Военен конвой на силите на Кадафи с 250 машини влезе в Нигер

Възможно е това да е опит за бягство на полковника и сина му Сейф ал Ислам
6 сеп 2011 08:46,
100
Военен конвой на силите на Кадафи с 250 машини влезе в Нигер
Снимка: Reuters

Голям конвой от либийски бронирани военни машини влезе в Нигер при пустинния град Агадез, съобщи Reuters, позовавайки се на военни източници от Франция и Нигер.

Възможно е това да е драматичен опит Муамар Кадафи да намери убежище, пише агенцията.

Конвоят включва 200-250 военни машини и е бил ескортиран от армията на Нигер – бедна бивша френска колония, която се намира южно от Либия.

Възможно е, според френски военен източник, към конвоя да са се присъединили Муамар Кадафи и Сейф ал Ислам на път за Буркина Фасо, която предложи убежище на полковника и семейството му.

Толкова голям военен конвой трудно може да е преминал през територията на Либия без да бъде забелязан от силите на НАТО, пише Reuters. Според източник на агенцията Франция може да е посредничила за споразумение между либийското ръководство и  Кадафи.

Говорител на френското външно министерство в Париж обаче не потвърди нито пристигането на конвоя в Нигер, нито някакви споразумения с Кадафи, за когото, заедно със Сейф ал Ислам, има заповеди за арест от Международния съд в Хага.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
10
 
! Отговори
Светлина преди 12 години
USA - глобалният терорист и НАТО на СЪД !!!При Кадафи либийците имаха безплатно здравеопазване и образование, безплатен ток и вода, безлихвени кредити, незадлъжнялоста, липсата на престъпност!!! Имало едно време една приказна страна. Там лампите никога не се гасели, а токът бил безплатен. Там можело да си потърсиш работа като началник и да живееш добре без да си мръднеш пръста. Там за пет динара се пълнел резервоар догоре и всеки гражданин получавал всеки месец дивиденти от петрола. Там... Който е бил там знае... Това бе Либията на Кадафи. Той създаде една утопия, която нямаше място в този Вълчи свят. Сега тези за които я създаде плюят по него. Горко им. Тепърва им предстои да разберат какво е работа, ддс, акциз, здравни осигуровки и всички така наречени предимства на демокрацията. Всъщност либийският народ подържа Кадафи, Те и за това не могат да го свалят!
56
5
 
12
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Либия при Кадафи:В Либия се дава по 7000$ на новородено, 64000$ на младоженци, 730$ за безработен, безплатно електричество и вода, най-евтиното гориво в света (около 0.12$ за литър), образование и здравеопазване без пари, учение и специализация в чужбина без пари, покупка на нова кола-50% се поема от държавата, гориво, безлихвени кредити за покупка на жилище, наем на държавно жилище без пари, никакви данъци, нулева престъпност и др. Какво точно е окрал от народа си? Направил грешка че не сложил парите в западни банки а ги раздавал на либийците!?За 1998 г. 38,2% от националния бюджет е разпределен за образование. Това е един от най-високите проценти отделян за образование в света. До вчера Либия беше Швейцария'та на Африка - утре ще бъде България'та на Африка!
55
1
 
8
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Quote:"Гледайте какво ще стане и се учете! Демокрацията е хубаво нещо, но не е универсален инструмент!"Е кво да гледаме там, нали видехме тука кво се случи, кога едно стадо го оставиш само да се управлява...! Първо ше изкраднат де що има за краднене, после ше се назобат с кредити и после и унуците на унуците им ше бъдат роби като наште.
54
2
 
8
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Българско семейство е блокирано в дома си в Триполи и се опитва да се евакуира ...:Тез Българи се сетили......сега Нато да им покаже що е "Демокрация", като в България.....*** да ходят да колят и убиват по-селата, а мутрите в града!И войната , когато започна , не се махнаха от либия, ама им се услаждаше залъка при Кадафи......нали?
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да им вземем нефта, докато племената се избиват
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Либия няма да стане по-добре. Просто, защото либийците предпочитат да живеят на племенен принцип и сега ще започнат междуособици. Кадафи направи много за тях, но и много ги подтискаше. Либийците имат арогантно отношение към чужденците, защото самият Кадафи ги учеше така - че са водачите на Африка. Е, не се притесняват да се облекчават където им скимне - на улицата, на пазара...
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кадафи направи нещо, което никой след него няма да успее - ДА ПОДЧИНИ отделните племена в Либия на ЕДНА власт!------------------ Честно казано, боли ме фара. Не може един букет племена да седнат върху нефта и да изнудват работещите хора по света. На Кадафи му беше даден шанс нещата да се решат без кръвопролития. Не съм му виновен, че се довери на руснаците, които пък имат интерес Запада да затъва във войни.
50
2
 
10
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Тези от "Ройтерс"......да не са купили и "Днес.бг".....че само ни заливат и тук с "помия"........???!!!Относно "Ройтерс", медията с която "промиват мозъци". Даже и тук във форумите, се вижда колко много "зомбирани" има, благодарение на "Ройтерс"!!!Тези които вярват че Кадафи е "лошият", това точно са, ограничените хора с "Промитите мозъци" !!!Лидерът на британските лейбъристи прави следното изявление по адрес на Ротшилд : Тази шайка кръвосмучещи *** се явяват основната причина за неизчислими беди и страдания в Европа през този век и натрупват своите огромни богатства главно чрез разпалване на войни между държави, които не би трябвало никога да се карат! Всеки път когато има проблеми в Европа, навсякъде където слуховете за война се разпространяват и човешките умове се изпълват от ужас от възможността за промяна и катастрофа, вие трябва да бъдете сигурни, че кривоносковците Ротшилд играят своите игри близо до този регион на безпорядък. Коментари като този всяват тревоги в Ротшилдите и затова те купуват агенция Ройтерс, за да имат контрол над медиите!!!Контролираната информация е по лоша от невежеството, защото умишлено заблуждава!!!
49
0
 
7
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
Просто ти обяснявам,че не Кадафи е проблема и *** в Африка! И да трябва да ти пука защото всички сме хора независимо от цвят,раса,пол и т.н.
48
0
 
1
 
! Отговори
titotato преди 12 години
e pomognaha i na tqh,to ne ostana mesto v sveta deto ne sa pomognali
47
6
 
2
 
! Отговори
До 31 преди 12 години
Да, ама не! Това е социалистически популизъм. Уж им отпускат пари, ама с тях нищо не можеш да направиш нищо по своя воля или да закупиш имот, където искаш, също- уж безплатно здравеопазване, но внасяха и преливаха евтина кръв, заразена със спин, уж всичко им беше наред, но нямаха право на нищо: свобода на словото, свободна инициатива, пътуване, образовани, дори интернет....всичко. Този филм и ние сме го гледали 34 години.
46
1
 
4
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Крайно време е да разберем, че не сме Стадо, защото Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. Виждате как у нас едно мнозинство не прави друго освен да си търси пастир: било царя, било Сидеров, било пък пазвантинът Бойко, който и да е, само да е по-гласовит, та да му се подчиняват с най-перверзно удоволствие.
45
1
 
9
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
ФАКТ !!! Българите отиваха да работят за либийците, досега не съм чул либиец да се натиска за България!!! Това е за "промитите мозъци" на Ройтерс.....Трябва да си "пълен ***" за да не може да ти вдене"кухата манерка".....кой и за какво води тази война в Либия...!!!
44
0
 
7
 
! Отговори
песимист преди 12 години
Не знам за социалните придобивки там и за какво иде реч не съм и стъпвал на либийска земя, но е факт,че дори и българските медици които бяха измъчвани там казаха в интервю по телевизията,че за либийците друг път освен Кадафи няма. Казаха ,че това е единствения човек който по някакъв начин консолидира народа, а това все пак са хора които са изпитали най-лошите аспекти на режима. Такаче всеки сам да си прави изводите.
43
0
 
10
 
! Отговори
друг читател преди 12 години
Кадафи беше диктатор, да. Но НИКОЙ не може да отрече (освен ако не е болен), че по времето на Кадафи Либия се превърна в модерна страна! Кадафи направи нещо, което никой след него няма да успее - ДА ПОДЧИНИ отделните племена в Либия на ЕДНА власт!Гледайте какво ще стане и се учете! Демокрацията е хубаво нещо, но не е универсален инструмент!
42
0
 
4
 
! Отговори
***** преди 12 години
Не хваля режима, просто информирам читателите как е било до скоро.Мнението ти за режима е придобито от медии, така, че без да си бил там няма как да знаеш как е било в действителност. Така, че не се мисли за интересен обиждайки да изразяваш своето маниполирано от медиите мнение за либия.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Франсетата може да са се споразумяли с Кадафито, те са хитреци и за облаги, петрол, са готови на всичко. Виш, ако друг направи нещо такова, франсетата ще се скъсат да го обвиняват във всички възможни грехове, докато прилапат облагата за себе си.
40
0
 
5
 
! Отговори
Рефер преди 12 години
Франсетата пак сключиха сделка зад гърба ни !
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абре пич на Африка винаги ама абсолютно винаги проблема и е бил Европа! От както има цивилизация на тази земя Африка е тормозена и експлоатирана от Европа. -------------------- И кво са, аз като съм европеец да седна да рева за африканците? Те нещо братя ли са ми или?
38
8
 
4
 
! Отговори
читател преди 12 години
Имаше един вманиачен диктатор, казаваше се Хитлер.Либералното отношение по пътя към тоталната му власт коства 25-30 милиона човешки живота.Имаше и друг, казваше се Сталин, и той поработи добре... няколко десетки милиона отлетяха нагоре...Цивилизованият свят няма повече да позволи повече жалки диктаторчета (са сметка на либералното отношение)да пораснат до заплаха за целия свят.За това дойде и редът на Кадафи.