Мюсюлмански лидери: Либийци, на бунт!

Правосъдният министър на страната е подал оставка
Обновена: 21 фев 2011 17:15 | 21 фев 2011 17:08, Елка Василева
167
Мюсюлмански лидери: Либийци, на бунт!
Снимка: Ройтерс

Коалиция от либийски мюсюлмански лидери публикува декларация, в която обявява на всички мюсюлмани, че е техен дълг да се разбунтуват срещу властта в страната.

„Те демонстрираха арогантна безнаказаност и продължават, дори засилват кървавите си престъпления срещу човечеството. С това демонстрират пълно пренебрежение към пътя на Бог и неговия любим пророк“, пише обединение от ислямски духовници в Либия.

„Това ги прави недостойни за подчинение и подкрепа и прави бунта срещу тях благословен от Бога дълг“, пише в призива на духовниците, цитиран от Reuters.

Междувременно беше съобщено, че либийският министър на правосъдието Мустафа Мохамед ал Джелеил е подал оставка заради „прекомерната употреба на сила срещу антиправителствените протести“. Това съобщи на страницата си в интернет частният вестник „Курина“.

Медията научила за оставката в телефонен разговор с министъра, засега няма официално потвърждение на информацията.

Още по темата
21 фев 2011 12:27
128

Военновъздушните сили на Либия пък са нанесли удар срещу опозиционните демонстранти в Бенгази. Това съобщи телевизия BBC News.Уточнява се, че целта на удара е била военна база, чийто персонал е преминал на страната на противниците на режима.

Информация за жертви сред участниците в протестите засега няма.

Както съобщи по-рано телевизия „Ал Джазира“, във втория по големина град в Либия Бенгази полицията е преминала на страната на демонстрантите, в резултат на което градът се е оказал под контрола на противниците на режима на Муамар Кадафи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще дойде Видовден за всеки *** на тая земя.
56
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ивка -президент ,президент
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе всеки знае че Сащ и Русия правят най големи поразии по света за да са богати но те бият и тормозят малки страни като нас или такива дето да вадат милярди .но че кадафи е блокук такъв е човек без морал .но за съжеление политиката е *** работа и страдат невините.
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за Ивка имам подозрения,че е руса :)
53
6
 
5
 
! Отговори
митко палаузов преди 13 години
Нямате си идея колко е права Ивка... ама хич!!!
52
7
 
11
 
! Отговори
с. преди 13 години
*** обаче плякат минуси като полудели!Направо не е истина!Представям си как са вили като линейки когато Жан Виденов падаше и БСП върна мандата за правителство!Гадна комунистическа ***!
51
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав си!А м/у *** и герберите могат само да ти дават минуси,но не и да те оборят с факти.
50
2
 
15
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Ооо..1 41, много точен пост. За жалост малко хора мислят като вас, повечето са на мчнение, че всяка държава е като свободен електрон и може да си прави самостоятелно революции да си определя сама бъдещето едва ли не. Великите сили винаги са управлявали тези процеси и ще продължават да ги управляват.
49
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Долу Герб и БСП
48
2
 
10
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 13 години
ПУ ДА МУ СЕ НЕВИДИ, ША СФАЛЯТ КУЛЕГАТА КАДАФИ...АЗ КАТУ МУ КАЗАХ ДА БЕГА ПРИ ПРИАТЕЛА МИ БЕРЛУСКОНИ, НЕ ЩЕ!!!НА ТИ СЕГА МАРА ФТАСАЛА...П.П. АЗ И НА ЦЕЦКУ КИЛЕПИРА ВИКАХ - СЛУШАЙ ТАНОВ, СЛУШАЙ ТАНОВ...-УМЕН ЧИЛЯК Е!!!...А ТОЙ ПЛОНДЕРА МУ - РАЗБРАЛ ДА ГО ПОДСЛУШВА!!!
47
10
 
13
 
! Отговори
до Ивка преди 13 години
Ивке, а знаеш ли защо всеки соцзавод е на загуба от първия ден? Ами много просто ако соцзавода е построен 60-те години, машините му са от 20-те години, а изделията, от 30-те. Пример: ГАЗ-ките които се произвеждаха в България до 70-те са модел 1918г. А да споменем ли как КЦМ отрови за 200 г. напред най-плодородните земи около Пловдив? Сега на тези земи се гледа фураж за животните и накрая тези отрови пак ние ги ядем. Ето това направи соца - превърна ни в злобни мързеливци и ни изтрови.
46
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
неможеш да ми говориш за статистика преди и след 1989г. защото преди такава просто не се е водила поне не официално!нито за смъртност защото невинни хора измираха в лагерите не бяха убивани като кучета в лагерите! нито катастрофите нито битова престъпност нищо.пълно информационно затъмнение! сега братята комунисти се опитват да направят същото да прикрият следите си за кражбите от народа за последните 20г. но искренно се надявам да не успеят и да ги видим зад решетките до един.
45
2
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
37Абе има разлика ... танка колко души ще сгази - 10 - 20 ... и другите ще се разбягат ... ама като прехвърчи един F и пусне една бомба, няма и да имаш време да избягаш - целият площад ще стане на "Русенско варено"!
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мо можел човека взел 10 миларда. ние сега се молим да ни дадат пари да се лекуваме
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
35 - Ивке спри! Не можеш да докажеш, че глупостта е непобедима, а ти искаш да я победиш:) Слез на земята:) Не спори с "умни", защото може да не се разбере кой е умният и кой глупавият:))))
42
4
 
16
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
35 ИвкаУважаема, "революцията" в България я направиха КОМУНИСТИТЕ с цел да упрваляват още 20 години та и повече. Виж, че всичките управляващи в България през последните 20-тина години са или *** или техни марионетки. Сети се какъв е бил и настоящия ни премиер преди 22 години!
41
2
 
10
 
! Отговори
Вили преди 13 години
До "Ивка" 16..."защо не отидеш в Грузия пък ти, това е един добър пример на хамериканската братска помощ"..Зашо му е да ходи чак в Грузия?!? Нали ръката на МВФ, която докара Грузия и грузинците до това дередже, ни дойде на крака за финансов министър...Американците забравят 11 септември, ама подклаждайки фитилите и финансирайки екстремистските ислямски фундаменталисти, ще изпитат май скоро някой джихад! А у нас всички ислямисти, всички "преподаватели" - моментално персони нон-грата!
40
3
 
16
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
И в Либия ще сложат някой *** като Саакашвили, който ще раздбие тотално Либия и ще донесе много зло на хората живеещи в тази страна.
39
8
 
9
 
! Отговори
с. до Ивка преди 13 години
Ако не е била Червената армия комунистите първо нямаше изобщо да вземат властта у нас!А дори и да бяха успели нямаше да я задържат и 6 месеца!Построили били!Искаш ли да си поговорим за национализацията!Натикаха насила селяните в ТКЗС и им взеха всичко!Всякаква частна собственост беше национализирана!Имущество,земи и имоти за милиарди долари!Набутаха половината народ в панелки!Това ли са им големите успехи!?И на финала като падна ай Тошо се оказахме с 10 милиарда външен дълг!Гооооляма икономика!
38
1
 
10
 
! Отговори
Apostol преди 13 години
Подкрепете групата "Не на религиозните послания от минаретата!" във Facebook. Целта е да се образоват не-мюсюлманите за великата несправедливост на която са подложени. Неможе НАСИЛСТВЕНО не-мюсюлмани да бъдат КАРАНИ да слушат религиозни послания!! Това е грубо погазване на човешките права. Целта е да заведем дела за погазване на човешките права на не-мюсулманите. Двете религии не може да се съпоставят, и камбанения звън не прожектира религиозни послания! СЪС ПРИСЪСТВИЕ КЪМ СПРАВЕДЛИВОСТ !