700 арестувани след протест срещу корпорациите в Ню Йорк

Демонстранти от движението "Окупирай Уолстрийт" блокираха Бруклинския мост
Обновена: 2 окт 2011 11:29 | 2 окт 2011 08:15,
65
700 арестувани след протест срещу корпорациите в Ню Йорк
Снимка: Reuters

Над 700 души бяха арестувани в Ню Йорк по време на протест срещу банките и корпорациите в САЩ, съобщи Reuters.

Вече втора седмица движението "Окупирай Уолстрийт" организира демонстрации срещу господството на корпорациите, корупцията, високата безработица, социалното неравенство и несправедливото отношение към малцинствата, включително мюсюлманите.

Голяма група участници във вчерашния протестен поход в Ню Йорк се отклониха от основната колона, докато тя се движеше по пешеходната алея на Бруклинския мост, излязоха на пътя и блокираха моста.

Движението на автомобили беше спряно в продължение на няколко часа, а протестиращите, които бяха на платното бяха задържани.

В същото време в подобен протест в Бостън пред офиса на Bank of Amerika, участваха около 3000 души, задържани са 24.

Движението "Окупирай Уолстрийт" е вдъхновявано от продемократичните протести в арабски държави, отбелязва АФП.

Неговите поддръжници в Ню Йорк имат лагер в "Зукоти парк" в центъра на Манхатън, близо до Кота нула. Протестиращите планират да останат в парка през цялата зима, за да покажат недоволството си от политическата и икономическата обстановка.

"Ние сме от всички раси, полове и религии. Ние сме мнозинството. Ние сме 99-те процента. И ние не искаме повече да мълчим", пише на сайта на протестното движение. 
                                                                                                                                                                                                      (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: САЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добро утро,а помните ли земетресението в Япония и бутновете в арабския свят.По същото време в САЩ вилняха огромни протести,но всички медии бяха заети да отразяват за Либия и Япония(не че не беше вярно),но умишлено се пропускаха тези протести(направо бунтове)...
60
0
 
9
 
! Отговори
bzb преди 12 години
Хехе, това ако беше в Русия щеше да е антидемократично потъпкване на човешки права, нали?
59
1
 
9
 
! Отговори
Стремят се към война преди 12 години
с най-големия дълг и най-големия военен бюджет. Скоро ще направят световна война за да въведат нов световен ред. И ще е много скоро - преди да фалират тотално. Там и без това военните управляват.
58
2
 
14
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
В определен момент САЩ ще обявят фалит. По принцип Америка трябваше да обяви фалит на втори август -сега вече просто разпространява агонията си и в други континенти и държави които са стабилни. Сега САЩ може да поддържа монопола си върху емисията на долара като световна валута, само с военна сила. Затова, ТЕЗИ, които държат властта там - доларовият емисионен център - ще трябва да прибягват до резки агресивни мерки, може би и до разпалване на ядрен конфликт. Ще наблюдаваме милитаризиране на ситуацията в света - разпалване на регионални конфликти - заради "борбата с тероризма в полза на човечеството и демокрацията" и др. подобни глупости. Разбира се, дълговете на правителството на САЩ са надминали всякакви разумни предели и сривът на долара е въпрос на време. Печатането на долари върви с колосални темпове. По правилата на монетарната либерална икономика, той вече не би трябвало да съществува. Допреди 2-3 години реалното покритие (стойност) на 1 долар беше ... 4 цента, според независими анализи. Днес покритието му е още по-малко. Инфлацията в САЩ се е натрупала толкова, че може да изгърми всеки момент Свръхвисокото равнище на дълга е най-големият проблем за американската икономика, като рано или късно, манипулациите с курса на долара, ще завършат с чудовищна катастрофа. Именно в такъв момент, за да се прикрие сривът на долара, може да станат нови събития", подобни на атаката на Световния търговски център в Ню Йорк. Те ще станат повод за отказ от "стария долар", в когото държат капиталите си всички "световни терористи и прочие злодеи" и за въвеждане на новата валута, например "амеро". Не е трудно да се предвиди, че в такава ситуация САЩ няма да признават чуждестранната доларова наличност под предлога, че е от наркотрафик, тероризъм или че е фалшива. Достатъчна е само малка паника и ще започне масивно освобождаване от държавните облигации на САЩ. Изхождайки от тези съображения американската финансова върхушка се нуждае от нулиране на дълговете. Доста аналитици твърдят, че в съвременния свят е възможно всичко. Причина за замразяване на външния дълг на САЩ може да стане терористична атака с *** ядрена бомба в американски град, разпространение на пандемията от "свински грип",птичи грип или нещо подобно. Все нещо ще измислят!!! САЩ са една фалирала държава!!!
57
1
 
8
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Докато пирамидата се разширява и възвишава е красиво, но натежавайки геометрично идва момента да се срути от самосебеси и да затрупа фараоните, робите и чалгаджийките.Шуми дървото, което пада, ама няма кой да го чуе! Или да го перифразирам: Ще се задушиме от вонята, която излиза от Уолстрийт, ако се правиме, че не я забелязваме!
56
1
 
13
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Перестройката за САЩ започна. Ако погледнем числата ще установим, че САЩ е по-зле и от Гърция.Цялата идея е идиотска - дължиш си заплатата за една година и продължаваш да затъваш в дългове и да не можеш да си плащаш сметките и изведнъж решаваш да вземеш заем - заплатата ти за 2 месеца и оп си избягал от фалита! За САЩ е лесно - пускат печатницата за пари и инфлацията се разпределя върху целия свят.
55
1
 
7
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Банките СЕ хранят от милиони ***-шарани по света. Даваш 1, 9 мил. долара, плащаш още 40 милиарда и получаваш активи за 400 милиарда......Казиното Уолстрийт.......Перфектна пирамида, нали?След измамата, или така наречената"трагедия Енрон" преди време, сега ще имаме повторение на трагедията, но вече с с ново име ''Уолстрийт'' !!!
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А сега виждате ли какво става в Америка?
53
1
 
10
 
! Отговори
WAC преди 12 години
Всичко това са млади хора, които интернет е накарал да си отворят очите и да разберат истината за световната икономика - че всичко е в ръцете на големите банки, дори и техните животи, а полицията и войската са техни охранители. Друга основна единица в тези протести са и хората от ""We Are Change
52
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хай сега Бенатова да иде да интервюира и тия 700 *** от Ню Йорк, ама да не им казва, че са употребили наркотици, щото няма й се размине само с микрофонана връщане може да попита Карла Саркози що не ще ***
51
0
 
22
 
! Отговори
поля преди 12 години
Навсякъде едни и същи проблеми но с различни оттенъци и мащаб. Като че ли всички се борим срещу целия свят, който е корпорации, корупция и електронни пари..
50
0
 
6
 
! Отговори
що тъй преди 12 години
и техните полицаи все стройни фиданки
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 44. Това се казва капиталист не комунист, заблудена душицо. :)
48
1
 
1
 
! Отговори
Боцко преди 12 години
до 51 - еми сметни какъв мозък носиме, щом сме тука в този хубав, слънчев неделен ден... хаааахахахаха....!!!
47
0
 
3
 
! Отговори
! преди 12 години
Между стадото и глутницата - овца или вълк. Това ли е българинът днес? Мозъкът е онова, което те отличава от животното, човече!
46
1
 
17
 
! Отговори
Протестиращ! преди 12 години
Браво Американци и аз ви подкрепям и Руснаците ги подкрепям и Турците и Близкия изток ислямските държави ви подкрепям и цяла Европа смърт за тия 5% хора дето държат цялато богатство на човечеството !!!! Вас поне не ви е страх като много хора в България!
45
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В 99% от случаите на протести и опити за промяна на статуквото, в това число и на обществения строй, са осъзнати или неосъзнати мотиви от сорта: "Стани, да седнем аз!", "Стига си лапал ти, сега е мой ред!" и "Пораснаше пилци, преебаше квачку!"До ден днешен човечеството не е успяло да построи справедлив обществен строй. Какво дава основание да се допуска, че това би могло да се случи в бъдеще?Всъщност по-вероятно е да се самоизтребим в опитите да подменим играчите в момента...
44
2
 
4
 
! Отговори
:) преди 12 години
Ти май не ме разбра няма нищо общо с това което съм писал. Хората са алчни същества и никой не прави изключение.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
виждам ,че еврейчето под мен много го боли ,че някой може да мисли и не иска да се примирява с лъжата ,ама какво да се прави , еврейче,всичко си има възход и падение,20 век си беше ваш -банките ,еврейската държава, комунистическия терор,измислената ви (демокрация),,,ама сега сме в 21 век в който хората ще ви потърсят сметка ,хайде чефи свиквай и ти сега с тази мисъл ,че след всяка кльопачка идва и сметката
42
9
 
5
 
! Отговори
:) преди 12 години
Живота от хилядолетия е така , едни са винаги отгоре и тъпчат другите нищо ново , каквато и власт да има тя винаги се изражда в това , т.к. живота е кратък и колкото можеш блага да усетиш по добре това е заложено в човека , един ден като живеят по 1000 години няма да има такива неща , но ще дойдат други , за момента свиквайте с действителността.

503 Service Unavailable

No server is available to handle this request.