$1 млрд. глоба за най-богатия човек в света

Телекомуникационната компания на Карлос Слим ще обжалва
Обновена: 18 апр 2011 13:33 | 18 апр 2011 13:32, Елка Василева
28
$1 млрд. глоба за най-богатия човек в света
Карлос Слим. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Компания на мексиканския милиардер Карлос Слим е глобена с 1 милиард долара, пише „Файненшъл таймс“.

Мексиканската федерална комисия по конкуренцията прие за незаконна дейността на най-голямата в страната телекомуникационна компания America Movil и дъщерното й предприятие Radiomovil Dipsa (Telcel).

Telcel беше обвинена в завишаване тарифите за роуминг и за входящи обаждания.

Освен това комисията смята, че America Movil постоянно повишава цените при предоставяне на услуги по наземни мобилни връзки на конкурентите.
 
Ръководството на компанията не е съгласно с наложената глоба и ще я обжалва, пише „Ню Йорк таймс“.

Компанията America Movil контролира 70% от активите в мобилната комуникация в Мексико, а клиенти на оператора Telcel са 90 процента от мексиканците, пише Lenta.ru.

Телекомуникациите са основен бизнес на Карлос Слим, който от 2010 г. е най-богатият човек в света според списание „Форбс“.

Капиталът му е 74 милиарда долара и нараства бързо. Само през 2010 г. Карлос Слим е спечелили 20 милиарда долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: МексикоКарлос Слим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 13 години
Бълха го ухапала той прави по млрд. на месец.Крайно време е да се вдигнем срещу монополите без значение дали са мобилни оператори или петролни компании.Такива монополи съществуват само в страни от 3-тия свят като Мексико и България.
27
3
 
36
 
! Отговори
A4o преди 13 години
М -Тел бе най печелившата телекумоникационна компания в Европа преди няколко години, печалбта им бе 300% и повече , издоиха българите, ако си спомняте рекордните цени на минута разговор , сега ги намалиха драстично, но истина е , че пак са високи, отделно надписват сметки и лъжат - защо си мислите , че там в Мексико е по различно, навсякъде гледат ПЕЧАЛБАТА, а тя е за сметка на хората!!!!!!!!!!!!!
26
0
 
5
 
! Отговори
Боб преди 13 години
До KARTOFF2Ами ще ти дам пример, Христо Ковачки злоупотреба с 16мил лева ддс, осъден, глоба 20 000 лева. Пари по делото 40 хил лева и 3 години условно. Това е ДДС, парите които са играли са х5 и това само доказаното!!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те, откъде ще се набавят пари за бюджета на Дянков! Viva_tel, М_tel, ТВ_оператори ... Само да си оправят съдебната система!
24
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ред е на Ментел!
23
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
снимката показва какво мисли Карлос за глобата
22
4
 
3
 
! Отговори
Killuminati преди 13 години
фактите говорят сами за себе си братко, прочети историята (протоколите на мъдреците на Зион) и няма да сгрешиш, казарските евреи идват за парите ти и после за душата ти хахаха ще видиш накрая кой е фантазьор (до 17)
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наглите сега нека да го отвлекат и да искат 50 млрд откуп за нула време ще оправим дефицита !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20
0
 
17
 
! Отговори
далай ламята преди 13 години
я тва е иван гарелов :)
19
1
 
4
 
! Отговори
new koz преди 13 години
ей даже и мексико е по държава от бг. затова е държавата да пази хората от организации които тъпчат хората или по малките организации ама в българия е обратното и затова сме на това ниво. нищо нали полицията задържа наркодилър s 1 gram трева и 150 лв кеш.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като интернет потребител, до гуша ми дойте от реклами на тези банки - всеки интернет сайт, билбордове, телевизии, радиа.....заробиха и нашата нация. Ще ни довършат - не се шашкайте като драстично се увеличи броя на самоубийствата.
17
3
 
5
 
! Отговори
yachtsalesbg преди 13 години
до 15...ти надникна ли в авоарите на ротшилдови или си чувал...или си поредния фантазьор
16
1
 
7
 
! Отговори
Don Vlazo преди 13 години
Карлос е супер Слим...
15
9
 
21
 
! Отговори
Killuminati преди 13 години
най-богатия хаахахаах да надникнат в авоарите на Ротшилдови , единствената фамилия на която никога не е правен никога одит, Казарските евреи мачкат човечеството навред
14
1
 
35
 
! Отговори
до 11 преди 13 години
"милиардер не можеш да станеш с мръсен бизнес"Кажи го на босовете на наркокартели в Мексико:DD
13
4
 
5
 
! Отговори
White Rabbit преди 13 години
щом е най-богатия на света, все едно са го глобили 1 лев :D
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък не мисля, че този ще плати 1 млрд глоба. За тези пари в Мексико ще си купи цялото правителство, съд и парламент. Да не говорим, че ако са го ядосали много, може и да не си прави въобще труда да ги купува, а да поръча да отстрелят там който трябва.
11
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 6:Мексико е страна със 100 млн. души население и въпросния контролира 90% от телекомуникационния им пазар. Така се става. Нищо лощо няма реално. С крадене се става богат, но милиардер не можеш да станеш с мръсен бизнес. Не и в днешно време.
10
3
 
11
 
! Отговори
KARTOFF2 преди 13 години
хахаха, кое точно му е читавата съдебна система, след като само за година ще изкара нови 20 милиарда, а те го глобяват с 1 милиард, читава щеше да е ако му регулират цените след като е монополист, но яво това не се прави :)
9
4
 
8
 
! Отговори
RedmoonZ преди 13 години
Глоба от 1 милиард при състояние 74 милиарда?! Ето ти доказателство, че законите са смешно безсилни, когато са противопоставяни на капитала. Когато най-логичното нещо е да се спре дадена практика, законът осигурява единствено глоба (рекет), а практиката продължава.