Мюсюлмански лидери: Либийци, на бунт!

Правосъдният министър на страната е подал оставка
Обновена: 21 фев 2011 17:15 | 21 фев 2011 17:08, Елка Василева
167
Мюсюлмански лидери: Либийци, на бунт!
Снимка: Ройтерс

Коалиция от либийски мюсюлмански лидери публикува декларация, в която обявява на всички мюсюлмани, че е техен дълг да се разбунтуват срещу властта в страната.

„Те демонстрираха арогантна безнаказаност и продължават, дори засилват кървавите си престъпления срещу човечеството. С това демонстрират пълно пренебрежение към пътя на Бог и неговия любим пророк“, пише обединение от ислямски духовници в Либия.

„Това ги прави недостойни за подчинение и подкрепа и прави бунта срещу тях благословен от Бога дълг“, пише в призива на духовниците, цитиран от Reuters.

Междувременно беше съобщено, че либийският министър на правосъдието Мустафа Мохамед ал Джелеил е подал оставка заради „прекомерната употреба на сила срещу антиправителствените протести“. Това съобщи на страницата си в интернет частният вестник „Курина“.

Медията научила за оставката в телефонен разговор с министъра, засега няма официално потвърждение на информацията.

Още по темата
21 фев 2011 12:27
128

Военновъздушните сили на Либия пък са нанесли удар срещу опозиционните демонстранти в Бенгази. Това съобщи телевизия BBC News.Уточнява се, че целта на удара е била военна база, чийто персонал е преминал на страната на противниците на режима.

Информация за жертви сред участниците в протестите засега няма.

Както съобщи по-рано телевизия „Ал Джазира“, във втория по големина град в Либия Бенгази полицията е преминала на страната на демонстрантите, в резултат на което градът се е оказал под контрола на противниците на режима на Муамар Кадафи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май не познаваш историята на Китай:) Дали ще те мачкат с танкове или ще ти пускат бомби не е ли едно и също:) Или ако те мачка танк може да останеш жив:) Разликата е, че на Китай не смеят да им се тросват, защото.........:)))))))
36
2
 
8
 
! Отговори
ванга преди 13 години
7-99лв. кило бинзин
35
2
 
9
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
До 32! Правилно! Тези си направиха много революции-Оранжевата в Украйна, Розовата в Грузия, синята в България, Дните на гнева в арабския свят и т.н. все роволюции водещи до пропастта.
34
4
 
5
 
! Отговори
пророка преди 13 години
2012 наближава !!! пророчеството се сбъдва, стъпка по стъпка. и сме непосилни да променим участта си. посрещнете четвъртият конник, който ще разпространи силата си чрез божественият огън и вятър. разкайте се грешници !!!
33
10
 
5
 
! Отговори
do Ивка преди 13 години
иФФке ... аз няма да споря с теб, защото от опит знам че с прасе не бива да се спори ... Всяка дума към НЕУКО, СЛАБОГРАМОТНО същество със селски призход като теб е - загубена ...Мечтаи си за Живков и за СССР колкото си искаш - света ще върви напред и БЕЗ ТЕБ, очевидно ...чао
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е,и!? ще сменят един диктатор с друт "демократичен" диктатор! Щом им е омръзнал тоя да го сменят!
31
3
 
8
 
! Отговори
време еее преди 13 години
по добре бяло магаре ,от колкото пеша и гладен . Ивке не се занимавай с заблудени овце
30
8
 
18
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
хи..хи..ама много си зле, как можеш да сравняваш България с КНДР? Славков е прав като каза, че това, което бе построено по социализма сега само не можете да го пробоядисате.
29
2
 
19
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
"Военновъздушните сили на Либия пък са нанесли удар срещу опозиционните демонстранти в Бенгази"***Тия са е*аси пичовете, заклевам се! Б`аси ... да си бомбардираш собствения народ ... те такова и в Китай не е имало!
28
1
 
4
 
! Отговори
Кирчу Мамалигата преди 13 години
Много си прав!... и съм абсолютно убеден, че основната тълпа не е наясно
27
5
 
6
 
! Отговори
ДО ИВКА преди 13 години
Вятър те вее на бяло магаре.
26
1
 
7
 
! Отговори
време ее преди 13 години
аз съм в Кндр и ми добре.
25
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Златен е, "златен"!, 14!Позлатихме ги - и децата им и внуците им позлатихме и в "проклетата" Западна Европа отидоха и в още по-проклетата Америка!А тук ни оставиха децата на слугините, шофьорите и гавазите им да ни управляват! Като ти е зор за онова време - бягай в КНДР
24
4
 
8
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
До 18. След идването на демокрацията, само за тези 20 години, ми кажи колко българи станаха жертви на нея, с колко намаля населението, и с колко се увеличи детската смъртност.
23
6
 
9
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
До ИвкаУважаема, виждам че те влече социалистическата идея, но не търси социалисти сред тия революционери - това уважаема са ИСЛЯМО-ФАШИСТИ!
22
9
 
14
 
! Отговори
с. преди 13 години
Ивке,цялата действителност след 1989-та беше създадена пак от другарите!Как стана така,че страни като Полша и Чехия не им позволиха на другарите комунисти да си разиграват коня както им е кеф и се оправиха!?А!?А тука в България има ли един от едновремешното голямо добро утро сега да е зле бе!?Ти знаеш ли,че бивпият премиер Сергей Станишев е син на член на ЦК на БКП!?А!?*** си!И най-лошото е,че голяма част от българите са *** като теб и в резултат сме най-бедната страна в Европа!Мда!
21
1
 
15
 
! Отговори
време ее преди 13 години
за тва сега 70% от българите си ядат задниците щото нямат лев за храна,.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уникредит, треперете ли? Вашият акционер си отива бастардини!
19
3
 
11
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Далеч съм от мисълта, че тези революции са случайно самозародили се, не мога все още да схвана идеята на братятя, които ги провокират.
18
5
 
15
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
иФФке ... знаем, че ако зависеше от теб още Живков щеше да е на власт ... добре, че болшинството от хората мислят с мозъците си, а не с задниците си като теб