Норвежкият атентатор бил сам в кървавата баня

Мотивите на Брейвик били ужасни, но необходими
Обновена: 24 юли 2011 13:18 | 24 юли 2011 12:03,
387
Норвежкият атентатор бил сам в кървавата баня

Задържаният Андерс Беринг Брейвик, заподозрян за бомбения атентат и стрелбата, които убиха 92-ма души в Норвегия, твърди, че е действал сам, съобщи Ройтерс.

Той признава фактите и за двете атаки, но не приема криминална вина, заяви на пресконференция днес полицейският началник Свайнунг Спонхайм.

Задържаният твърди, че е действал сам, но полицията трябва да провери всичко казано от него, добави началникът на полицията, която няма други заподозрени.

Задържаният е обвинен в извършване на терористични актове и трябва да се яви утре в съда, който ще реши дали ще остане в ареста, докато продължава разследването.

Както разказа адвокатът му, макар да признава фактите, Брайвик отказва да посочи мотивите за действията си, които според него били ужасни, но необходими, и щял да ги обясни утре пред съда.

Норвежките медии днес съобщават, че терористът се е сдобил с оръжието си по законен път, предаде ИТАР-ТАСС. За това той разказва в подробния дневник за подготовката за терористичния акт, съдържащ се в неговия манифест, публикуван в интернет само няколко часа преди трагедията.

През септември 2010 г. Брейвик получава разрешение за покупка на самозареждаща се карабина Ругер Мини-14. Като цел за използването й посочих "лов на елени", макар че много ми се искаше да напиша истината – "екзекуция на културните марксисти и мултикултуралистките предатели от категория А и Б", само за да видя реакцията, споделя Брейвик.

Още по темата
Купуването на пистолет на законно основание беше малко по-сложно, но аз бях член на Пистолетния клуб на Осло в течение на няколко години, продължава той.

През януари 2011 г. подава заявление за разрешително за поулуавтоматичен пистолет Глок-17 и сокро го получава. Норвежката национална служба за сигурност не коментира лекотата, с която Брайвик е успял да се сдобие с необходимото оръжие, но полицията бе принудена да се оправдава за бавната си реакция.

Екипът на специалните части е пристигнал на острова около 90 минути след като нападателят открил огън. Командосите били изпратени на острова повече от 90 минути след първите съобщения от летовници в къмпинг, че са чули стрелба отвъд езерото.

Пътят с автомобил дотам им отнел около 20 минути, а след това екипът загубил 20 минути, докато намери лодка, обясни полицейски началник Спонхайм, който призна, че имало трудности с транспорта.

Телевизионни кадри, заснети от хеликоптер, показващи въоръжения мъж да стреля във водата, засилиха впечатлението, че полицаите са се забавили. Те предпочели да пътуват с кола, понеже хеликоптерът им не бил в готовност, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 12 години
хььь.....na6ite policai sa syper s srawnenie.....aaaaaaaaa kakwo 6te6e da kaje KORNELIa ako stane6e tyk i go gramne policiata???????mmm toi tilo newinop mamino detense aaaaaaammmkato maikata na bsp
263
0
 
1
 
! Отговори
narod преди 12 години
hristiqnin li e tozi ubiyetc
262
2
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
HMвсеки е свободен да вярва в каквото иска - а какво правиш - идва от какво мислиш.
261
2
 
1
 
! Отговори
HM преди 12 години
Tomas ne me razbra no nyama znachenyeNishto vseki ima pravo da vyarva v kakvoto si shte vajnoto e ne kakvo mislish a kakvo pravishDrug put kato iamm vreme shte posporim :)
260
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Томас, спри се бре, човек! Досаден си!!!
259
4
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
321За страданието Бог е предупредил Адам и *** какво ще последва, че ще има страдание, мъки, смърт след прегрешението започват всички проблеми за хората. Това, че някои престъпник живее на земята - нищо не значи. Важното е къде ще е тоя престъпник през вечността. Казваш ако се изповяда. Първо, да Бог е милостив и може да прости на някой ако се обърне към Него - дори и в последния миг от живота си, искрено и Го помоли да му прости - ама кой знае кога ще умре - ако умре застрелян - както се гърмят престъпниците - в катастрофа или след препиване и не е в състояние да помоли Бог - всеки си поема риска. Бог го допуска за да видят всички Божии създания какво се случва, когато се вършат неща противни на Божия закон много скоро целия тоя свят ще бъде унищожен а всеки пратен на мястото му.
258
5
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
319достатъчно хора са видяли възкресяването на мъртви и после възкръсналия Исус.
257
3
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
318кръстоносците са престъпници - както и папата е престъпник - питаш как са се появили - дявола изкушава хората от хиляди години да вършат зло. Разликата е там, че Християнството не одобрява насилието - а в корана е одобрено. Щом си неверник - ти си за изтребване според корана.
256
2
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
318още ли си сигурен, че го няма в корана - самите мюсюлмани признават, че е в корана - ако искаш да видиш още идиотщини от корана - напиши в гугъл - отец закария ботрос - това е свещенник, който проповядва в ислямските държави - разнищва корана и им показва на ходжите и имамите бозобразията в корана - и ония газ пикаят - обявили са 60 милиона щатски долара награда за главата му.
255
2
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Сура 9,29"Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра докато не дадат налога [джизя] безусловно и с покорство"На това ги учи корана да се сражават с хората, които вярват в писаното в БиблиятаСура 8,39"И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах! А престанат ли Аллах е зрящ за техните дела."Корана учи хората да се бият, докато всички по света повярват на лъжата ислям и мюсюлманите 1400 години с огън и меч се бият по земята вярвайки на тая лъжа.Сура 8,60"И пригответе за тях колкото можете сили и бойни коне! Ще наплашите с тях врага на Аллах и вашия враг, и други освен тях, които вие не знаете, но Аллах ги знае. Каквото и да раздадете по пътя на Аллах, то ще ви се изплати и не ще бъдете угнетени"Сура 9,111"Аллах изкупи от вярващите душите и имотите им. Сражават се по пътя на Аллах, убиват и биват убивани, за да е техен Раят Негово истинно обещание, дадено в Тората, Евангелието и Корана. А кой е по-верен в своето обещание от Аллах? Радвайте се на размяната, която направихте с Него! Това е великото спасение" Корана учи хората, че печелят рая чрез убийства предимно на неверници това е голямата заблуда ислям. Другата лъжа в Библията няма такова обещание.
254
1
 
0
 
! Отговори
до Томас преди 12 години
tomas obqsni mi kak edno dete umira a nqkoi prestupnik si jivee na gurbu na dr hora za6to bog pozvolqva tova ne mi izlizai s porsptotiite za raq i ada za6toto nali se kazva 4e ako se izpovqda6 predi da umre6 ti se pro6tavat grehovete seki moje da se izpovqda
253
1
 
0
 
! Отговори
KALT преди 12 години
До ТомасИзвадил е Евридика : )
252
1
 
2
 
! Отговори
ddd преди 12 години
Много ми е интересно ти лично колко мъртви си видял да се съживят, кога си го видял Исус да влиза в ада и да вади хора от там. Или само си го чел някъде? Или някой пастор ти го е казал? Ако ми кажеш че с очите си си виждал мъртъв човек да се съживи почвам да вярвам и аз. Честна дума!
251
0
 
1
 
! Отговори
Do Tomas преди 12 години
Tova ne e vyarno, nyama go v korana siguren sum, moje da chetesh ot nyakot predpraveni tomovePitam te kak sa se poyavili krustonoschite shtom hristyanstvoto e dobrota?Da ne govorim za tumnite vekove na katolichismut i tehnite veshtichiRelygyata e samo zlo i voyni
250
3
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
316за теб може да е едно, но нямат нищо общо - алах ти казва - убий неверника и воювай докато има хора на земята, които не са приели лъжата ислям.Исус ти казва - обичай даже и враговете си, и прощавай. Казва ти също, че не можеш да дадеш нищо, за което да ти бъдат простени греховете - алах твърди, че с делата си можеш да изкупиш греховете си - буда също - ти си помисли дали са едно и също личности. всички измислени лъжерелигии твърдят, че човек може да си изкупи греховете с делата си само Исус казва истината на хората, че няма как със собствените си дела да изкупите греховете си.
249
0
 
2
 
! Отговори
do Tomas преди 12 години
Isus, Alah, Buda za men vsichko e edono, nyama znachenye kak go narichame az mu kazvam nachin na jivot, tova e vajnoto, a ne da kazvash che Isus ili Alah e nad vsichki i d atrepesh nared hora
248
1
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
KALTслязал друг път - може и да е слязал някой в ада, но колко души е извадил от там?HMНе, Исус и алах не е едно и също.
247
1
 
2
 
! Отговори
HM преди 12 години
Isus Alah it.n e edno i sushto, tova e religyaA nye tryabva da vyarvame v dobroto, to e nay silno i edinstveno istinskoIstinata vinagi pobejdava, a relygyata osven da ubiva i rukovodi ne sluji za nishto drugo
246
1
 
3
 
! Отговори
KALT преди 12 години
Абе Томас, абе пиле сектанско. Пръв във ада е влязъл Орфей. Хах.
245
1
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
311 доказателства има около теб - колкото искаш