Пак ожесточени боеве в Бани Уалид

Лоялните на Кадафи и бунтовниците се обстрелват в покрайнините
Обновена: 17 сеп 2011 22:54 | 17 сеп 2011 22:53,
14
Пак ожесточени боеве в Бани Уалид
Снимка: Reuters

Боевете в обсадения либийски град Бани Уалид се разгоряха отново, след като окопалите се там привърженици на Муамар Кадафи обстрелваха с артилерия ключов пропускателен пункт в северните покрайнини, контролиран от силите на Преходния национален съвет (ПНС).

Кореспондент на Ройтерс съобщава, че колона от пикапи на ПНС с монтирани на тях зенитни картечници и натоварени с нови боеприпаси се връщат на здрачаване към града в пустинята, разположен на около 150 км югоизточно от Триполи.

"Водят се тежки боеве. Те ни провокираха, като обстрелваха пункта. Ние им отвръщаме с минохвъргачен огън и се връщаме да се бием с тях в града," заяви боец на ПНС.

Още по темата

Вчера бунтовниците отстъпиха унизително от Бани Уалид, след като бяха подложени на силен артилерийски обстрел от лоялистите.

Междувременно ПНС даде на военнослужещите, които все още са верни на укриващия се Муамар Кадафи, последен шанс да се влеят в редиците на въстаниците.

"Войниците и офицерите, които не откликнат на този последен призив, ще бъдат обвинени в държавна измяна," заяви на пресконференция в Триполи Ахмед Бани, военен говорител на ПНС.

Тяхната интеграция е част от усилията за възстановяване на националната армия в Либия след Кадафи, добави той, цитиран от ДПА.

Бани каза също, че не разполага с достоверна информация за местонахождението на сваления диктатор.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
toia zbirshtina li sa byntovnicite ,ako sa tva prosto sa lesna pliachka za redovna obychena armia .
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Палача, подвизаващ се под името Ян Смит, е всъщност най-обикновен пасивен гей.
11
1
 
1
 
! Отговори
Муамар преди 12 години
Велики сте зелени бойци!!! Накажате подобаващо хамерикансите плъхо ве САС МАС и подобни ***!!!!
10
5
 
9
 
! Отговори
невинни деца преди 12 години
БОГ гледа: ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ !!!Брадатите плешиви ционистки евреи са главните терористи в тази война!!! Една религия не учи и не поощтрява убийствата, това е характерно само за сектите! Кой убива, се вижда.....хората са притиснати и окупирани в собствените им домове, в тяхните си държави. После са главни обвиняеми че са терористи! В коя държавна политика се намесиха арабите? Докато, затова пък САЩ, няма държава на която да не указват натиск и агресия! Фактът е, че в Триполи бе извършен морски десант. Това е много сложна операция и говори за отлично обучени войници. Така наречените "бунтовници" не могат да получат тази квалификация, нито пък да имат специализираните морски съдове за осъществяване на десант. Нали не си представяте това да е станало с гемии или товарни кораби. Логичен е изводът че това е десант на войски на страни от НАТО. Видяха, че само от въздуха не става! Бунтовниците така са издали багажа, че в момента ги спасяват десантчици от НАТО, които атакуват безмилостно Кадафи. Всъщност не е ясно дали въобще бунтовниците са нападнали Триполи или НАТО....?! Уж бяха бунтовници, пък сега са професионално въоръжени от НАТО и ЕС....?! Така и не разбрахме срещу кого и за какво се бунтуват тези ,бунтовници ? Колкото пък до тяхното въоръжение лесно се вижда че, това не са класически, спонтанни бунтовници излезли с тояги, ножове и ловджийски пушки или камъни , както например са палестинските деца и младежи! Тези бунтовници са с пикапи-натоварени със: зенитни установки, оръдия и супер модерни картечници и танкове !!! Кланетата на невинни жени и деца ги правят бунтовниците на терористичните ***, наричащи се Демократите от НАТО-САЩ и ЕС които трябва да бъдат наказани най-жестоко един ден! БОГ гледа: ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ !!! Нека го знаят това брадатите плешиви евреи!!! Съд заслужават не тези които превърнаха Либия в цветуща държава с висок жизнен стандарт, а тези които превърнаха Либия в руини и избиха хиляди невинни деца, жени и безащитни старци!!!
9
8
 
3
 
! Отговори
Ian Smith преди 12 години
До N 4Аааа, тия работи с фъшкиите само вие комунистите ги разбирате - нали едно време облизвахте задниците на съветските дрОгарЕ. Голям специалитет ви е руската *** и до днес сте и фенове.И само да ти повторя, че трудно схващаш - въжето за любимеца ти Кадафито вече е готово, чака го и скоро ще му стегне вратлето.
8
3
 
4
 
! Отговори
$ преди 12 години
Ами къде е НАТО? Да пуска бомби наред. Ако не са в полза на едните, ще са за другите.
7
2
 
7
 
! Отговори
МКС преди 12 години
Незнам какво се очаква след Кадафи.Според мен още десет години там ще цари анархия.Ако небеше НАТО надали тези "бунтовници" с тези ЗУ-та на джипките щяха да свалят режима на Кадафи.Даже ми се струва,че още дълго ще се водят бояве.Нали трябва Китай и Запада да продадат някъде оръжията си.Всичко е затворен кръг-ПЕТРОЛ-ОРЪЖИЯ-ДРОГА-ПАРИ!
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еии тези от Легиона и САС голям зор видяха.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стъпка по стъпка приближава моментът на голямото тричане.
4
5
 
2
 
! Отговори
amet преди 12 години
amana kuidum.
3
7
 
1
 
! Отговори
Мурат преди 12 години
ТА СИКИМДЕ.
2
8
 
8
 
! Отговори
88 преди 12 години
*** , без еврейските- европейските самолети щяха да се удавят в собствения си нефт
1
30
 
10
 
! Отговори
Ian Smith преди 12 години
Айде, още малко му остава на тоя *** Кадафи. Ще мишкува, ще мишкува, но накрая ще го докопат и тогава ще си получи заслуженото.Евала на либийците - отвоювахи си свободата с оръжие в ръка. Оттук нататък всеки мераклия да ги яхне ще си спомня съдбата на Кадафито и ще си наляга парцалите.