Маршаловите острови: Легализираме кокаина!

Държавата търси спасение от повишаващия нивото си океан
Обновена: 25 мар 2011 11:49 | 25 мар 2011 11:49, Елка Василева
78
Маршаловите острови: Легализираме кокаина!
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Президент на Република Маршалови острови съобщи, че малката тихоокеанска държава легализира кокаина, съобщи сайтът на CBS Breaking News.

Държавният глава Джуреланг Зедкая добави, че страната му няма да изисква входна виза за туристите, независимо от коя страна идват.
 
Тези шокиращи решения били взети, тъй като Маршаловите острови, които буквално потъват в повишаващия нивото си океан, се нуждаят от чужда валута.

Маршаловите острови са архипелаг от 29 атола и пет изолирани малки острова, намиращи се в центъра на Тихия океан и са отдалечени на 4000 километра от Хаваите. Населението им е малко над 60 000 души.

Атолите са застрашени от океана, който повишава нивото си в резултат на глобалното затопляне. Според експерти хора там вече няма да има до 2040 г.
 
„Няма да си отидем като от Кирибати. Няма да напуснем домовете си и да берем плодове за онези, които причиниха това“, каза Зедкая, имайки предвид държавата Кирибати, която договори с Австралия и Нова Зеландия да приемат населението й при условие, че хората ще работят като имигранти. На практика хората от Кирибати ще пътуват от ферма на ферма и ще берат плодове.

Пред камерите, видимо силно развълнуван, Зедкая каза, че „тяхната страна има горда хилядолетна история“.

„Когато дойдоха западняците, те първо донесоха атомната бомба, а сега техните безотговорни емисии (на парникови газове) потопяват нашите острови. Уморихме се от тормоза и да бъдем жертви. Като суверенна нация обявявам правото тази страна да легализира всички вещества, които пожелае“, каза Зедкая.

Данъкът от продажбата на кокаин ще помогне на страната да създаде защита от издигащия се океан или да купи земя на по-високо в други райони на Тихия океан.
 
На въпроса откъде ще се снабдяват с кокаин, Зедкая не пожела да отговори, но каза, че той ще е истински, чист.

Маршаловите острови бяха район, в който са извършвани ядрени изпитания, преди да станат независими от САЩ. Според местното население последиците все още се усещат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
14
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Отне ми по-малко от 60 секунди за да проверя тази " Новина " . Просто проверих в сайта на Президента на Маршалските острови , оттам отричат тази " новина " , като я наричат лъжа , и се заканват със съдебно преследване срещу СBS като вече са ги предали на Главния Прокурор на САЩ . Това е истината . А " Днес " просто препечатват , без изобщо да си направят труда да проверят подобна сензация . *** шараните тук , пък просто се захласнаха от възторг , и вече бяха готови да тръгнат на митинги и демонстрации с искане за последване на примера даден от Маршалските острови .
67
2
 
5
 
! Отговори
Alice преди 13 години
Поне от Dnes.bg да бяха попрочели чуждестранните си колеги ,за да не пишат непроверени глупости.Това са само слухове,официално отречени от република Маршалови острови.
66
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 13 години
Много е тъжно!
65
0
 
8
 
! Отговори
Г преди 13 години
"Данъкът от продажбата на кокаин ще помогне на страната да създаде защита от издигащия се океан или да купи земя на по-високо в други райони на Тихия океан"Това е общото между кокаина и океана четете ги малко тия статии, а не само да кометирате, за да има нещо там
64
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Държавата търси спасение от повишаващия нивото си океан"Кво общо има кокаина с океана, само журналята от днес.бг могат да кажат...
63
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега САЩ ще вземат решение чрез ООН,че трябва да нападнат Маршаловите острови за да спасят света.А всъшност за да не им се месят в бизнеса.
62
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За защитниците на демократичният капитализам на сащ и европа : Маршаловите острови бяха район, в който са извършвани ядрени изпитания, преди да станат независими от САЩ. Според местното население последиците все още се усещатИ после как свободомислещият човек да не мисли за революция .....
61
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TOIA PREZIDENT GO E UDARILA RADIAZIATA TAM U
60
1
 
32
 
! Отговори
чичко Ушев преди 13 години
Всички лица, коментирали тази статия, да се явят в тридневен срок в съответното поделение на МВР по местоживеене!
59
4
 
22
 
! Отговори
Българин преди 13 години
" Като суверенна нация обявявам правото тази страна да легализира всички вещества, които пожелае, каза Зедкая. "Ето, някакви смешници - 60 000 на някави смешни островченца, заявяват, че са суверенна страна и ще правят каквото си щат... а на мухобойко мъжаката, каквото му заповядат от Брюксел или от американското посолство, той само се покланя ниско и изпълнява.
58
2
 
4
 
! Отговори
До 61 от Емо преди 13 години
Я ми прочети пак коментара, че май нещо не си го разбрал! Аз да съм казал нещо друго?
57
1
 
26
 
! Отговори
До 53 преди 13 години
Аз пък познавам хора, които не пушат а трябва. Съвсем ще превъртят, гледайте го оня с банковите заложници. Ако му бяха дали една тревичка щеше да заспи като бебе още първата нощ. :-)
56
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оооооо Емо 58Да не би ООН да пропагандира ядрени опити. Стига с този изкривен морал. В крайна сметка всички сме хора на тази планета и имаме право да използваме ресурсите й. Кокаина и тревата не са ничий те са дадени от природата и щом ги е имало значи така трябва. Кои сме ние, че да стоим слещу природата, по този принцип защо не изтрием от лицето на земята повечето животински видове щом не ги ядем например.
55
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е бъдещето, ако не искаме по улиците на Европа да стане като в Мексико - да има по 10-ки хиляди убити от войни между картелите, трябва да се легализират наркотиците. Хората започват да стават все по-бедни, по-озлобени и готови да правят все по-големи глупости за малко лесни пари! Но хората са прекалено слепи да усетят накъде духа вятъра.
54
1
 
15
 
! Отговори
нЕма лошо преди 13 години
Да го направят новата Ибиза. Да отворят някоя и друга дискотека и всичко ще им се нареди.
53
2
 
11
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Това е в разрез с хартата на ООН. Такива "неразумни" действия са много заразни и много държави могат да им се отворят очите, че това е начин да се елиминира голяма част от средствата на мафиотските структори и да се облекчат данъкоплатците със свежи приходи в хазната. Ще има последствия от международната общност - нищо чудно да ги потопят преди океана да го стори. А за евтина работна ръка - всеки е готов да помага после и Европа и САЩ и Австралия - всички са щедри :)
52
3
 
16
 
! Отговори
Coke преди 13 години
Е кво излиза сега ? ЦРУ ще си продава кокаина на маршаловите о-ви ! Найс а ?
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 53-а тия дето не пушат трева,те в ред ли са ?? :)))
50
3
 
14
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Цена дайте.........и да палим
49
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
търся спонсор за малка ескурзия до маршалови острови :)