Кадафи: В Либия съм

И пак обиди: "Не вярвайте на ТВ канали, притежавани от кучета"
Обновена: 22 фев 2011 10:53 | 22 фев 2011 07:42,
86
Кадафи: В Либия съм
Тиранинът с чадърчето. Снимка: Ройтерс

Либийският лидер Муамар Кадафи направи изключително кратко изявление (22 секунди) в 02 часа сутринта местно време.

В ефира на държавната телевизия Кадафи се показа от колата си, държейки чадър и изричайки няколко изречения. 

Това, което светът очакваше като официална реч, се оказа кратко изказване в рамките на по-малко от минута: „Доволен съм, защото говорих пред младежта на Зеления площад тази вечер, но дъждът дойде, слава на Бог. Исках да покажа, че съм в Триполи, не във Венецуела. Не вярвайте на телевизионните канали, притежавани от улични кучета. Довиждане”.

Още по темата

Тъй като наистина в либийската столица вали в последните два дни, записът най-вероятно е автентичен, уточняват световните медии.

Полковникът не коментира настоящите събития, нито исканията на демонстрантите, нито острите критики на международната общност срещу използването на сила в опита за потушаване на антиправителствените вълнения. 

Настоящата поява по телевизията беше първата официална реакция на Муамар Кадафи от избухването на протестите в бастиона му Триполи.

Съветът за сигурност на ООН ще обсъжда кризата в Либия

Съветът за сигурност на ООН ще се събере днес на закрито заседание, за да обсъди кризата в Либия. Това съобщи в Лос Анджелис генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, след като разговаря по телефона с либийския лидер Муамар Кадафи, предаде Франс прес.

Призовах го да зачита човеешките права, свободата на словото и на събиранията, каза Бан Ки-мун, преди да отиде на среща на ООН в Лос Анджелис. 

Той уточни, че разговарял 40 минути с Кадафи.

"Заместник посланикът на Либия в ООН поиска спешно заседание на Съвета за сигурност, който ще се събере във вторник сутринта", посочи генералният секретар на ООН пред журналисти. 

На въпрос какво е казал на полковник Кадафи, той отвърна: "Настоях да сложи край на насилията срещу протестиращите и отново подчертах колко е важно да зачита правата им". Бан Ки-мун добави, че защитата на населението трябва да бъде гарантирана при всякакви обстоятелства.  

Посланикът на Либия в САЩ оттеглили подкрепата си за Кадафи

Посланикът на Либия в САЩ се присъедини към либийските дипломати, които преминаха на страната на протестиращите и оттеглиха подкрепата си за режима на Муамар Кадафи, предаде ДПА.

Али Ауджали каза пред Би Би Си, че не може да подкрепи репресиите срещу протестиращите в Либия, където вероятно стотици души са убити от петък. Той осъди насилието и заяви, че не желае повече да има нищо общо с това управление.

Либийският посланик посочи пред в. "Вашингтон пост", че взел това решение заедно с работещите в посолството. "Осъждаме случващото се в нашата страна", каза той и призова САЩ и другите световни сили да предприемат действия в ООН и да спрат убийствата в Либия. 

Вчера либийската дипломатическа мисия в ООН оттегли подкрепата си за режима в Триполи, напомня ДПА.     

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: КадафиЛибияТриполи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
LYBIEC преди 13 години
GDAFFI E MNOGO DOBAR PREZIDENT.OFICER I DARJAVNIK S 4EST I DOSTOINSTVO,KOITO SE GRIJI ZA INTERESITE NA SVOJ NAROD.AMERIKANSKITE AGENT PROVOKATORI TREBVA DA BADAT UNI6TOJENI.NIE SME DOVOLNIO OT POLKOVNIK MUAMAR GDAFFI.
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Замина си суджукът му със суджук! Просто е въпрос на дни, но измъкване няма да има. Жалко е, че цената ще много, много висока...
79
4
 
4
 
! Отговори
GONO преди 13 години
В Русия съм, в Русия съм.... :)
78
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лъже. В Русия е. Мястото е в покрайнините на бившия Ленинград, където има тайна база.
77
1
 
6
 
! Отговори
sako преди 13 години
Един диктатор бива свален окончателно, само когато швейцарските банкери обявят че му запорират сметките. Чакаме тяхното включване. Те са босовете. А колкото до Кадафи не го мислете.Отива да си доживее в във Венецуела- топла страна,плажове,най-красивите жени,коктейли и танци.Той отива в рая да мъ се невиди. Наоми стягай се скоро ще те привикат във Венецуела да обслужиш един ВИП гост.
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поне е прав за едно - ТВ каналите са притежание на улични кучета.
75
3
 
6
 
! Отговори
:) преди 13 години
Във Венецуела не вали ли всеки ден?
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тъй като наистина в либийската столица вали в последните два дни, записът най-вероятно е автентичен, уточняват световните медии.Aaaaaaaaaaaхахахахаха :) Евала, Уотсън :)
73
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
малееееее тоя е много грозен бе.имаме свободни клетки в зоопарка.
72
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Вижте какви ордени има гледам и немога да повярвам на УШИТЕСИ !Български * Coat of arms of Bulgaria (1971-1990).svg Орден "Стара планина" с лента (през 1978 г.) * BG Sofia coa.svg Почетен гражданин на София и почетен златен знак на София (от 16 юни 1978, почетният знак е отнет на 15 май 2007[3]) * Varna-coat-of-arms.svg Почетен гражданин на Варна и почетен знак "Ключ на град Варна" със златната значка (от 1983 г.) * BUL Сливен COA.png Почетен гражданин на Сливен и златна значка
71
0
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
да де, обърках се! Струва 16 стотинки или 0,16 лева :D :D :Dно сега ще внасят демокрация и вече може да не е 16 стотинки
70
0
 
4
 
! Отговори
до71 преди 13 години
"0,16 стотинки", това е 1/6 от стотинката.
69
2
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
и един въпрос. Колко струва литър бензин в Либия?0,16 стотинки! :D :D :D
68
1
 
14
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Чичо сам изнася демокрация и внася нафта :D :D :DПазарна икономика
67
2
 
7
 
! Отговори
бай Шиле преди 13 години
В Русия съм, в Русия съм... мммтара ду да..
66
2
 
9
 
! Отговори
Разобличителя преди 13 години
Успех на нашите в спасителната мисия. Дано всичко мине гладко.
65
3
 
3
 
! Отговори
за вили преди 13 години
как не усещаш,че ако има грам истина в твоето бълнуване за план от1986, то фактът че нещата станаха "според плана" говори какви балъци населяват целия вече умрял соцлагер, както и останалия свят,без америка, която е толкова мощна и велика ,че ги може тези работи и ги прави даже без да си крие плановете. да си се замислял като как и защо всички баш комунисти след 1990г. отведнъж и страшно мераклийски станаха капиталисти? ей такива са и на кадафи хората и сега всичко ще се срине като всичко гнило.
64
2
 
3
 
! Отговори
? преди 13 години
На снимката , не е Кадафи .
63
6
 
7
 
! Отговори
бай шиле преди 13 години
В Русия съм !
62
3
 
8
 
! Отговори
Разобличителя преди 13 години
Кадафи "Те" идват за теб. Къде ще се скриеш, бе гад ***.