Триполи спира огъня срещу народа

Не се съобщават условията на едностранното примирие
Обновена: 18 мар 2011 15:21 | 18 мар 2011 15:09, Елка Василева
133
Триполи спира огъня срещу народа
Франция се готви за нападение срещу Либия. Снимка: БТА

Либийските власти обявиха незабавно прекратяване на огъня, за да бъдат защитени цивилните граждани на страната, съобщи Ройтерс.

Ръководителите на Джамахирията обещаха да действат в съответствие с приетата снощи резолюция на Съвета за сигурност на ООН, предвиждаща възможост за провеждане на военна операция срещу режима на Кадафи.

Още по темата

Това обяви либийският външен министър Муса Куса на пресконференция в Триполи.

"Ние решихме незабавно да прекратим огъня и незабавно да спрем всички военни операции", заяви министърът.

Той увери, че властите ще защитават цивилните граждани, всички чужденци и чуждестранни авоари в Либия.

Куса изрази съжаление, че Съветът за сигурност на ООН забрани полетите на самолети над неговата страна. Той каза, че това ще има негативни последици за населението на страната. Куса заяви още, че жителите на Либия ще  пострадат от замразяването на активите на Триполи в чужбина.

Министърът нарече неразумно решението на световната общност да използва сила срещу правителствената армия и обяви, че правителството на Либия е готово за диалог с всички сили, които са заинтересовани от запазване на суверенитета и териториалната цялост на страната.

Не се съобщава нищо за сроковете и условията на обявеното от властите едностранно примирие.

Въстаниците в Бенгази, които отпразнуваха приемането на резолюцията на ООН, възприеха думите на Куса с още по-голямо въодушевление, приемайки изявлението на министъра за своя победа.

Изказването на Куса идва часове, след като частите на Муамар Кадафи атакуваха с тежко въоръжение и танкове третия по големини град в джамахирията – Мисурата.

При обстрела загинаха четирима, други 70 души бяха ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: Бунтът в Либия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
7
 
! Отговори
До IMA преди 13 години
Сега с това име ли спамиш страхливецо ?. Нали Кадафи страхливото куче щеше да победи а ?. Сега защо моли за милост ?. Същия като него си- като 2 капки вода - ха ха ха......И на двама ви като опре дебелия се молите......Пфуууууууу какви същества имало на тази земя......Не те ли е срам да живееш ?. Онова бясно куче поне видя нещо от живота досега и му се наслаждаваше/млади жени охрана до него и сексапилни украинки мед.сестри/,а ти нещастниче какво видя от жалкото си и празно животче ?
105
4
 
2
 
! Отговори
до 100 преди 13 години
ами така като ти прочетох писаниците, заключавам, че си истински флагман на опростенческото мислене! :)
104
0
 
3
 
! Отговори
за 98 преди 13 години
Не мога да гадая след 2 милиона убити войници и 4 000 000 население ............ изтеглиха се единствено демонстрациите в САЩ това е сигурно........
103
2
 
4
 
! Отговори
до 101 преди 13 години
Виетнамците тогава са били 70 милиона може би, сега са понеже 90. Тоест една Турция която има един милион армия. За да изтребеш войска към милион а даже и повече, защото и мирното население е участвало срещу хамериканчетата в джунглите се изисква наистина доста време и жертви от твоя страна. )))
102
8
 
10
 
! Отговори
хо преди 13 години
Абе да ви питам вас "писателите" тук - Кадафи с какво ви пречи? Да не би да ви вдигна цените на петрола, да не би да купи топлофикация или ВиК, да не би да иска да ви вдига тока? а храната? Да не би да разори и ограби карасивата ни Родина България? Да не би да си е построил незаконен хотел на Черно море или по красивите ни планини? Да не би да е станал кредитен милионер на ваш гръб? ЩО НЕ СИ ГЛЕДАТЕ В ДВОРА?
101
1
 
3
 
! Отговори
IMA преди 13 години
IMA PO-- DOBRI FORMI NA UPRAVLENIE !!! DEMOKRAZIA -- HA-HA !!!
100
1
 
3
 
! Отговори
Язе до 93 преди 13 години
Живота не е черно-бял, ако не си го разбрал, ил си много млад, ил много глупав.
99
0
 
3
 
! Отговори
за 98 преди 13 години
' Ако онез гпупаци искат комунизъм защо ние да умираме заради глупостта им ?''Да добавя ,че и пертол нямат
98
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Скъпи кадафосимпатизанти и суверенитетозащитници. Уважаеми тинейджъри, носталгично настроени баби и дядовци и бивши (доволни) гурбетчии. Драги идеалисти и нихилисти. Всеки трябва да избере към коя ценностна система принадлежи. САЩ и ЕС действали користно и искали да сложат ръка върху петрола.Е,и?Нали срещу това получават демокрация. Безплатен обяд няма. Демокрацията е най-неудачната форма на управление, но по добра от нея и до момента няма, а и случайно и България е член на ЕС/НАТО. А вие?
97
2
 
6
 
! Отговори
San преди 13 години
До 93/ И докъде янките докараха влака? Къде им са победите? Просто се чудят как да се отърват сега от окупираните територии-ясно проумяват, че окупаторът никога не печели войни-а временни битки
96
2
 
8
 
! Отговори
до 89 преди 13 години
Ако си мислиш че Виетнам щеше да се предаде на САЩ, трябва да си много наивен. Руснака ги снабдяваше с оръжие като за световно. Дали след още 50 000 убити нямаше сами да се изтеглят от джунглите хамериканчетата? Това беше и голямата помощ на виетнамците- тяхната територия осеяна с джунгли в които водеха партизанска война. Насечен терен осеян с джунгли не е като пустиня в Ирак, човече където се вижда. Щяха с години да се бият и в крайна сметка американчетат пак нямаше да завземат тази държава.
95
2
 
4
 
! Отговори
До NIKOI преди 13 години
Аве страхливецо,по- страхлив от Кадафито мъртвеца .Защо постоянно си мениш имената тук ве *** ? До преди няколко дни бе DN, сега си NIKOI и това име най- много ти подхожда......Един тук от седмици те призоваваше на среща,но както ти написах си по страхлив и от Покойник Кадафи.....Не те ли е срам да живееш още и да се появаваш тук,ти поне мъничко достойнство имаш ли *** ?????? Станал за смях и съжаление на всички тук.....
94
0
 
4
 
! Отговори
за 91 преди 13 години
вие си духате по убеждение, не заради НАТО :)
93
4
 
6
 
! Отговори
balthazar преди 13 години
Да ги оставят да се избият и тва е.Там невинни няма,всичко е фанатик
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и в крАЙНА сметка кадафи ще се махне ли,отговори анонимен
91
10
 
7
 
! Отговори
Щатите карат влака ! преди 13 години
Абе, тикви червени, научете се, че бялото е бяло, а черното - черно ! Виетнам - Щатите се биеха с руснаците по въздух и с жълтурите по суша. Кой мислите "караше" Миг-овете?Афганистан - пълна победа. Много по-добро представяне от руското :) Ирак - пълна победа ! Това, че там живеят маймуни не е по-вина на Щатите !Щатите карат влака - набийте си го в канчетата и не пишете глупости !
90
1
 
5
 
! Отговори
KALTENBRUNER преди 13 години
На великите сащ е време да им се създаде правосъдие.
89
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кадафи може да е всякакъв, но за сметка на това е луд и със сигурност не е страхливец. Резолюцията на СС на ООН въвежда зона забранена за полети и разрешава военни действия с единствената цел ДА СЕ ЗАЩИТИ ЦИВИЛНОТО НАСЕЛЕНИЕ. Кадафи вече на няколко пъти обяви, че цивилното население няма от какво да се притеснява и в допълнение изпълни резолюцията на ООН и спря полетите. Сега нямат никакво правно основание да го нападат. А иначе на него военни полети не са му необходими... сухопътните му части са много по-добре обучени от бунтовниците и са напълно достатъчни да смаже опозицията. За съжаление ако при това положение нападнем, НАТО ще бъде в ролята на агресор и пак ще духнем супата.
88
5
 
6
 
! Отговори
Бай Михал преди 13 години
Нашате ВВС трябва да си заслужат милиардите .Имаме сметки за уреждане с Гадафи.
87
5
 
6
 
! Отговори
за 79 преди 13 години
В крайна сметка се прибраха поради антивоенните движения в САЩ - едва ли помните лозунгите им-'' Ако онез гпупаци искат комунизъм защо ние да умираме заради глупостта им ?'' С това темпо 1 убит за 20 убити виетнамци щяха да обезлюдят Виетнам................има и 2 000 000 цивилни жертви............. изобщо не подкрепям войните между другото