Събитията в Либия вдигат рейтинга на Саркози

Въпреки това 63% от французите не одобряват работата му
Обновена: 7 сеп 2011 08:21 | 7 сеп 2011 08:21,
11
Събитията в Либия вдигат рейтинга на Саркози
Никола Саркози, президент на Франция. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Одобрението за френския президент Никола Саркози достигна най-висока стойност за изтеклата година, въпреки че неодобрението за управлението му остава високо, предава Ройтерс.

През април президентът е имал подкрепата на 30 на сто от избирателите, а в началото на септември той се радва на одобрение от 37 процента, сочи анкета на института ИФОП, публикувана в сп. "Пари мач".

Неодобрение за работата на Саркози изразяват 63 на сто от анкетираните.

Президентът, който вероятно ще се кандидатира за втори мандат на изборите догодина, изостава значително зад съперниците си от Социалистическата партия начело с Франсоа Оланд.

Анкетата на ИФОП показва, че за покачване на рейтинга на Саркози е допринесла ролята му в събитията в Либия. Расте одобрението за външната политика на президента, посочва Ройтерс.

72 на сто от участниците одобряват начина, по който Саркози защитава френските интереси в чужбина. В анкетата, проведена на 1 и 2 септември, са участвали 1100 души.

(БТА) 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
0
 
! Отговори
5 преди 12 години
Баща му не е евреин,нито майка му.Само дядо му от майчина страна е одрински евреин,но баба французойка католичка.Саркози е фамилия на .....
9
1
 
4
 
! Отговори
do 5 преди 12 години
Не е "франсе". Унгарски евреин е. Лицемер е защото това е качество присъщо за евреи.
8
1
 
1
 
! Отговори
хоп преди 12 години
Със такава статистика да не се избира някой за Президент,това е хей така.Когато има избори ,народа си дава своя глас и тогава се казват процентите на този който е победил.Всичко друго е стакмистика и нищо не е верно.Нека да победи Саркози щом народя го иска,има още 8 месеца до изборите.
7
1
 
1
 
! Отговори
Бай Иван преди 12 години
Събитията в Либия вдигат рейтинга на Саркози. То май Сарко само рейтинга си може да вдига.Е на снимката са опитва и да лети,ама то това е друга тема.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
може да му вдига рейтинга, ама патката му е малка за да се дигне
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната лъжа, само не мога да разбера българите що требе да ни пука за одобрението на Сарко, дето без друго французите не го щат! Според мен сигнала идващ от кораба-майка е че войната в Либия е достойно дело, подкрепено от един достоен народ. На приемниците-преводачите и компилатори на подобни новини искам да напомня, че преди 100-тина години в Ньой, други водачи, безжалостно разкъсваха България на части, ползвайки се с одобрението на простия френски народ. Защо сега да се радваме Сарко? Срам!
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гадно парче е тази мижитурка. Кадафи му спонсорира президентската кампания, подписа договор за доставка на нови изтребители и мазното франсе му го наби за благодарност.
3
3
 
12
 
! Отговори
цар'ин преди 12 години
"Евреи - награждават евреи" ... и/или и техните лакеи. О,суета и лакомия! Няма оправия да има дорде сме под еврейското световно робство. Събудете се,бе,хора...!
2
1
 
6
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Приемам защитаването на интереси, но НЕ за чужда сметка, а на равноправни начала, каквито в случая не са. Със сигурност одобрението на външната политика не е от представители на народа.
1
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Сарко само така мачкай натовските плъхове.