Наближава криза 3 в 1, отсече Гордън Браун

Бившият британски премиер с остра критика към европейски лидери
Обновена: 7 авг 2011 12:36 | 7 авг 2011 12:31,
132
Наближава криза 3 в 1, отсече Гордън Браун
Гордън Браун. Снимка: Reuters

Бившият британски премиер Гордън Браун отправи необичайна критика към лидерите на САЩ, Франция и Германия, като ги обвини,че не са взели правилните икономически решения и са пропуснали да се вслушат в предупрежденията му.

Критиките бяха отправени от Браун от страниците на неделното издание на британския в. "Индипендънт".

Бившият британски премиер прекъсна мълчанието си, за да подчертае, че твърдоглавите европейски лидери, в това число германската канцлерка Ангела Меркел и френският президент Никола Саркози, са пропуснали още един шанс за възстановяване на икономиката.

Те не са обърнали внимание на неговите предупреждения относно нивата на дълга на техните банки и са задълбочили финансовата криза.

В резултат на това има опасност милиони хора да останат без работа за цяло едно десетилетие.

Бившият британски премиер отбелязва, че Европа неправилно е представяла кризата като "едноизмерна" и като е направила това, просто е поискала да се правят повече икономии.

Срещата на върха миналия месец по спасителния план за Гърция е завършила с погрешни изводи след три години на погрешни анализи за мащабите на проблема, твърди Браун.

Бившият британски премиер подчертава освен това, че отказът на САЩ от нови икономически стимули, от повишаване на данъците или орязване на привилегиите е "спрял още един двигателна световния растеж".

"Онова, от което се нуждаеше икономиката, беше пожертвано заради политическата изгода", казва Браун по повод на реакцията на политиците по света на последната глобална икономическа криза.

"Следващата криза се приближава все повече и носи със себе си много повече опасности", предупреждава Браун.

Бившият премиер подчертава, че смъртоносната комбинация от фискална криза, банкова криза и нисък растеж заплашва милиони европейски граждани, ненужно обречени на безработица.

Британският вестник припомня, че британският премиер Дейвид Камерън е обсъдил от Тоскана, където е на ваканция, състоянието на икономиката по телефона с френския президент Никола Саркози.

Според Гордън Браун подобни телефонни разговори през уикенда няма да спасят никого от финансовата, макроикономическата и фискалната криза, които са "забъркани в едно цяло", тоест са от типа "три в едно".

Бившият премиер смята, че решението е радикално преструктуриране на европейските банки и на еврото.

Браун е и почти сигурен, че настоящата криза от типа "три в едно" ще наложи намесата на Г-20 и на МВФ, предаде БТА.

 

 

 

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Гордън Браун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Решението е ясно - да сложат чип на всеки жител на планетата...
126
5
 
10
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Очевидно е, че ролята и значението на САЩ в света вече намаляват и ще намаляват още.САЩ имат най-големият ВЪНШЕН ДЪЛГ, като общ размер в целият свят. Голяма част от парите ги дължат на Китай. Как ли? Ами когато американското правителство напечата ДЦК, някой ги купува, интересно е че неприятностите на Строс-Кан са започнали един месец след като той е казал че "вашингтонският консенсус се е изчерпал". Преведено на човешки, той е казал че доларът вече не може да играе роля на световна валута. Доларът няма покритие и е просто една хартийка. САЩ са *** в световната икономика, рече Путин, Чавес нарече САЩ *** за световната икономика също, Интересно,а сега и Китай го казва, (звучи като заговор петрола вече да не се продава с Долари). Това би обезценило долара до цена близка на хартията т.е. едно кило долари=едно кило хартия. Да се молим САЩ да не пуснат HAARP в действие срешу Китайците, че войната, която ще запалят тоя път, ще бъде страшна. Ако се сещате, че класния ръководител на Гърците са САЩ - гледат от тях, плюскат, пият и слушат бузуки, а другите ги кредитират. Ако има по-нагли от Гърците правят стачки да не бачкат да плащат. Докато САЩ....... тези имат и военна сила и по скоро ще направят голяма война вместо да платят. САЩ никога няма да платят дълговете си защото не искат, а и да искат не могат! Долара отдавна е хартия без покритие която се крепи на силата на оръжието на американците. Америка отдавна не произвежда, а воюва за да крепи долара като световна валута. Единственият изход е САЩ да фалира и света да започне на чисто. Ако оцелее. . .
125
1
 
4
 
! Отговори
допълнение от члена преди 12 години
"Наближава криза 3 в 1, отсече Гордън БраунБившият британски премиер Гордън Браун отправи необичайна критика към лидерите на САЩ, Франция и Германия, като ги обвини,че не са взели правилните икономически решения и са пропуснали да се вслушат в предупрежденията му.В резултат на това има опасност милиони хора да останат без работа за цяло едно десетилетие."$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$Аз съм сигурен, че за всички тези световни кризи са виновни ББ и ЦЦ и тяхната партия ГЕРБ...И ако наближава криза, както твърди Гордън Браун, пак те са преките виновници. Сигурен съм, че ако все още беше на власт нашият вожд и дизайнер Серж-нежното, нито щеше да има световни кризи, нито щяха да се повтарят. Просто нашия като каза: "КРИЗА НЯМА!" и криза нямаше, ама отде се взе тоя Бойко, та *** мамата на световния ред, още не ми го побира ума?!?
124
2
 
5
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
126, спокойно .Борисов има за министър на финансите един безспорен икономически гений-Симеон Дянков.Който беше назначен от световната банка да консултира Виетнам и Грузия.Я ги виж сега, какви икономически тигри са и двете!Цял свят се възхищава на това, как от нищото ги направи нещо, така ще направи и от нищото нещо и у нас.Няколко държави се биха за него да го вземат в екипа си, едвам го пусна световната банка да дойде у нас...Бъди спокоен, стискай зъби и вярвай в силата на икономическия гений!
123
2
 
1
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
Продължение на 124.А за книжките-не си прав.Виж човека, прочел само "Винету" до къде стигна, а ние с по няколко тона, не тома, литература в библиотеките си как да не съжаляваме за загубеното в четене време, нерви и за диоптрите?
122
2
 
2
 
! Отговори
член на БСП преди 12 години
Аз съм сигурен, че за всички тези световни кризи са виновни ББ и ЦЦ и тяхната партия ГЕРБ...И ако наближава криза, както твърди Гордън Браун, пак те са преките виновници. Сигурен съм, че ако все още беше на власт нашият вожд и дизайнер Серж-нежното, нито щеше да има световни кризи, нито щяха да се повтарят. Просто нашия като каза: "КРИЗА НЯМА!" и криза нямаше, ама отде се взе тоя Бойко, та *** мамата на световния ред, още не ми го побира ума?!?
121
2
 
4
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
121,нима казваш, че това, което съм написал е лъжа?И развалям общия оптимистичен дух, витаещ в страната ни?Да, недоволен съм от себе си.Вместо да кибича в някое държавно учреждение, и да правя мили очи на началника, и да сменям на всеки 4 години партийната си принадлежност, към тръгнал повече от 15 години да развивам малък бизнес, и то не с търговия и дистрибуция, а с това, за което са ми "подарили " дипломата преди 1989-та от ВМИ.Как да съм оптимист?Поне Симеоново или Аонсу да бях учил, или ВИФ
120
1
 
3
 
! Отговори
Към Ястребите преди 12 години
Явно си доста самотен,много пишеш,но и нивото ти е някъде в храстите.Такива хубави кадънки има навън,такова вкусно кафе....подишвай по-често чист въздух навън
119
0
 
8
 
! Отговори
Castor преди 12 години
Да направят минималната заплата 140 евро европейците и ще са финансово стабилни, като нас. Ще си изплатят дълговете за нула време...Само. че там ще падат глави...
118
2
 
2
 
! Отговори
До 117 преди 12 години
И заради хора мислещи като теб ще е все още трудно за България.Знаеш ли ,че и ти излъчваш нещо с текста си и всички ние го долавяме на мига:ти не си хуманен,ти нещо искаш да настъпваш някой професии-ок,ти не си мил,ти не си съпричастен,но си доста недоволен от самият себе си.Чети повече,но не по форумите,а книги от книжарниците.
117
1
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
ром= турчин-ФАКТ
116
1
 
5
 
! Отговори
до 118 преди 12 години
като гледам ти си се обявил за *** бе *** заченат на околовръстното
115
4
 
7
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
Спокойно ,народе!Ние сме остров на стабилността, рай за икономиката в момент на криза!Даже Борисов каза, че ще ни вдигат кредитния рейтинг.И за работата си не се плашете-винаги в Гърция, Италия ,Испания и Португалия, колкото и да са зле, ще намерят пари, даже и половин пенсия да дават, за да наемат наш гастарбайтер с висше образование да им коси ливадката, да им мие басейна или да им пасе овцете и да им бере доматите или маслините.Или някоя съкратена учителка да мие *** на някой старец .
114
1
 
6
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
не забравяй и НАЙ-голямата *** ***(турците)
113
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Важното е че наш Боко не го интересуват некви си мнения на неизвестни еврупейци и ние сме встрани и отдолу на кризата и не мое на засяга по никъф начин тва животно
112
7
 
2
 
! Отговори
келеша преди 12 години
най-бих се накефил да се избият руснаци-американци-британчета в една мощна война
111
1
 
6
 
! Отговори
келеша до 109 преди 12 години
1. Русия не ме интересува, от нея България също не е видяла кой знае какво добро..2. Британчетата са ***..3. в *** са..4. кефя се..
110
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българската и руската политика никога не могат да се съчетаят, защото целта на България е да бъде независима национална държава, а руснаците се борят за империя, в която да претопят всички до нещо, което наричат "россиянин".
109
2
 
5
 
! Отговори
до 108 преди 12 години
тебе кой ли не те ДРУСАЛ бе ***
108
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей,келешче, първо виж как ще запушите дупката в руския бюджет, па тогава се радвай на вританчетата.