Крал Чарлз Трети задмина по богатство майка си

Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи
21 май 2024 17:07, Инна Ангелова
20
Крал Чарлз Трети задмина по богатство майка си
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кралят на Велокобритания Чарлз III попада в списъка на Sunday Times за най-богатите хора за 2024 година. Личното богатство на монарха се оценява на над 770 милиона долара. Таблоидът съобщава още, че кралят изпреварва по богатство майка си - покойната кралица Елизабет II.

Кралят е възстановил богатството си след развода с Даяна през 1996 година, споделя бивш помощник на Чарлз. Освен това той е спестил печалбите, които е получил от херцогство Корнуол.

"Той започна да прибира парите от херцогството", коментира бившият придворен.

Херцогство Корнуол е имение на стойност 1 милиард долара, а към него са включени освен земи, но и ферми, къщи и друг вид активи. Херцогството отдава под наем и търговски имоти в Лондон, Милтън Кийнс и Корнуол. То генерира доходи, които подпомагат принца на Уелс, неговото семейство и благотворителните му дейности.

След като Чарлз стана крал, херцогството се наследи от престолонаследника принц Уилям. В статията си The Sunday Times допълва, че Чарлз е увеличил годишната печалба на херцогството с 42,6% до над 31 млн. долара между 2011 и 2022 година.

Най-ценните активи обаче си остават имението Сандригам в Норфолк, както и намиращият се в Шотландия замък Балморал. Първокласните земеделски земи около имотите се оценяват на над 360 милиона долара. Чарлз III притежава и други имоти, сред които имение в Глостършир и в Уелс.

Точното състояние на краля и на британската монархия няма как да се определи, тъй като стойността на личните бижута, подаръци и други предмети не е известна. Не бива да се забравя и фактът, че кралското семейство притежава една от най-големите колекции от произведения на изкуството в света.

Крал Чарлз III получава всяка година суверенна субсидия от правителството на Обединеното кралство, финансирана от данъкоплатците, за да покрие разходите за официални задължения и за поддръжка на домовете, включително Бъкингамския дворец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от Звезди
Насилник: Шон "Диди" Комбс блъска и рита бившата си приятелка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нещо за Кейт Мидълтън ?!?
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Те нашите управници без да са крале ще го настигнат. Щом си на хранилка и имаш само приходи, какво друго се очаква. С тези измислици като крал и дрън, дрън, те отнемат хляба на хората.
14
2
 
4
 
! Отговори
Е, и какво от това преди 1 седмица
Изобщо не ме интересува този. Богат е за сметка на глупавите, които са го направили богат.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пестелив...
12
1
 
8
 
! Отговори
В 21 ви век преди 1 седмица
Като се заговори за крал, крадлици, принцове и царици...и си мисля ,че хората някъде живеят още в 14-ти век, на гърба на вярващите им. За да запазиш една империя, 5 века ..си е много кръв пролята на служителите в нея.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Че като взима наеми и аренди са всички заграбени от предците му имения, а пък самият той е на държавна издръжка и милиардер ще стане. Той разходи няма.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами да,почна да работи на 75 г и вече ги изкара парите.Работлив.
9
1
 
14
 
! Отговори
И от къде преди 1 седмица
Спести тия милиони, като работи крал и се издържа от данъкоплатците?Кърлкж.
8
2
 
13
 
! Отговори
сиромах преди 1 седмица
Брей,тоя се е изкривил да копае и работи с кирката, за да подмине и майка си по богатство, която пък заработваше с плетене на една кука на дантели и чорапи от вълна от стригани индийски тигри и слонове!И тия са тръгнали да говорят за демокрация,ценности и още куп глупости!Сигурно и водата в тоалетната те не си пускат ,аимат прислуга и за тая тежка работа!?
7
1
 
9
 
! Отговори
Дарк преди 1 седмица
Спестовник.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И къде ще го занесе тоя рептил?
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Изгониха Хари и семейството му
4
1
 
16
 
! Отговори
Субсидиар преди 1 седмица
И краля е на субсидии
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вчера Камила се оплакваше че се потрошвал от работа!А тя ква му била работата да станел по богат от майка си.Ей на на 75 почна работа и на 76 стана по богат от майка си.Да е жив и здрав и да събира събира още повече пари да натрупа!
2
2
 
15
 
! Отговори
Така е .. преди 1 седмица
Няма да изпревари майка си по дълголетие.
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гилотина бастилия и конфискация :)))