Военен конвой на силите на Кадафи с 250 машини влезе в Нигер

Възможно е това да е опит за бягство на полковника и сина му Сейф ал Ислам
6 сеп 2011 08:46,
100
Военен конвой на силите на Кадафи с 250 машини влезе в Нигер
Снимка: Reuters

Голям конвой от либийски бронирани военни машини влезе в Нигер при пустинния град Агадез, съобщи Reuters, позовавайки се на военни източници от Франция и Нигер.

Възможно е това да е драматичен опит Муамар Кадафи да намери убежище, пише агенцията.

Конвоят включва 200-250 военни машини и е бил ескортиран от армията на Нигер – бедна бивша френска колония, която се намира южно от Либия.

Възможно е, според френски военен източник, към конвоя да са се присъединили Муамар Кадафи и Сейф ал Ислам на път за Буркина Фасо, която предложи убежище на полковника и семейството му.

Толкова голям военен конвой трудно може да е преминал през територията на Либия без да бъде забелязан от силите на НАТО, пише Reuters. Според източник на агенцията Франция може да е посредничила за споразумение между либийското ръководство и  Кадафи.

Говорител на френското външно министерство в Париж обаче не потвърди нито пристигането на конвоя в Нигер, нито някакви споразумения с Кадафи, за когото, заедно със Сейф ал Ислам, има заповеди за арест от Международния съд в Хага.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
9
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Абре пич на Африка винаги ама абсолютно винаги проблема и е бил Европа! От както има цивилизация на тази земя Африка е тормозена и експлоатирана от Европа.
36
1
 
6
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
ами то се вижда какво стана във египет вече полека лека почват да плачат по мубарака във либия ще е същото след полвин година ама късно е вече механизъмат е пуснат и обратен път няма!!!!!!!
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До *** дето хвали либийския режим / какво излиза, че ако всеки либиец реши да прави бизнес, държавата трябва да осигури над един трилион долара? Айде нема нужда да ни баламосваш, за племето на Кадафи може и да ги е имало тези привилегии, но не и за всички либийци ;)
34
3
 
12
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
Гледай сега, аз живях там четири години и не е точно така!Имаха някакви преференции от държавата, но нямаха НИКАКВИ свободи и права - полицещина и бой.Не ми реви и не пропагандирай СОЦИАЛИЗЪМ, щото ставаш смешен.Рааботи и ще имаш, не чакай на държават, тя няма да те носи на гръб докато си жив!
33
1
 
6
 
! Отговори
песимист преди 12 години
И какво стана!? Големите радетели за свобода на народа и съд за Кадафи се споразумяха да си се изнесе тихомълком!
32
2
 
11
 
! Отговори
fenomen преди 12 години
Вижте какъв път ! Сякъш няма война, а Бойко е асфалтирал :)
31
4
 
21
 
! Отговори
***** преди 12 години
Продължение.Наем на държавно жилище - не се плащаПолзването на електроенергия е безплатно.Кредитите за покупка на автомобил и за жилище са без лихваПри покупка на автомобил 50% се плаща от държавата, за бойците от народното опълчение - 65%.Бензинът струва по-евтино от водата - 0,14$ за литърЯвно сега след краят на режима си мислят, че това ще продължи..........
30
4
 
18
 
! Отговори
***** преди 12 години
Ще дам примери за някой от облагите на либийският народ, когато все още режимът съществуваше:За всяко новородено се изплащат 7 000 $Младоженците получават 64 000 $ като подарък от държавата за покупка на жилище.При започване на бизнес като едноличен търговец - материална помощ от 20 000 $Големите данъци и сборове са забранени.Образованието и медицината са безплатниВеригите магазини за многодетни семейства са на символични цени за основните хранителни продукти.
29
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало Аврика 29, малката ти глава препълни ли се вече от империалистическа дезинформация? Новините: В конгреса на либийските племена в неделя /860 етнически групи с 2000 вождове/, участваха пълномощни представители на пограничните племена от Алжир и Мавритания. Решението на народните представители е следното: 1/"Само Муамар Кадафи е бил, е и остава водач на народа" 2/"Каквито и планове да строят западът и бунтовниците, независимостта и единството на Либия не подлежи на обсъждане".
28
28
 
12
 
! Отговори
читател преди 12 години
Живото изкопаемо си тръгна - стана му ясно, че за него няма място в Либия.*** от северна Аврика полека-лека се изчистват. Кралят на всички африкански крале се измете, като последен ***.
27
10
 
27
 
! Отговори
Г8 преди 12 години
Тез еврейчета и американци няма ли кой да ги сложи на мястото им...аман от тях- да грабят, лъжат и убиват.
26
11
 
37
 
! Отговори
S12 преди 12 години
След няколко години ще реват за Кадафито, ама вече ще са налапи големия американски ***...ще трябва да работят, и всеки ще е с по един кредит!
25
4
 
16
 
! Отговори
До 20 преди 12 години
Не гледай толкова далече назад, у нас след 1989-та ако знаеш колко се изнесе навън...
24
4
 
21
 
! Отговори
izmoren_mitnichar преди 12 години
Журналистите и тези от ООН много искат да втъплят на хората , че Кадафи се оттегля и че вече го е направил... Уви , не е е така другари. Както е било и в зараждането на цивилизациите така и до днес, власт не се дава , власт се взима... И то със сила!
23
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно във ФСБ пак са направили някаква свинщина и са изпуснали Кадафито. Какво да се прави, когато водката се лее, няма как оперативните мероприятия да вървят успешно. А получиха международна подкрепа! Трябваше не руснаците да ги планират тия преврати, а американците.
22
9
 
16
 
! Отговори
до номер 6 преди 12 години
човечец, всеки, който се е борил по един или друг начин за демокрацията, сега е крупен бизнесмен и милионер! всички останали, които чакаха демокрацията да дойде наготово, си останаха скъсан г*з!
21
4
 
32
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Да знаят какво ги чака революционерчетата.....големият и ръбест,демократичен......
20
7
 
12
 
! Отговори
saki преди 12 години
Тоя конвой е бил за износ на кинти, антики , диаманти и злато. Бая богатство се е изнесло към Нигер. И това е само от един човек, а си представям какви влакови композиции със злато и пари са се изнасяли през ВСВ от нацистите и руснаците.
19
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кадафи рано или късно ще се върне и ще смаже преврата на предателите и шпионите на НАТО, ЦРУ и Мосад.
18
3
 
22
 
! Отговори
Californian преди 12 години
Вярно е Анонимен, и аз мога да го кажа същото - ама защо тогава Българите като им кажа, че България е по-зле и от държава от третия свят - те се гневят, не е ли така?