Скалпелът играл и по физиономията на Кадафи

Сега не изглежда добре, казва пластичният му хирург
Обновена: 25 мар 2011 15:30 | 25 мар 2011 15:00, Елка Василева
94
Скалпелът играл и по физиономията на Кадафи
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бразилски пластичен хирург е заличил белезите на времето от лицето на либийския лидер Муамар Кадафи по време на тайна, четиричасова операция, извършена през 1995 г., съобщава Асошиейтед прес.

Операцията е била извършена малко след полунощ, с местна упойка, защото Кадафи искал да следи какво се случва с него.

Така се стигнало до среднощната интервенция, започнала в 2 часа след полунощ в бункера на Кадафи, оборудван с две много модерни операционни, басейн и гимнастически салон, разказва Рибейро.

По средата на процедурата либийският лидер поискал почивка, за да похапне хамбургер, спомня си доктор Лиасир Рибейро, който е оперирал Кадафи.

"Кадафи ми каза, че е на власт от 25 години и че не иска народът му да вижда как остарява", споделя хирургът.

Либийският лидер обаче не искал да прибягва до класическия лифтинг, защото тогава щяло да бъде очевидно, че се е подмладил изкуствено. Той настоял за нещо не чак толкова видимо и хирургът предложил друг метод – изсмукване на мазнина от коремната област на Кадафи и инжектирането й в набръчканото му лице. Либийският лидер използвал случая и да си присади коса.

"Предупредих Кадафи, че ефектът от операцията, която ще му направя, ще трае около 5 години, че тази интервенция си има краен срок, след който кожата му ще се отпусне и бръчките отново ще се появят", казва Рибейро.

Тогава Кадафи казал, че ще го повика отново след пет години. Така и станало. Но Рибейро не могъл да се отзове този път поради семейни проблеми и след това либийският лидер никога повече не прибягнал до услугите му.

По времето на операцията през 1995 г. Кадафи е бил на 53 години, но е изглеждал 10 години по-възрастен, спомня си хирургът. Той показва и снимка, направена преди операцията, на която позира до Кадафи, облечен с бял костюм, риза с цветни мотиви и с дълбоки бръчки, набраздили цялото му лице и шия.

След операцията Кадафи изглеждал като на 45 години, споделя Рибейро. Той признава, че чак сега разкрива истината за пластичната интервенция, за да хвърли повече светлина върху един мъж, който продължава да си остава загадка за много хора.

"В последно време Кадафи не изглежда много добре", казва Рибейро. Той подчертава, че либийският лидер изглеждал подпухнал, с отпусната на места кожа, с дълбоки бръчки.

Кадафи далеч не е единственият, прибягнал до пластичната хирургия, за да подобри външността си.

Италианският премиер Силвио Берлускони дължи вида си именно на такава интервенция. Той си присади и коса. Хирургът в този случай отново е бил доктор Рибейро, твърдят медиите. Самият хирург Рибейро засега не казва дали твърденията са верни.

Породиха се слухове, че руският премиер Владимир Путин също се подлагал на такава операция, след като миналия октомври се появи със силен грим, за да прикрие синини под очите си.

70-годишният доктор Рибейро е хирург със световна слава и е автор на две книги за пластичната хирургия. Той участва в международни конференции по целия свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
2ГУ ДС преди 13 години
Sarkozy traite kadhafi de gros batard1max2buzzvideo exclusive Sarkozy ne finit pas d etonner les francais par son vulgaire vocabulaire
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако се направи списък със хората дето са си направили пластични операции...
49
6
 
9
 
! Отговори
Кочо преди 13 години
*** са САЩ,те са *** от авантюристи и аутсайдери.Нямат история и потекло.Русия е вековна,и няма,кой да не се опари ако,и скочи.Природата и е безкрайно богата с нефт и злато.
48
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая хубост не е от пластични операции, просто човека си е естествено красив благодарение на ежедневното пиене на камилско мляко от мъжки камили. И говорете с по голямо уважение за гения на пустинята М. Кадафи, все пак той е написал зелената тетрадка, а вие поствате някакви глупости във форуума от по 1-2 изречения.
47
5
 
7
 
! Отговори
"democracy" преди 13 години
"демократите" и "консерваторите" са били на власт в САЩ много по-дълго от този,Дайте да ги убием.
46
4
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
те всичките вождове и любимци на *** им подхождат .. до един уродливи като феновете си :)
45
2
 
8
 
! Отговори
Глупаци преди 13 години
Сега се чудят какво да изкарат за талибана,а доскоро му целуваха *** миризлив.Утре да не пропуснат да кажат и че имал цирей на дирника,от световно значение е,нищо че в Япония им се разказа играта...Чифутки номера
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пръдна Кадафи и остави облаче от пара.Пикаеше върху сухи алени цветя.И от кихлебарената течност на пикнята.Загиваше една страна.
43
3
 
2
 
! Отговори
rusnak преди 13 години
do tozi *** garb samo shte kaja DGD be *** :)))
42
2
 
8
 
! Отговори
садам преди 13 години
Убавец!
41
3
 
2
 
! Отговори
az_skeleta преди 13 години
брат, я прибери тия щати в едно найлон4е и си ги заври дето слънце не огрява.и аз мисля 4е ве4е не е либия кадавито
40
2
 
2
 
! Отговори
до Герб преди 13 години
Добре ли си ?????
39
3
 
1
 
! Отговори
същата преди 13 години
до 32 - Анонимен ----- Такава е, и вероятно не само според мен
38
21
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ преди 13 години
Да живее САЩ и Американското правителство! Благодарение на САЩ света съществува! САЩ съдържа в себе си цялата история и потенциал на човечеството!Най-великата Държава в Света - Империята наречена САЩ. Скооро светът ще се обедини и ще стане една голяма световна Америка! Тези които наричат американците *** погледнете се каква безмозъчна и долнопробна балканско-ориенталска *** сте! Всички антимерикански *** ще бъдат отстранени от управлението на държавата!ЗАПОМНЕТЕ ЧЕ ОТСЕГА НАТАТЪК БЪЛГАРИЯ СКЪСВА ВСЯКАКВИ ОТНОШЕНИЯ С *** РУСИЯ И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ СЪС САЩ! Крайно време е България да изгради ракетен щит срещу Русия! Всички руски паметници в България трябва да бъдат унищожени!
37
5
 
3
 
! Отговори
Кочо преди 13 години
Кадафи,отдавна не е в Либия.Останали са двойниците,който са направени да му приличат.Спомнете си Чаушеску имаше официално 8 двойника.Смее се от някой,плаж на тьпите журналисти!!!
36
1
 
1
 
! Отговори
Вайс преди 13 години
Ха,ха,ха,ха - еееееееееееееее, браво - този успя да ме разсмее от сърце, въпреки тежкия работен ден, точно в петък.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe pazeto go 4oveko sa da ne go tresne nekoai reketA, 4a posli Bazakliiskio huirurk nenaam kak she ga zakyrpi, kat go nameliat s CC20 u gazo.
34
1
 
8
 
! Отговори
мунчо преди 13 години
Скоро ще има и новина ,че на закуска и вечеря яде месо от девици а на обяд и посреднощ пие кръв от бебета ...
33
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е достойно да се подигравате с човек, независимо от състоянието му, и независимо от причините, още повече когато той няма възможност да изведе аргументи в своя защита.
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А аз си мислех ,че от дрогата се е мумифицирал така . :D