Тя е булка! 85-годишната Алба в ритъма на фламенко

Една от най-знатните особи в Испания взе 25 г. по-млад
Обновена: 5 окт 2011 17:31 | 5 окт 2011 17:20, Елка Василева
91

Херцогиня Алба и Алфонсо Диес след венчавката. Снимка: Reuters

 

Херцогиня Алба, глава на испанския херцогски род Алба и една от най-богатите знатни особи в Испания, чиято предшественичка Гоя изобразява като "Голата маха", се омъжи днес за 25 години по-младия си избраник. На това не попречиха първоначалните възражения на децата й, предаде Асошиейтед прес.

85-годишната херцогиня мина под венчило с 60-годишния държавен служител Алфонсо Диес. За нея това е бъде трети брак.

Още по темата

Сватбата в параклиса на двореца Дуенас на херцогинята в Севиля е скромна. Поканени са само шепа хора, сред които шестте деца на богатата дама и техните семейства.

Шумна тълпа от стотици привърженици се беше събрала пред нейния дворец Дуенас, докато два пъти овдовялата херцогиня се вричаше във вечна вярност на Алфонсо Диес в параклиса на замъка от 15 век, разположен в стария квартал на Севиля.

Предишната нощ младоженците прекарали отделно, както си му е редът.

Херцогиня Алба има право да влиза в Севилската катедрала на кон и да не коленичи пред папата, но няма право да сключва неравностоен брак, без да получи разрешението на роднините си.

Първоначално децата й бяха против сватбата й с Алфонсо Диес, но през юли тя разпредели между тях наследството си. Наследниците изразиха задоволството си от подялбата и дадоха съгласието си.

Замъците, дворците и другото имущество на рода с над 500-годишна история обаче децата на херцогиня Алба ще получат едва след смъртта й. Дотогава тя ще контролира всичко.

А според испанските медии богатството на херцогиня Алба се оценява до пет милиарда долара.

Самата херцогиня Алба обаче не се смята за богата жена. Тя изтъква, че произведенията на изкуството, които притежава, не се ядат.

Колекцията на Алба включва уникати като първото издание на "Дон Кихот", а също карта на Америка, нарисувана лично от Христофор Колумб.

Според Книгата на рекордите на Гинес дамата има повече знатни титли, от която и да е друга благородничка в света. Алба е със 7 херцогски, 22 графски и 24 маркизки титли.

Освен това испанците се шегуват, че тя може би е с най-дългото име в света - Мария дел Росарио Каетана Алфонса Виктория Еухения Франциска Фиц-Джеймс Стюарт и Силва.

Историята на дома Алба, който тя оглавява, е 539-годишна.

Херцогиня Алба има шест деца. Всички те са разведени. Родени са по време на първия брак на херцогинята със сина на херцога на Сотомайор Педро Луи Мартинес, който умира през 1972 г.

През 1978 г. херцогиня Алба се омъжва за йезуита Хесус Агире и Ортис де Сарате. Нарушаването на установените традиции в испанското общество предизвиква огромен скандал, но съпрузите живеят щастливо до смъртта на Хесус де Сарате през 2001 г.

Херцогиня Алба е искала да сключи брак с Диес още през 2008 г., но тогава семейството й рязко се възпротивява и височайшата особа е принудена да направи официално изявление, че двамата са само приятели.

Твърди се, че лично испанският крал Хуан Карлос се обадил на херцогиня Алба, за да я накара да се откаже от брака. Сега, три години по-късно, любовта на херцогинята очевидно се е оказала по-силна дори от волята на монарха.

Малко преди венчавката обаче снимка на голата до кръста херцогиня Алба отпреди 30 години, публикувана на корицата на испанското списание "Интервю", предизвика скандал, съобщи АФП.

Фотосът е уловил 85-годишната днес аристократка как се пече на слънце без горнището на банския на плажа в Ибиса.

"Ние ще съдим изданието за намеса в личния живот на херцогинята", заяви нейният приятел, адвокатът Хавиер Сааведра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: Испанияхерцогиня Алба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
18
 
! Отговори
troll face преди 12 години
troll face
65
9
 
22
 
! Отговори
kir преди 12 години
До (ДУЕНДЕ). Добре че такива дървеняци(чки) напускат българия, защото вие само умеете да плюете и нищо повече. Говорите колко прекрасно е там където сте се изселили, а аз съм сигурен че това изобщо не е така. Пътувал съм много и съм стъпвал на 4 континента и смело мога да заявя, че "there is no place like home". А в USA трябва да си най-големия *** и *** за да отидеш да живееш.Силно се надявам да не си там.
64
4
 
20
 
! Отговори
ЖЕНА преди 12 години
КОЙ СМЕ ДА ЛЕГНЕ ПРИ ТОЗИ КРОКИ Е ГЕРОЙ.
63
10
 
22
 
! Отговори
$$$$$$$$$$$$$ преди 12 години
Не знам срещу какво наследсто бих се съгласила майка ми да се резили така на стари години.Вижте клипа от събитието - *** свири,херцогинята запрята полите да танцува фламенко,а младоженецът стои отстрани с разперени ръце,готов да я хване,за да не падне да се потроши.Добре е да си жизнен на тази възраст,но не е излишно и да си адекватен.Този път Хуан Карлос не е успял да предотврати резила.
62
6
 
19
 
! Отговори
За Дуенде от 58 преди 12 години
Нямах представа,че пребиваването извън България полира до такава степен мозъчните гънки,че да не разбереш какво искам да ти кажа. Колкото до ника,аз мисля,че добре ме разбра и точно от това се страхуваш.Няма значение,приятен ден.
61
8
 
37
 
! Отговори
някой преди 12 години
До: номер 61 (ДУЕНДЕ)Напълно съм съгласен! За съжаление, това е горчивата истина. Ходил съм в достатъчно страни по света, макар и да не съм обиколил и половината свят. Но ми е достатъчно да видя как живеят хората извън България.Никога не съм искал да живея другаде. Но като гледам какво става тук в момента, почвам да съжалявам за това. Тук останаха предимно такива, които не ги искат никъде.Злобни, завистливи хора. Българинът е беден повече духовно, по-малко материално. Това е истината!
60
9
 
24
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Дуенде, абе "Вие" сте била много Ентелегентна, или не сте правили скоро секс или сте *** дървото ;-)) ха
59
9
 
22
 
! Отговори
ДУЕНДЕ преди 12 години
Нямах представа, че четенето на български медии е забранено за неживеещи в БГ!? Ок, нямате проблем. Чуждете медии пишат доста- за жалост, основно криминални и корупционни новини. Колкото до никът за който питате, страхувам се, че не Ви разбирам. Светът е пълен с всякакви хора. Статистически и всякак е възможно да имам " поразително еднакво мислене" с доста от тях. Да не говорим, че българите навън имаме сходно мислене- заради причините, поради които сме напуснали. Приятен ден.
58
9
 
19
 
! Отговори
аха преди 12 години
Тази е толкова грозна, че няма повече накъде!Защо и е да се жени и да демострира грозотията си и незачитането на правилата на *синята кръв*? Това прилича старческо слабоумие - и въобще да не ни уверява, че на 85 години и липсва секса - даже да си бие хормони, пак ще прави нещо, като секс... твърде далечно изживяване от същото в младостта и!Или пък любов - глупости на търкалета - любовта е подвластна пак на хормоните, каквито въпросната няма как да произведе!!!Излагации за Исп. аристокрация !
57
5
 
17
 
! Отговори
И още едно ??? преди 12 години
Да не би да пишеш в други сайтове под ника мария_ники ??????? Ако СЛУЧАЙНО не е така,то имате поразително еднаква мислене с тази,която пише под този ник.
56
10
 
25
 
! Отговори
??? преди 12 години
Дуенде,себе си ли заблуждаваш или нас се опитваш да заблудиш.Като ти е толкова добре където си и като толкова не ти харесва България и българите какво търсиш в български сайт.Аз като не харесвам някого не разговарям с него,нито му ходя в къщата.
55
4
 
17
 
! Отговори
ДУЕНДЕ преди 12 години
Предният коментар е мой, забравих да напиша името си.
54
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 50.Нищо им няма да гените ми, можете да бъдете сигурен\ сигурна. И като хирург, просто от чисто любопитство да питам- какво разбирате под " здрав български ген"? Да ми говорите на "ти" и да ме иронизирате вероятно е признак на този ген? Освен на простотия и невъзпитание. Да, щастлива съм. Живея и работя в страна, която цени личността и уменията ми, оценява адекватно интелекта ми. Децата ми играят навън до среднощ и не ми й хрумва, че нещо може да им се случи. Има ред. Железен ред.
53
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напишете в Google "Duquesa de Alba" и ще изскочат достатъчно снимки.
52
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде сега ми кажете ,че това е любов!!!!!!!Или ....имаш ли пари....имаш всичко....Това не е баба...това е чудовище, а той....лудо влюбен........жиголо...
51
4
 
21
 
! Отговори
До 51 преди 12 години
Аз пък живея в Барселона и мога да ти кажа,че тая,като я видят в баровете по светските новини по La 1,предизвиква почти толкова смях в посетителите,колкото Реал Мадрид и мауринчо
50
4
 
27
 
! Отговори
преди 12 години
Почти съм сигурен че Лили Иванова и е баба хахахаха.
49
3
 
32
 
! Отговори
аз преди 12 години
Много е готина дукесата аз живея в Испания-Мадрид,старохтно мъдра жена,това че е на 85 години няма значение всеки иска да е щастлив,независимо на колко години си,ума интелигентна,била е на 2или 3 годинки когато е останала бе з майка и е исраслана цял живот сама няма братя и сестри поради причината че баща и не могъл да забрави майка и,започнала е да пътува с баща си почти през целият си живот от Европа до Индия,и след това заминава за Англия,кралицата на Англия Елизабет е нейната опора
48
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дуенде, където и да си, дано си щастливичко поне малко с тая твоя огромна липса на чувство за хумор. Провери си ДНК-то.Няма начин да си със здрав бг ген. Добре е да си си далеч от България.
47
0
 
44
 
! Отговори
ДВ преди 12 години
Разни старчоци като Хю Хефнър и Джордж Сорос може да се женят за 50-60 години по-млади от тях жени, а защо херцогиня Алба да не се омъжи за някой 25 години по-млад. Или още не сме изживели патриархалните си порядки?