Австрийският канцлер беше уличен във връзки с таблоид

Вернер Файман осигурявал реклами, а вестникът го хвалел
20 сеп 2011 23:10, Елка Василева
4
Австрийският канцлер беше уличен във връзки с таблоид
Вернер Файман. Снимка: Reuters

Австрийският канцлер Вернер Файман е подложен на засилващ се натиск заради твърденията, че си е осигурил подкрепата на таблоид, като е наредил на държавната железопътна компания и на други транспортни фирми да плащат за реклами, предаде ДПА.

Няколко вестника публикуваха днес допълнителна информация по случая. Според съобщенията Файман е извършил скандалните действия през 2007 г., когато е бил министър на транспорта.

Твърди се, че тогавашният началник на неговата канцелария Йозеф Остермайер се е срещал с шефа на австрийските железници и му е поискал няколко милиона евро "за Вернер". Кампанията включвала публикуването на статия за издигане на репутацията на Файман в най-големия австрийски ежедневник "Кронен цайтунг".

В интервю Остермайер, който в момента е държавен министър по медийните въпроси, не отрече да е имало такава среща. Той нито отрече, нито потвърди подробностите на разговора с шефа на държавната железопътна компания.

Прокуратурата разследва дали Файман и Остермайер са злоупотребили със служебното си положение.

Твърденията срещу канцлера социалдемократ се появиха, след като напоследък медии уличиха в корупция няколко бивши министри от десницата, срещу които прокуратурата започна разследвания, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
Вернер преди 12 години
сега Холандия да предложи Австрия за изключване от Шенген,ако корупцията е ключов проблем!!
3
1
 
5
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
2добавен от: PENEАха и аз така знам вече никой журналист не си позволява да задава на Боку стресиращи въпроси .Обикновено PR екипа са написали предварително и въпросите и отговорите. То с Боку става като в речите на Живков голям смех става ако трябва да импровизира речи !Медиите които слушат ще получават за награда сладки големи договори за реклами от корпоративните партньори на правителството това е глобална корупционна схема в много страни не само у нас !
2
2
 
7
 
! Отговори
PENE преди 12 години
Не вярвам на очите си ! ! !Тук Боко Мутрата има връзки с всички главни редактори (предимно с СМС-и ) ! Вестниците на ДПС , Дилян Пеевски и Корпоративна банка , са му като *** на повикване ! Никой не си позволява да му задава въпроси , които не са предварително одобрени ! А ако някой го пита нещо "нередно" - Боко му се строска по един трудно обясним начин !В каква реалност живеем ..... ! Кошмар , който не свършва !
1
2
 
6
 
! Отговори
Килич преди 12 години
Добре, че корупцията е само в България.