Палестински политици – против да се форсира обявяването на независимост

Бивш министър се обяви публично срещу плана на администрацията
Обновена: 20 юли 2011 12:06 | 20 юли 2011 12:05,
2
Палестински политици – против да се форсира обявяването на независимост
Снимка: Reuters

Палестински политик открито се противопостави на амбициите на ръководството на палестинската автономия да поиска от ООН признаване на независима палестинска държава.

Натискът да бъде призната независима палестинска държава в границите до 1967 г. ще настрои срещу палестинците САЩ и много страни от ЕС, които настояват за постепенно уреждане на палестинско-израелския конфликт, смята бившият министър и член на ръководството на Организацията за освобождение на Палестина Набил Амр.

"Тежко ще бъде да се падне от толкова високо", казва в интервю за общоарабския вестник "Ал кудс ал араби" бившият министър на информацията в палестинската национална администрация.

Набил Амр е първият палестински политик, който се обявява против плановете на сегашния палестински президент Махмуд Абас. Миналата седмица Арабската лига обяви, че ще внесе искане в ООН за признаването на независима палестинска държава със столица Източен Ерусалим.

"Ал кудс ал араби" посочва, че позицията на Набил Амр се споделя и от много други палестински политици, които - макар да не го казват публично, смятат, че конфронтацията с Израел в случай на едностранно обявяване на независима палестинска държава няма да бъде от полза за самите палестинци.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМА СВЯТ ЩЕ СВЕТУВА ДО ВТОРО ПРИШЕСТВИЕИ ТОГАВА ГОРКО ИМ НА БОГОБОРЦИТЕ
1
5
 
3
 
! Отговори
ДДД преди 12 години
ТОЗИ МНОГО МАНГИЗИ Е ЛАПНАЛ ДА ГОВОРИ ТАКА. ОТ 50Г ХОРАТА СЕ БОТЯТ ЗА НАЗАВИСИМОС И СЕГА ОЩЕ ДА СИ ТРЯТ . ИЗРАЕЛ ПАК СИ ПАК СИ ПЛАТИХА ЗА ПОСТИГАН СВОЕТО. ПАЛЕСТИНА НЯМА ДА Е ДЪРЖАВА ДОКАТО ИЗРЕЛ СЪЩЕСТВУВА. БОЖИЯТ НАРОД ДЕТО УБИ ГОСПОД ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА УБИВА. И ТАКЕ ЩЕ ДОКАТО СВЯТ СВЕТУВА.