Военен конвой на силите на Кадафи с 250 машини влезе в Нигер

Възможно е това да е опит за бягство на полковника и сина му Сейф ал Ислам
6 сеп 2011 08:46,
100
Военен конвой на силите на Кадафи с 250 машини влезе в Нигер
Снимка: Reuters

Голям конвой от либийски бронирани военни машини влезе в Нигер при пустинния град Агадез, съобщи Reuters, позовавайки се на военни източници от Франция и Нигер.

Възможно е това да е драматичен опит Муамар Кадафи да намери убежище, пише агенцията.

Конвоят включва 200-250 военни машини и е бил ескортиран от армията на Нигер – бедна бивша френска колония, която се намира южно от Либия.

Възможно е, според френски военен източник, към конвоя да са се присъединили Муамар Кадафи и Сейф ал Ислам на път за Буркина Фасо, която предложи убежище на полковника и семейството му.

Толкова голям военен конвой трудно може да е преминал през територията на Либия без да бъде забелязан от силите на НАТО, пише Reuters. Според източник на агенцията Франция може да е посредничила за споразумение между либийското ръководство и  Кадафи.

Говорител на френското външно министерство в Париж обаче не потвърди нито пристигането на конвоя в Нигер, нито някакви споразумения с Кадафи, за когото, заедно със Сейф ал Ислам, има заповеди за арест от Международния съд в Хага.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пак са се разпасали наще демократи-секи който не мисли на командно дишане е болшевик, *** и т.н.. Обиждат, заклеймяват, заплашват. За тях либийците са *** а собствените им сънародници-***. С този патос щяха да имат блестяща кариера при другаря Сталин или Фюрера и други видни "демократи'.
96
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами например ПНС може да са помолили баретите да освободят сградата за новия посланик. Освен това може баретите да са имали нужда от реални тренировки, знам ли. Аз не виждам никакви последици, даже либийците не плачат, само някакъв болшевишки *** се загрижил за спазването на правата на кадафистите.
95
0
 
2
 
! Отговори
до 88 преди 12 години
"болшевишки ***" наричай баща си! Не ми отговори с ясни аргументи какво налагаше влизането на барети на дипломатическа територия в една демократична държава за каквато се броим?! Чак днес дойде нов дипломат в България.
94
0
 
3
 
! Отговори
Хамис Кадафи преди 12 години
Сигурно и възкръсналият вече за 5ти път Хамис е с тях, както и арестуваният Сейф.. :) хора, събудете се, май се оказа, че 90% от новините, които получаваме за Либия, нямат нищо общо с реалността!!
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквито хората - такава държавата. Демокрацията не работи добре при > 90% лумпенизирано население.
92
1
 
1
 
! Отговори
ll преди 12 години
iskat demokraciq to i pri nas e ve4e 20 godini demokraciq darjavata e perfektna nali:)
91
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви дипломатически отношения може да има с държава, в която главния *** твърди, че не заема никакви постове, но правителството му е подчинено по някакви си техни племенни правила и сега това правителство се е скрило в миша дупка и не иска да излезе, за да се разбере със света? Те на практика са никои, Европа, САЩ и Русия не ги признават.
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кривда какво пишат по случая?
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С тая снимка, Ройтерс друго освен подигравка не заслужава.
88
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тея май си играят на тука-има,тука-няма!Със сигурност хАмериканците знаят къде е но си трайкат.Откупил се е с няколко млрд. в зелено и сега необезпокояван ще си живурка някъде с останалите откраднати млрд.Купил си е спокойиствието, което естествено ще е до време. Не се знае кой ще е следващият хАмерикански президент и какви ветрове ще завеят.
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
88, това за кой се отнася?
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами ако не можеш да видиш никаква разлика в двата казуса, трябва да си доста полиран мозък, какво друго да ти кажа. Външнополитическите отношения са се променили, има и достатъчно становища, но прос болшевишки *** като тебе не иска да възприема действителността такава, каквато е.
85
0
 
4
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
Е хубаво де! Помня много добре. И какво нашите тук управници като се джанкат за посланниците в чужбиа принадлежащи към ДС данеби някой да им е пращал барети да ги експулсират от страните в които са. При условие ,че няма становище по външнополитическите отношения на Либия със света различно от действащите до сега не видях абсолютно никакъв смисъл в тези действия на МВР освен някаква смешна показност.
84
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди много години е имало неуспешен опит за атентат срещу Кадафи. Той е избил цялото село, и е оставил дупката от взрива за назидание. Е, тогава успял да се справи с противниците си, сега те с него.
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А забелязвате ли нашето марионетно правителство ,сервилничещо на щатите какво направи с легитимния посланник на Либия в България!?--------------- Аз понеже помня малко по-дълго от тебе, ще ти кажа, че "легитимния посланик" още преди три седмици свали портретите на Кадафи, и обяви, че се подчинява на ПНС. Само че явно не му е минал номера.
82
8
 
1
 
! Отговори
до 81 преди 12 години
Аз съм си у дома и коментирам някакви факти на сравнително грамотен български език. Отявлените патриоти, които не са се научили да си служат дори с кирилица, изглеждат още по жалки, когато демонстрират интелектуалната си немощ пред аргументирано изложена теза.Желанията не са достатъчни за да променят действителността - бъдещето принадлежи на младите народи. Искаме или не, застаряващите европейски държави, Япония и Русия ще трябва да отстъпят място на Бразилия, Китай, Турция и Индия. Лошо няма.
81
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 79Мога да си представя, още повече че бях в тази държава. Това са неуправляеми хора. Смятат се за върха на света, но си хвърлят *** през прозорците, рушат като за световно по вандализъм, тоалетните за тях за нещо непознато, а и не видях училище със здрави прозорци. Знаеш ли какво отношение имаха към хората дошли да им правят инфраструктурата? Полуграмотни или напълно неграмотни хора с автомати те спират както си караш и те свалят с целия багаж и започват да ровят! Как да не ги ожалиш?
80
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалки камилое.ци като Кадафи стават особено ***, когато заслужено изчезват.
79
1
 
0
 
! Отговори
do 73 преди 12 години
o6te edna rpi4ina da si hodi6 u doma.ama niama da go naravi6 za6toto ne e taka kakto ti se iska
78
12
 
6
 
! Отговори
Кадафи преди 12 години
Ще се върна скоро,и ще размажа плъховете!!! АЗ КАЗАХ!!!! Полковник М.Кадафи