Хакнаха WikiLeaks

Атаката идва след публикуването на поредната порция секретни грами
Обновена: 1 сеп 2011 06:55 | 31 авг 2011 10:41,
9
Хакнаха WikiLeaks
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сайтът WikiLeaks стана мишена на кибератака във вторник, малко след като бе разкритикуван за публикуването на хиляди нови дипломатически телеграми на САЩ, съобщава Франс прес.

"В момента WikiLeaks.org е обект на атака", съобщи сайтът в Twitter късно вечерта. Час по-късно сайтът бе недостъпен.

От WikiLeaks публикуваха ново съобщение с линк към огледален сайт, в който са качени копия на секретните документи – cablegatesearch.net.

Още по темата

Хакерската атака бе извършена малко след като САЩ разкритикува оповестяването на новата порция документи.

"САЩ осъждат незаконното разпространяване на класифицирана информация. Освен че вреди на нашите дипломатически усилия, това излага на риск сигурността на някои лица, заплашва националната сигурност и подкопава усилията да работим с някои страни в решаването на общите проблеми", заяви говорителят на Държавния департамент Виктория Нуланд, цитирана от Асошейтед прес.

Ню Йорк таймс отбелязва, че някои от оповестените грами съдържат имената на хора, водели поверителни разговори с американски дипломати, чиято самоличност е трябвало да остане в тайна. WikiLeaks отрича това твърдение.

Това не е първият път, в който WikiLeaks е обект на виртуална атака. През 2010 г. сайтът бе ударен малко преди планирано публикуване на секретни американски документи, но няколко вестника бяха готови да публикуват материалите, ако сайтът не функционира.

Тогава отговорността пое анонимен хакер, който преценил, че оповестяването на подобна информация застрашава живота на американски войници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
6
 
! Отговори
WikiSHITZ преди 12 години
Не се заблуждавайте. Wiki Leакs не е нищо друго освен поредната простотия целяща да ни замаже очите. Пълна промивка!
8
3
 
7
 
! Отговори
ПРАВО преди 12 години
УикиЛийкс обаче са крайно съмнителни! Ако публикуваха наистина важни документи, мислите ли, че САЩ щяха да ги оставят и да ги пошляпнат само?Затова ми е любопитно каква им е целта
7
5
 
14
 
! Отговори
Bai Hoi преди 12 години
Sled tazi novina smqtam che e nujno da pocne edno golqmo mestene ot ediniq krachol v drugiq :D
6
5
 
9
 
! Отговори
мнение преди 12 години
до: ДаниелПрав си, че е спорно дали трябва да се изнасят засекретени данни, но както казваш и ти безспорно е необходимо да излиза истината наяве по един или друг начин. Що се отнася до нечия човешки живот, дълбоко се съмнявам, че това излизането на информация ще застраши до толкова живота на много хора, кариерите на някой да, но живота... Истината е, че в някой случай излизането на яве на определени данни може да спаси живота на много други хора по света!
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чакайте да си го преместя
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само не ми ясно тоя викилийкс как се добира да тези данни. смях в залата, ако това са наистина секретни данни
3
32
 
4
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Най накрая някой да им даде да се разбере на тея егоистични ламтящи за слава и парички безочливи *** - Wikileaks! Да изнамерят всички организатори и да ги натикат по затвори - бял ден да не видят!
2
3
 
21
 
! Отговори
Даниел преди 12 години
Спорно е дали засекретени данни трябва да се оповестяват. От една страна хората трябва да знаят истината, но ако това застрашава нечий човешки живот - не е добра идея. Спор няма - по-добре да има такива сайтове, коити да разкриват какво става НАИСТИНА по света и у нас.ПП: интересно как за тази статия все още няма глупави коментари от всезнаещи хора... Явно като няма кого на обвиняваме и от какво да се оплакваме мълчим - ясно е за какво ставаме в бг-то :)
1
3
 
13
 
! Отговори
Кукуригу преди 12 години
Конкуренцията е.