Обама: Осама бен Ладен не бе мъченик

Кадафи рано или късно ще си отиде, сигурен е президентът на САЩ
19 май 2011 21:00, Красимир Ангелов
64
Обама: Осама бен Ладен не бе мъченик
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Убитият лидер на Ал Каида Осама бен Ладен не бе мъченик, а либийският лидер Муамар Кадафи рано или късно ще се раздели с властта.

Това обяви президентът на САЩ Барак Обама в реч, посветена на политиката на САЩ в Близкия изток и Северна Африка, съобщава Ройтерс.

"Дори преди смъртта на Осама бен Ладен "Ал Кайда" губеше борбата си за обществено значение, като много хора видяха, че убиването на невинни хора не отговаря на жалбите им за по-добър живот", заяви американският президент.

"Хиляди хора щяха да бъдат убити в Либия, ако САЩ и коалиционните им партньори не бяха предприели действия срещу режима на Кадафи за опазване на цивилното население”, отбеляза Обама.

Той припомни, че двама лидери в Северна Африка - на Тунис и Египет - вече подадоха оставка и че други може да ги последват.

По думите на президента приоритет на САЩ в политиката му в Близкия изток и Северна Африка е да се прокламират реформите и да се противостои на насилието и гоненията срещу демонстранти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 13 години
Жертвоприношениеето е извършено по всички правила на талмуд. Кръвта на Осама е била източена и изпта от свещенните съдове, като един съд е бил изпратен секретно до Обама, и той си го изпил пред оредалото. Какво е закачила от това България? Бойко и Първан са получили солници с прах от исушена кръв (юдейски обичай от аврамово време), и си солят филии с чер хайвер при всяко пиене.
58
0
 
1
 
! Отговори
призив: преди 13 години
Янки, гоу хоум!!!/ама ако земята, на която живеете, беше с кръвта и костите на вашите деди, нямаше да сте най-големите еничари по света/
57
0
 
2
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Тоя миротворец се натиска за втора нобелова награда!
56
1
 
2
 
! Отговори
Нострадамус преди 13 години
Е то и аз съм сигурен че Барак Обама рано или късно ще си ходи, както и това че Хамериканската империя заедно с техните зелени хартиики ще си ходят.
55
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 13 години
И ти рано или късно ще си отидеш, негро! Никой не е вечен.
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
maimunek si i to goliam
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лицемер!!!!! Тази политика в Близкия изток и Северна Африка ще напълни Европа с *** от страните разположени там и ще ни създаде огромни проблеми. Тъпите италиянци и французи ще го издухат най-много, щото се връзват на Чичо Сам без да се замислят за последствията.
52
1
 
1
 
! Отговори
до 51 преди 13 години
$Имам познат в Америка бачка в куриерска фирма и изкарва 5000 лева еквивалент заплата$ Разнася пици и получава чисто 2500 долара? При това на половин работен ден? Мнооого съмнително! Те всички като се обаждат по телефона или като дойдат в БГ получават страхотни заплати - не реалността е друга. Разносвачите вземат чисто около 1000 д., като сложиш и квартирата, са си бедняци отвякъде и изобщо не могат да си позволят стандарта на високо платения българин - не говорим за богаташи или милионери.
51
0
 
6
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
""Хиляди хора щяха да бъдат убити в Либия, ако САЩ и коалиционните им партньори не бяха предприели действия срещу режима на Кадафи за опазване на цивилното население, отбеляза Обама.А къде бяха "мироопазващите и животоспасяващи" самолети и бомби на НАТО,когато ислямистките изверги изклаха над 1 милион мирни жители на провинция Дарфур в Судан ?!!!
50
0
 
6
 
! Отговори
кока кола преди 13 години
Ето например съдържанието на една от най-популярните безалкохолни напитки, всички знаем коя е тя : захар, глюкозо-фруктозен сироп, въглероден двуокис, оцветител 150d , фосфорна киселина, ароматизатори, кофеин. Нека го анализираме: захарта е вещество с празни калории, не само че не дава, а отнема от организма ценни минерални вещества, особено калций; за глюкозо-фруктозният сироп като една от формите на захарта важи същото; въглеродният двуокис е отровата, която човек издишва, така че приемането му е напълно излишно; оцветителят 150d е синтетичен продукт, от рода на прегорялата захар, който натоварва допълнително имунната система; фосфорната киселина поврежда емайла и разрушава здравината на зъбите, също извлича калция от организма; ароматизаторите са синтетичен продукт, който излишно обременява имунната система, а кофеина има пристрастяващ ефект.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
смех
48
0
 
6
 
! Отговори
do 51 преди 13 години
ami i balgariq da krade resursi ot cql svqt i tuk 6te se vzimat tolkova pari
47
7
 
2
 
! Отговори
до 49 преди 13 години
Имам познат в Америка бачка в куриерска фирма и изкарва 5000 лева еквивалент заплата. Работи 15-16 дни месечно. Ти до колко високо ниво си стигал в България за да правиш по 500 лева дневно? Сега не ми показвай некви милионери и там има доста такива.Питам те колко обикновени хора познаваш с по 5000 лева заплата за 15 работни дни в България. Нещо май нивото не е ли твърде недостижимо ?
46
9
 
1
 
! Отговори
до 47 преди 13 години
Аз не пребивавам в чужбина.Вероятно работя по-непрестижна и лоша работа от теб.А ти си някакъв сбъркан шовино-хейтър за да мразиш реалноста.Никога не съм ходил в САЩ но на теб задълбоко са ти набили в главата пропагандните комунистически филмчета от едно време.Кажи ми как тази пропаднала страна със рухваща икономика(САЩ) вече почти век е номер 1?Недей да казваш заради войни щото СССР например е водил доста локални войни направо смазвайки местните републики
45
4
 
6
 
! Отговори
до 46 преди 13 години
"Може би затова бедняците изкарват на седмица колкото двумесечната ти заплата." Явно нямаш представа какви са заплатите в България на хората на сравнително високо ниво - далеч, далеч по-високи от тези на средния американец. Докато повечето имигранти слугуваха и слугуват - доста българи заеха сериозни позиции. Като се върнат в България, много от имигрантите пак трябва да слугуват. Това е реалността.
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
46-ти - не че това има значение, но аз самият пребивавам в чужбина. Вероятно работя и доста по-престижна и по-добра работа от теб. Но това не ме прави парвеню като всички вие *** дето си мислите че като сте заминали за САЩ ви е пораснала оная работа. САЩ без войни не струва нищо, фалирала икономика. Ама явно си пребивавал достатъчно дълго да си вече и ти като средностатистическия американец т.е. направили са ти лоботомия (последната дума можеш да я провериш в речника)
43
7
 
8
 
! Отговори
до 38 преди 13 години
Така е в Америка са най-глупавите хора на света да знаеш. Може би затова бедняците изкарват на седмица колкото двумесечната ти заплата.Това е щото са много *** а ти УМЕН ;) Освен това милиони всяка година напират да живеят в Америка щот са много глупави. А тук в страната на умните, добрите и работливите никой не иска да дойде.Е може би некви тиняци от Африка и Азия ама тех не ги броим щот там откъдето идват са ООЩЕ по умни и затва искат да дойдат при по-глупавите..
42
3
 
3
 
! Отговори
до 42 преди 13 години
Ресторантите с добра кухня я предлагат на добра цена също така.Просто направих сравнение между българската джънк фууд и Макдоналдс.Не не съм се хранил със стари вестници.Купувал съм си сандвичи от много места и съм реалист.Относно развалянето на храната и аз гледах това филмче.Купих си сандвич от макдоналдс купих си сандвич и от една друга... "закусвалня" Оставих ги да се развалят.Е и единия и другия изглеждаха горе долу еднакво.Може би слагат консерванти но не повече от другите.
41
1
 
8
 
! Отговори
гурман V преди 13 години
33 казваш: "Ял съм в Макдоналдс доста пъти и мога да кажа че имат едни от най-вкусните сандвичи които се продават в България" Малей, ти досега да не си се хранил със стари вестници - сигурно, щом *** на Макдоналдс ти допадат. Има ресторанти с добра кухня - опитай там и тогава хвали *** на Макдоналдс. Ще бъдеш изненадан какво означава качествена храна. Успех в начинанието. И спри да тероризираш храносмилателната си система - тя е твой приятел. Иначе стомахът ти ще те намрази!
40
1
 
6
 
! Отговори
999 преди 13 години
Ти двама какво - да не са имали някакво състезание кой ще убие повече хора и сега тоя на снимката, с големите черни уши, да се хвали, че той е натръшкал повече хорица от третия свят?