота“ се е съгласил да изплати 10 милиона американски долара на роднини на четирима души, загинали при катастрофа, след като колата им внезапно ускорила.

През лятото на 2009 г. калифорнийски полицай, съпругата му, дъщеря им и зет им загинаха, след като автомобилът им Лексус изведнъж вдигнал към 190 км/ч.

Колата щяла да се блъсне в друго превозно средство и се забила в крайпътна ограда, след което се запалила.

Инцидентът привлече общественото внимание и принуди „Тойота“ да изтегли от пазара няколко милиона автомобила заради технически проблем.

Стойността на обезщетението е била договорена през септември, но до сега не бе огласена. От компанията се надяваха сумата да остане тайна, посочва BBC.

„Каквато е практиката в подобни случаи, страните се съгласиха сумата да остане поверителна, като начин да се предпазят семействата от нежелано ходатайстване и да им се позволи да преминат през този труден период“, се посочва в изявление на „Тойота“.

Съдебният процес е смятан за най-сериозният от водените срещу автомобилния производител над 400 дела.

Той може да доведе до поредица от крупни съдебни искове срещу компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Тойота
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
7
 
! Отговори
дерикотев преди 13 години
имам тойота приус, имам и бмв...няма база за сръвнение, от доста години тойота е номер едно(изключвам мерцедес)....истината за платените пари е неизвестна, защото за да ускори сама до 190км/ч трябва да няма човек в нея или който е в нея да е ***
54
9
 
11
 
! Отговори
izmoren_mitnichar преди 13 години
Интересно как така колата видиш ли изведнъж вдига 190 км. Няма ли спирачки , няма ли ръчна.... !?!?!
53
5
 
7
 
! Отговори
sako преди 13 години
Аз кола произведена от наследниците на камикадзетата не бих си купил.Тази брица е ускорила внезпно до 190 км.ч. и после се е запалила.Някой самурай в Тойота е пипнал тук там колата в завода за да продължат атаките стил камикадзе срещъ гадните янки.
52
2
 
1
 
! Отговори
lubo преди 13 години
Neznam dali e nai sadenata kompaniq,no sas sigurnost znam 4e e kompaniqta koqto e nomer 1 za investirane na poslednite modernizacii i novosti v abtomobilostroeneto.Ot 5god.godini karam Toyota i sam bezkraino dovolen.smenil sam dosta modeli,vidove i marki no tq e nomer 1.Sajalqvam za po4inaloto semeisvo no problemi stavat sas vsi4ki marki imodeli ta dori i novi.KAKVO 6TE KAJETA 4E SAMO TOYOTA OBQVI 4E DO 10 GOD. VSI4KI TEXNI MODELI 6TE SA SAS ELEKTRO DVIGATELI.A za tova 4e mercedes iztegli ot paz
51
5
 
22
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
Toyota поне има честа да плаща, когато е виновна!! На мой познат, закупил НОВО рено сценик се чупи спирачен диск, колата се обръща...загиват хора!!!Познайте от колко кладенеца вода изнасят тия от рено, на какви маймуни в съда се правят вече 5 години само и само да не платят.Познайте и къде се случва това от 3 пъти.../ако кажете *** ще сте на верен път/!
50
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"В България доста хора се подлъгаха да си купят,подлъгани от рекламата "ти виждал ли си Тойота да не запали?", обаче се оказа точно обратното."Хахахах... Вярно имаше такава реклама! :) Ама би трябвало да са се корегирали. Сигурно вече като пускат подобна реклама, някъде долу минава надпис със ситни букви "Не важи за територията на България".
49
3
 
9
 
! Отговори
пепо преди 13 години
На мойта Дачиика като и задържа *** на газта изключих от скорост и си допуших цигарката. Весели празници :]
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що не съдят майстора на софтуера-той надали е на тойота?! А прекалената копютъризация до там ще води,много лампички,шарения,екстри,а един бъг и... не се знае какво ще стане!
47
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за да осъдиш Тойота в България,преди всичко трябва да има съд!!!а ние нямаме такива нещав България осъди хора няма!
46
3
 
4
 
! Отговори
Аз преди 13 години
блок.корм.уредбаЗащото вероятно и е свършило горивото и сервото престава да работи.
45
0
 
11
 
! Отговори
кико преди 13 години
Ами да, в САЩ ги съдят, интересно ми е в България кога ще стане това, аз съм запознат с подобни случаи и в България, без човешки жертви слава богу, и хората се опитват да ги осъдят ама как да стане, тука всчко миришеее, миришее, че няма как да ги осъдят. А нещата са доста прости, просто най - важното е експертизата, там май беше автотехническа, но пък и тези експерти са подкупни така че дано оня от горе да не пази от такива инциденти независимо с каква кола си.
44
0
 
15
 
! Отговори
dancrv преди 13 години
Тойота си е Тойота. И немските коли са си немски-аз самият карам такава и съм доволен. Ще вземат мерки японците и ще си оправят проблема. И добрите грешат понякога, но дано се осъзнаят да слагат по-малко "технологични джаджи" в нещата от които зависи живота ни.
43
0
 
11
 
! Отговори
Румен Кашилски преди 13 години
Дражко,каквото и да караш в България ще се троши.То пътища има ли ве баце?А магистрала Тракия как ти изглежда?На магистрала ли?На мен не.
42
3
 
5
 
! Отговори
Х преди 13 години
Какъв ти МЛ 270, ***, тук говорим за четири човешки живота, аз като карам АМG-2009 год, какво да мзема да се хваля в този сайт, от такива коментари ми писна, я ходете да се разходите навън да ви хване вятъра, комплексари. Наплно е възможно да е ускорила от само себе си, а и не знаеш цялата фактическа обстановка около настъпилия инцидент. Хайде бегай да караш мизерния си МЛ и да покажеш фасони. Наскоро чух за подобен случай и в Бг. Една жена както си карала джипа - тойота и блок.корм.уредба
41
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тойота е най-съдената компания в цял свят.Все повече хора започват да се осещат,че това са ***.Миналата година Китай осъди Тойота за даване на рушвети с цел да се пласират повече от техните коли.
40
0
 
3
 
! Отговори
aydun преди 13 години
abe i az towa obiasniawah na edin katajia.......
39
7
 
3
 
! Отговори
dsa преди 13 години
ква тоуота беее само BMW
38
4
 
14
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
Ами така е - Тойота са пълни ***.В България доста хора се подлъгаха да си купят,подлъгани от рекламата "ти виждал ли си Тойота да не запали?",обаче се оказа точно обратното. Още като ги купиш и започват да се чупят по нашите пътища.Немските коли може да ги плюят,ама 5 години не съм стъпвал в сервиз.Само сменям масло,филтри,гуми.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тея софтуерни глупости са пълен крап,аз едно време попаднах в ситуация,в която софтуера блокира и цялата кола стана гробница - ни напред,ни назад. и софтуера няма как да го спреш.. цирк пъленоказа се софтуерна грешкаведнага продадох тази барака и си купих друга кола
36
2
 
1
 
! Отговори
sergei преди 13 години
evala ti be pi4,mnogo dobar komentar imash,haresa mi