Китай забрани фестивал, на който ядат кучета

Властите наложиха мярката след вълнà от възмущение в интернет
21 сеп 2011 20:47,
31
Китай забрани фестивал, на който ядат кучета
Снимка: Reuters

Китайското правителство забрани традиционен фестивал след недоволство в обществото и обвинения, че събитието е жестоко, съобщи Ройтерс. По време на фестивала, който се провежда в източната част на страната, хората ядат кучета, които биват буквално накълцвани, докато са живи.

Събитието се провежда всеки октомври в провинция Джъдзян и датира отпреди 600 години, когато хората се събрали, за да отпразнуват местна военна победа.

През 80-те години на XX век древният карнавал е бил заменен от панаир, на който се продават различни стоки, но яденето на кучета било запазено като традиция, отбелязва агенция Синхуа.

Преди няколко години търговците започнали да колят кучетата пред хората, за да покажат, че месото им е прясно и безопасно.

Снимки от панаира, които обиколиха интернет пространството, обаче оказаха огромен ефект върху обществото, предизвиквайки вълнà от възмущение, а китайското правителство забрани провеждането на панаира.

Преди време отглеждането на кучета като домашни любимци е било забранено в Китай, защото е смятано за буржоазна привичка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Китай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
2
 
! Отговори
Върбан преди 12 години
И какво от това, че е куче, пак си е месо и става за ядене.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истинският проблем ще дойде,когато освен кучешкото,им забранят и ориза на китайците.
26
5
 
4
 
! Отговори
Не яжте приятелите с преди 12 години
От около 6 месеца съм веган и се чуствам повече от прекрасно, а месото изобщо не ми липсва. За всички, които искат да се замислят над причините да се стане вегетарианец или веган, нека гледат документалките Earhtlings, Meet Your Meat и Forks Over Knives.Поздрав до всички свободно мислещи хора!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Големият въпрос, който стои пред мен след като изчетох коментарите дотук, е: обичам ли наистина животните, или не ги обичам?
24
3
 
3
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Както е тръгнало и свинското ще забранят.....
23
6
 
5
 
! Отговори
de преди 12 години
mamka vi mrusna kitaiska malko vi e ot zemetresenieto i cunamitata umrete malki julti pomiqri mizerni ,dano 100 zemetreseniq vi spoletqt kato predishnoto da ne ostane i oriz ot vas mamka vi dolna
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Буржуазна отживелица" бяха много неща - брака, някои книги и автори, частната собственост, правото на личен живот...
21
8
 
10
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
Фандъкова спи,липса на мисъл.Ами покани ги китаиците,да организират,фестивала в София.С един коршум 2 заека.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***!
19
15
 
15
 
! Отговори
Насо преди 12 години
Ми давайте да караме на фотосинтеза тогава. Не трябва да ядем месо щото убиваме животни...ми то и растенията ги убиваме като ги ядем. Домата не го ли боли като го нарежеш в салатата. Тоя който яде само зеленчуци и си отглежда у тях цветя НЕ ГИ ОБИЧА ! ИЗВРЕГ :D (по повод коментар номер 9 )
18
1
 
14
 
! Отговори
n.e.s.t.i.n.a.r преди 12 години
За съжаление средностатистическия индивид (и под него визирам именно номер 8) не си е направил дори труда да вникне по-навътре в нещата и му се иска (тук вече визирам въобще психологията на човека) да си ги обясни по най-приемлив за него начин. Разликата в едното и другото убийство е в това, че прасето не ти го връзват в торба и бият с тояги, защото адреналинът, който отделя от смъртния си страх и болка, е най-вкусната подправка!! Просто би било хубаво по света да има малко повече цивилизованост
17
14
 
7
 
! Отговори
TOni преди 12 години
Няма нищо лошо в яденето на месо, било то и от куче. Това което ме притеснява, е че явно методите за отглеждане и технологична обработка (колене) не са много хуманни. За съжаление мога да кажа че тази практика я има и в българия. Много домашни животни се отглеждат и колят нехуманно. В европа се въвежда практика за ползване на инжекции, но моето мнение че е по добре да разполагаш с коляч които си разбира от работата. В китай кучето се удря по главата и докато е горе долу в безсъзнание се коли.
16
3
 
9
 
! Отговори
буржоа преди 12 години
Да, буржоата си ги гледаме като домашни любимци, а простите хора искат да ги трепят - заради месото и кожата ще да е.
15
4
 
36
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Ти престани да ядеш "трупове на растения", умнико...
14
10
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
"Екоравновесие" и до Китай ли са стигнали, мама им ***...
13
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
12-ти яж си тревите тревопасно и не се бутай при хищниците да не станеш и за мезе...Балък.
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голям праз за китайците, а Бат Бойко забрани увесването на кучета по станджанско! ;-)
11
37
 
18
 
! Отговори
ВЕГАН преди 12 години
Хората трябва да спрат да ядат трупове на животни, продавани в магазините под названието "месо". "телешко", "свинско" - няма такова нещо има теле и прасе. Пълен бойкот на месната експлоататорска и кървъва индустрия. Колкото повече хора станат вегетарианци и вегани, толкова по-малко животни ще бъдат избивани за утоляване глада на едно ненаситно експлоататорско общество. Пълна промяна на системата. Животните са наши приятели, а ние не трябва да убиваме и ядеме нашите приятели.
10
19
 
27
 
! Отговори
Ме преди 12 години
Да продължават с фестивала по живо, по здраво. Ние в израз на добра воля и за да затвърдим дипломатическите отношения можем да им осигурим богато разннобразие за трапезата - кеф ти пинчер алангле, кеф ти пълнена булонка с ориз или задушена *** в собствен сос.
9
15
 
32
 
! Отговори
Retro преди 12 години
Съгласна съм с номер 8. Убийството на животно си е убийство... не правя разлика между агънце, слон или куче. Който яде животни, не може да каже, че ги обича.