Мюсюлмански лидери: Либийци, на бунт!

Правосъдният министър на страната е подал оставка
Обновена: 21 фев 2011 17:15 | 21 фев 2011 17:08, Елка Василева
167
Мюсюлмански лидери: Либийци, на бунт!
Снимка: Ройтерс

Коалиция от либийски мюсюлмански лидери публикува декларация, в която обявява на всички мюсюлмани, че е техен дълг да се разбунтуват срещу властта в страната.

„Те демонстрираха арогантна безнаказаност и продължават, дори засилват кървавите си престъпления срещу човечеството. С това демонстрират пълно пренебрежение към пътя на Бог и неговия любим пророк“, пише обединение от ислямски духовници в Либия.

„Това ги прави недостойни за подчинение и подкрепа и прави бунта срещу тях благословен от Бога дълг“, пише в призива на духовниците, цитиран от Reuters.

Междувременно беше съобщено, че либийският министър на правосъдието Мустафа Мохамед ал Джелеил е подал оставка заради „прекомерната употреба на сила срещу антиправителствените протести“. Това съобщи на страницата си в интернет частният вестник „Курина“.

Медията научила за оставката в телефонен разговор с министъра, засега няма официално потвърждение на информацията.

Още по темата
21 фев 2011 12:27
128

Военновъздушните сили на Либия пък са нанесли удар срещу опозиционните демонстранти в Бенгази. Това съобщи телевизия BBC News.Уточнява се, че целта на удара е била военна база, чийто персонал е преминал на страната на противниците на режима.

Информация за жертви сред участниците в протестите засега няма.

Както съобщи по-рано телевизия „Ал Джазира“, във втория по големина град в Либия Бенгази полицията е преминала на страната на демонстрантите, в резултат на което градът се е оказал под контрола на противниците на режима на Муамар Кадафи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
12
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
"...бунта срещу тях благословен от Бога дълг***Дааа, чиста проба ДЖИХАД!
16
3
 
14
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Ха..ха..още не отидеш в Грузия пък ти, това е един добър причммер на хамериканската братска помощ:)))
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
по-просто е, Ивка.Следващия ход е на ислямистите! И тогава става гадно!
14
12
 
23
 
! Отговори
време еееее преди 13 години
Историята ще го оцени времето на Тато е било златен век за българия... стига сме спали да си искаме нащо
13
12
 
9
 
! Отговори
Луиза преди 13 години
Ивке, върви бързо спасявай Кадафи. А след това отиди на курорт в Северна Корея.
12
4
 
20
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Ето и джихадистите си показаха рогите. Нима все-още някой вярва, че след тия революции там ще дойде демокрация?
11
7
 
20
 
! Отговори
с. до пророка преди 13 години
Баце,смени дилъра или си пий хапчетата!Това са абсолютно нормални процеси,които нямат нищо общо с пророчества,елфи,Фродо Бегинс и Дева Мария!Целият арабски свят беше затънал в десетилетни диктатури и накрая на хората им писна!ФАКТ!Кадафи е на власт 40 години!Мубарак беше на власт 30 години!Половината население затънало в мизерия!И накрая стана мяу!Интересно ми е кога ще се вдигнат и българите обаче!??Защото ни мачкат по същия начин!
10
22
 
34
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Тези *** ако свалят Кадафито просто не знаят какво ги чака, *** маймуни. Ще разберат тогава какво е мафия, дрога, отвличания с цел трафик зад граница, кражба на органи, рекети, фалшиви управляващи подчинени ва мафиотски кръгове. Да ни бяха питали нас, ние вече 20 години се возим на влака на "демокрацията"
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В цялата работа най-интересено е че всичко тръгна от един човек който се самозапали в Тунис ... и силата на медиите и интернет.В днешно време и най-мракобесните диктатори нямат силата да се противопоставят на информацията ... благодарение на новите технологии порива за свобода и по-добър живот обикаля света за секунди и никoй неможе да спре това.Сега Кадафи използва армията срещу народа си и трябва да го обесят на някоя палма, заедно със синовете му.А ти номер 1 си християнин колкото аз съм хиндуфакир, село ...
8
3
 
3
 
! Отговори
bravo преди 13 години
samo taka.
7
16
 
15
 
! Отговори
време еее преди 13 години
да се мятаме и ние да хоим да сваляме Бойко ,Гоце наред всичките и да си земаме парите
6
22
 
10
 
! Отговори
пророка преди 13 години
2012 наближава !!! пророчеството се сбъдва, стъпка по стъпка. и сме непосилни да променим участта си. посрещнете четвъртият конник, който ще разпространи силата си чрез божественият огън и вятър. разкайте се грешници !!!
5
4
 
28
 
! Отговори
Хм преди 13 години
Мдаааа - така ше е... ислямистите ше дойдат на власт... Цивилизованият свят да се готви за война - досегашните сатрапи наистина бяха кофти тупани, но 100 пъти по-добри от ултра ***, които потриват доволно ръчички отстрани и чакат властта да им падне... Чакайте тогава шериатски халифати...
4
6
 
33
 
! Отговори
с. преди 13 години
Тоя *** Кадафи съвсем скоро ще увисне на някоя джанка!Или палма де!Точно така му се пада и ще умра от кеф!Докато подритва може да си мисли за издевателствата над медицинските ни сестри!Психопат!Може ли да стреляш така срещу собствения си народ!??
3
10
 
35
 
! Отговори
2012 Маите преди 13 години
Светът заминава.2012 май ще се окаже съдбоносна.Така е, всичко има край,не може едни да имат а други да нямат,едни да лежат на гърба на други.Сигурно навсякъде ще стане така,хората им писна да са бедни.
2
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е началото на краят.
1
19
 
20
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Добре, ще го преместя в другия крачол щот съм христянин :D :D :D