Нов арестуван в скандала с News of the World

Заподозрян е в прехващане на комуникации
Обновена: 14 юли 2011 14:19 | 14 юли 2011 14:19,
0
Нов арестуван в скандала с News of the World
Снимка: Reuters

Британската полиция арестува нов заподозрян в рамките на разследването на проникването в гласовите пощи на хиляди хора от служители на News of the World.

Мъж на 60 години е задържан на адрес в района на Лондон по подозрения в участие на организирано прихващане на комуникации и сега е на разпит в полицията.

Това е деветият арестуван от началото на разследването, което беше възобновено през януари.

Полицията проверява обвиненията, че журналисти на вече закрития вестник са хаквали телефоните на членове на кралското семейство, политици, звезди на шоубизнеса, за да слушат гласовите им съобщения. Сред подслушвани също така има жертви на престъпления, включително убийства на деца, както жертвите на бомбените атентати в Лондон през 2005 г.

Още по темата

Миналата седмица беше арестуван и бившият редактор на вестника Анди Коулсън, който беше говорител на премиера Дейвид Камерън до януари тази година, когато подаде оставка.

През април бяха разпитвани шефът на репортерите Невил Търлбек, един от старшите репортери Джеймс Уетеръп и Ян Едмъндсън – бивш старши редактор, който беше уволнен след вътрешно разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: News of the World
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари