Туитър като средство за водене на война

Социалните мрежи използвани от НАТО срещу Кадафи
Обновена: 11 юни 2011 09:11 | 11 юни 2011 08:27,
29
Туитър като средство за водене на война
Бойните действия в Либия. Снимка: БТА

Станал ли е Туитър средство за водене на война? Във всеки случай НАТО е пращала бойни самолети срещу силите на либийския лидер Муамар Кадафи въз основа на информации за движенията на войските му в този сайта за микроблогове, съобщи представител на алианса, цитиран от Франс прес.

Туитър и Фейсбук са част от многобройните средства, използвани от разузнавателните служби на НАТО за определяне на мишените на въздушните удари, нанасяни срещу силите на либийския режим, уточни източникът.

"Вземаме информация от всички възможни източници. Получаваме сведения от открити източници в интернет, следим Туитър", заяви подполковник Майк Бракън, говорител на ръководената от НАТО военна операция "Обединен защитник".

Друг натовски представител обясни, че някои либийци "туитват" от бунтовническите градове Мисурата и Адждабия и от столицата Триполи и дават информация за движенията на войски или танкове, както и на бежанци.

"Туитър е гениален източник", възкликнал пожелалият анонимност представител на алианса.

Той същевременно подчерта, че събираните от социалните мрежи информации се сверяват с по-надеждни източници като сателитни снимки преди да излетят самолети.

"Сами по себе си тези информации не се считат за надеждни,но помагат за привличане на вниманието ни върху възникващи проблеми или заплахи, които след това може да се проверят с по-усъвършенстваните ни средства", посочи източникът, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
KIBERATAKA преди 12 години
Иде ми да туитна целия свят !
23
1
 
0
 
! Отговори
7 преди 12 години
Хубаво се упражнявате тук, но, някак не ви се отдава. Вече съм го споменавал веднъж, бившият СССР и сегашна Русия имаха в две държави военноморски бази в Средиземно море. Едните сега ги бомбардират, но нали не мислите че ще оставят и на другите да им се случи това, и да се лишат от бази за поддръжка, да не забравяме и Китай, затвориха си очите веднъж, но за втори път, не знам. А и да не забравяме Израел, едва ли ще искат хаос с *** до точно до тях.
22
8
 
1
 
! Отговори
до хитлер преди 12 години
Ей Хитлер, ти загуби и се самоуби като страхливец, заедно с ку*вето си *** Браун, затова отиди и се самоубий още един път, ха ха ха ха ха...
21
2
 
7
 
! Отговори
хитлер преди 12 години
русия не е в топ 5 икономики като преди 25 години беше 2 по икономика.колко жалко.за 25 години русия само се смъква.така е като ги управлява агент на кгб
20
1
 
3
 
! Отговори
евреина преди 12 години
обичам и германия дори.
19
0
 
6
 
! Отговори
Черен Петър преди 12 години
така е - мечтата на хиените е да срещнат ранен лъв. Случва се обаче на лъвчо просто да му се дреме и вместо обяд, лаещите да добият само проблеми... :)
18
3
 
5
 
! Отговори
hitler до 16 преди 12 години
китай взема сибир русия става все по слаба и китай окупира русия
17
1
 
5
 
! Отговори
Ми Ся? преди 12 години
Китай: Нов небостъргач на всеки 5 дниВ момента азиатската страна има повече от 200 небостъргача, които се извисяват на повече от 152 метра над земята, като в следващите пет години Китай ще има над 800 подобни сгради
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
..."русия скоро нема да я има.китай взима сибир а икономиката на русия става все по слаба"...Хехе... мокрите сънища и на Наполеон, и на Хитлер, и на НАТО, и даже на Монката Паси и други видни "евроатлантици"... :LOL: Кой ли не е мечтал за това, но с едно малко уточнение: Русия да си е там, ама ако може без руснаците, че земята много богата, а народецът мрази да го управляват чужденци... Винаги е имало много мераклии да затрият Русия, некои даже още *** рани... :LOL:
15
1
 
9
 
! Отговори
fantomas преди 12 години
Радвам се на вашата подкрепа! Мръсните французи да се напълнят с ***, а те самите да пукнат, както пукна онова *** жак ив кусто, който изяде *** и ни спряха Козлодуй!
14
1
 
0
 
! Отговори
Entusiast преди 12 години
Do gospodin redaktora: "VZEMAME" kazvat u vashto selo, okolo Vraca.
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Туитър ми звучи педалско,САЩ ми звучи порнографски,а Полковник Кадафи е ПИЧ ,ПАТРИОТ и МЪЖ на място
12
4
 
1
 
! Отговори
д преди 12 години
Пълно с неадекватни коментари.Иначе това дето го пише е вярно, какво става в Либия следя точно в туитър, инфото там често няма да го намерите в официалните новини. Но засега там съм видял само бунтовниците да пишат, в т.ч. и координати къде има артилерия примерно, която обстрелва позиция, с молба НАТО да удари. кадафито и неговите поддръжници защо не пишат и те не знам, губят от това.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мръсен евреин.... дано ти се изредят 100 негара
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до ананасСутрешните хапове изпи ли ги?Ако не си побързай,двойна обедна доза също причинява подобни халюцинации.
9
2
 
2
 
! Отговори
Ананас преди 12 години
До 11Е, ами нали е нужно депо в Европа за наркотиците, с летище, складове, таблетиращи машини... Пък и някое и друго бъбрече падна - все файдица!
8
2
 
6
 
! Отговори
до еврейна преди 12 години
а Германия обичаш ли я. Liebst du Deutschland ?
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до ананасГрешиш,другарю ананас.И в Косово нямаше петрол,но главорезите на милошевич изядоха шамарите.
6
6
 
8
 
! Отговори
шехерезада преди 12 години
Аре бе кво стана с тоя Кадафи Нито го хващат нито го стрелят Такива мощни сили а немогат с един луд чаршаф да се справят
5
4
 
7
 
! Отговори
Ананас преди 12 години
до 4Каква Русия те гони, бе брато?Пак ли си спал отвит и на течение?