В Минск бяха задържани десетки демонстранти

Полицията е използвала срещу хората сълзотворен газ
Обновена: 4 юли 2011 06:57 | 3 юли 2011 22:26,
35
В Минск бяха задържани десетки демонстранти
Снимка: Reuters

Полицията в беларуската столица Минск използва сълзотворен газ за разпръсване на антиправителствен протест и арестува десетки демонстранти, предадоха световните агенции.

Според ИТАР-ТАСС са задържани най-малко 100 протестиращи, сред които и журналисти.

Авторитарното правителство на президента Александър Лукашенко блокира достъпа до Фейсбук, Туитър и други социални сайтове в интернет и разгърна хиляди служители на реда в опит да спре планирания за днес протест.

Въпреки това около 700-800 демонстранти се събраха на централен площад в Минск. Прилагайки отскоро въведена нова тактика, те не скандират, нито държат транспаранти или други надписи, а само пляскат едновременно с ръце в знак на противопоставяне на управлението на Лукашенко.

Правителството на Беларус е изправено пред растящо обществено недоволство заради най-тежката финансова криза в страната от разпадането на Съветския съюз.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Минскдемонстранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво ротестират,в Беларус безработицата е 1 процент!!!!
34
2
 
4
 
! Отговори
СС преди 12 години
САЩ мразят Лукашенко, защото не им поднася страната си на тепсия. Сценарият е един и същ, докато има ***, които за некой долар отиват да пляскат с ръце. Това сме го виждали - и тук, и в Грузия, и в Украйна. Резултатите са ясни - мор за народа.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Остейте "обективен" на мира...Още не си е зел хаповете и не е на него си...
32
1
 
4
 
! Отговори
ДО 30 преди 12 години
ТЕБЕ БЕ *** ГНУСНА ПЛАЗМОДИЙ ТИ СИ ЕДНОКЛЕТЪЧЕН ОРГАНИЗЪМ ЧЕХЪЛЧЕ АМЕБА ....НЕ СИ СЕ РАЗВИЛ ОЩЕ А ИСКАШ ДА ДАВАШ МНЕНИЯ.ФАШИСТ ГНУСЕН....РАСИСТ ***....САМО *** МРАЗИТЕ ТАКА РУСНАЦИТЕ ЗАЩОТО СА ВИ ШИБАЛИ МНОГО ***....
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всички *** и американски *** сатър
30
2
 
2
 
! Отговори
обективен преди 12 години
до 28кой наричаш "фашист" бе *** ***
29
1
 
2
 
! Отговори
галактика преди 12 години
до 13- Странджата - По-добре сам, отколкото в глутница!
28
3
 
6
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
ТИ СИ СКАПАН ФАШИСТ И ЩЕ *** БАХУРА.ЖИВЕЕШ В ИЗМИСЛЕН СВЯТ И ОЩЕ БЪЛНУВАШ ЗА КОМУНИЗЪМ ***.
27
7
 
4
 
! Отговори
обективен преди 12 години
скапаните руски комунисти от Минск ще гризнат дървото
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе дали янките са платили или руснаците не са знае. Те руснаците са станали по-големи капиталисти и от американците, а ИТАР-ТАСС по-лъжлива от западните медии. На практика нищо не знаем за Беларус. Склонен съм да вярвам на по-долу пишещите, че това е платена провокация. П.П Срещу кви куршуми си излизАл бе Дрът Комунисте ? Да не си гледал "На всеки километър" и после да си сънувал ? Колкото и да си дрът не мое си бил у шумата около 1944. Фантазьор.
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом пише десетки,значи янките са платили за пореден път на 20-30 *** да "протестират".Точно както беше при нас. И после тия "протестиращи се сдобиха с фирми или отпътуваха подобаващо в странство. Който за каквото се е "борил".
24
0
 
1
 
! Отговори
boza преди 12 години
Kato che li u nas njama da napravjat sustoto ako ima podobna demonstracia -----to ako poglednesh BB i Lukashenko dosta si mjazat v izjavleniata .
23
8
 
5
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 12 години
Още една от малкото останали комунистически крепости,скоро КЕ падне...............
22
5
 
6
 
! Отговори
Стар комунист преди 12 години
Виж ги ти *** импотентни, пляскали с ръце. Ние навремето излизахме срещу куршумите, а тая жалка *** хем да се покажат "смели", хем обаче ги е бъз да се хванат на оръжие.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди няколко дни САЩ много сериозно разкритикуваха Беларус по повод тяхната политика към Либия (белоруските наменици биещи на страната на Кадафи и позицията на държавата за конфликта). Няма две седмици да са минали и вече са започнали протестите. Всичко това е прах в очите. В Сирия от 20 протестиращи се стигна до масово клане, а в същото време масовите протести в България не се отразяват никъде. Медиите контролират събитията по света, а медиите се контролират от 1 човек.
20
4
 
11
 
! Отговори
Стареца преди 12 години
Лукашенко изгони много чужди акули и действа с твърда ръка. Затова е мразен от капиталистите. И ще му спретнат безброй провокации. А БВП расте при нас не. Иначе от Русия до Гърция няма такава страна с порядък, чистота и ред. Ако пенсиите закъснеят с един ден сменя веднага всички началници имащи отношение към тях. Ако един младеж няма какво да прави не виси като у нас по барчета, а облича сигнална жилетка и отива да събира *** в полето и гората в найлонов чувал. Де го това съзнание в България
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като чета коментарите ви, разбирам защо сме на тоя хал. Много *** "народ".
18
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Време е Бсп да си направят подразделение на партията и в Минск.Там може и да вървят.Тука в България сме на ГЕРБ и Бойко.
17
11
 
10
 
! Отговори
Историко на узо преди 12 години
Лукашенко е последният лайнаро-*** в Европа.....колко милиона трябваше да загинат да се отървем от червената чума! Поклон на жертвите!
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя сега ще го бесим ли, или ще го гърмим като ЧаоШеску