Предполагаем военен лидер на ЕТА е задържан във Франция

29-годишният Алехандро Собаран Ариола е арестуван заедно с трима заподозрени
Обновена: 11 мар 2011 11:16 | 11 мар 2011 11:15,
1
Предполагаем военен лидер на ЕТА е задържан във Франция
Снимка: Reuters

Предполагаемият военен лидер на баската сепаратистка група ЕТА е задържан в северна Франция, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на испанското вътрешно министерство, излъчено по националното радио.

29-годишният Алехандро Собаран Ариола, известен като Шарла, бе арестуван снощи заедно с трима заподозрени членове на ЕТА в Боланкур близо до границата с Белгия. Ще бъдат взети пръстови отпечатъци, за да се потвърди самоличността на Собаран. Не е известна самоличността на останалите трима. Според полицията те заемат важни позиции в логистичната структура на ЕТА, която снабдява групата с оръжия и експлозиви.

Четиримата заподозрени били отседнали в къща в провинцията, чийто собственик се усъмнил в редовността на документите им. Той информирал полицията, която наблюдавала заподозрените няколко дни, преди да ги арестува. Иззети са оръжие и фалшиви документи.

Ако самоличността на Собаран и ролята му в ЕТА бъдат потвърдени, той ще е шестият военен лидер на ЕТА, заловен от май 2008 г. насам, отбелязва ДПА.

Испанската полиция осуети по-рано тази седмица две големи нападения на въоръжената сепаратистка група ЕТА, чиято цел бе да бъдат взривени известните кули-близнаци в Мадрид и да бъде убит премиерът на Страната на баските.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Принцеса преди 13 години
Испанската полиция осуети по-рано тази седмица две големи нападения на въоръжената сепаратистка група ЕТА, чиято цел бе да бъдат взривени известните кули-близнаци в Мадрид и да бъде убит премиерът на Страната на баските.Това ми прилича на ислямски подход.