Кабул: НАТО се превръща в окупационна сила

Президентът на Афганистан гневен заради въздушните нападения срещу мирни жители
Обновена: 31 май 2011 11:39 | 31 май 2011 11:39, Елка Василева
15
Кабул: НАТО се превръща в окупационна сила
Хамид Карзай. Снимка: Reuters

Президентът на Афганистан Хамид Карзай ядосано предупреди във вторник силите на НАТО в страната, че рискуват да се превърнат в "окупационна сила", ако не прекратят тактиката да извършват въздушни удари срещу жилищата на обикновени хора, предаде Ройтерс.

"Ако не спрат нападенията срещу домовете на афганистанците, присъствието на НАТО ще бъде смятано за присъствие на окупационни сили против волята на афганистанския народ", заяви Карзай на пресконференция в Кабул.

Повод за острото изказване на Карзай бе въздушно нападение в неделя в провинция Хелманд, при което бяха убити най-малко 9 души, повечето от тях деца.

"От този момент нататък въздушните удари срещу домовете на хората са забранени", заяви Карзай, цитиран от Асошиейтед прес.

Още по темата

"НАТО трябва да разбере, че афганистанците няма да търпят повече това положение", подчерта президентът.

Според командването на НАТО въздушните удари са необходима тактика, която винаги се координира с афганистанското правителство, в борбата за ликвидиране на талибанския бунт.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
7
 
! Отговори
Българан преди 12 години
Е че какви са НАТО в Афганистан ако не окупатори? Проблема на НАТО е че много ги е страх да не вземат да утрепят някой американец че вместо да пратят войници на место да се бият с талибаните бомбандират от далече и от високо и така трепят мирно население наред.НАТО са обречени в Афганистан и е само въпрос на време кога ще бъдат изхвърлени от там!
13
1
 
3
 
! Отговори
Гражданин на света преди 12 години
10!Статията е за окупацията на Афганистан тъпанарино! И какво предлагаш да направят с привържаниците на Кадафи който продължават да воюват за него? Да ги избесят или да ги удавят в Средиземно море? Ами що не вземат да отидат французите и италианците да го утрепят пустия му Кадафи ами само фърлят бомби от много високо че да вземе да пострада някой ЕС наемник?
12
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
хм..че тя от самото си създаване е такава....но ще се затрие един ден..убеден съм...нищо вечно няма
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A SEGA KATO OTMASTQT MYUSLYUMANITE ZA TIQ BOMBARDIROVKI NA NATO, VEDNAGA 6TE GI NAREKAT TERORISTI... A SEGA NATOVCITE NE SA LI TERORISTI ?????????
10
4
 
1
 
! Отговори
Гражданин на ЕС преди 12 години
Кадафи трябва да свърши като Осама - или да му дадът мир и да направи някоя глупост от ярост и да му сложат точка как си трябва не да го лигавят месеци
9
1
 
8
 
! Отговори
999 преди 12 години
Нали убиха Бен Ладен!Вече може да си ходят!*** май нещат... нещо нормално!
8
0
 
5
 
! Отговори
спец за 3 преди 12 години
Толкова ли ти харесва войната, че да искаш това? Аз също не харесвам НАТО като конгломерат, защитаващ частни империалистически домогвания на едри банкери и олигарси по света. Но чак пък ад се кефиш на атомна война? Тази войъна ще прерастне в световна .А който я иска значи иска този ад. Каквото и да става ще е за последно - след нея ще е тотална разруха на всичко .и понеже човечеството се не спря, ще е гигантски ад и смърт. Това ли те кефи?
7
2
 
2
 
! Отговори
петре преди 12 години
Това не може да бъде вярно... нашият алианс използва само високоточни и умни оръжия.
6
0
 
4
 
! Отговори
ЩЕ ВИ СЪДЯ преди 12 години
Ще ви пикам на рекламките вече. Разбирам да си ги има и аз ако проявя някакаво желание да ги цъкна, ок, ама да ме карате насила просто не става !!!!!!!
5
0
 
6
 
! Отговори
j преди 12 години
"бъде смятано за присъствие на окупационни сили" абе дупедавац до сега какви са. Те ви избиха ти се сети, защо не се сети преди дате издигнат, *** такава. Хамериканците са си винагиокупатотри , къде е Америка, къде са воиските и. И това от 48 до сега. Поне 20 страни унищожиха, хиляди хора бяха избити а ние се умилкваме и ги благославяме. Тази държава ще се разпадне и то скоро Само Вашинктон е 50 на 50 бели черни. Скоро белите ще са малцинство а негр с бомба , неми се мисли . Дано бог е милос
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя кво писка? Нали американците го сложиха за президент...Или го гризе съвестта...
3
7
 
0
 
! Отговори
Онанимен преди 12 години
Време е от някъде да започне масираната офанзива на арабите срещу Европа и САЩ. Ято явно от къде ще тръгне (като не може от Ирак). С нетършение чакам(е) момента, в който великите сили ще загубят битката и ще се наложи да използват ядрено оръжие.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
въпроса ми е турция дали ще помогне на афганистан да се демократизира .
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е! на този му пари под краката, защото стана съучастник в избиването на собственият си народ! Американска ***!