Бани Уалид е в ръцете на новите либийски власти

Сирт остава единственият град, в който верните на Кадафи оказват съпротива
Обновена: 18 окт 2011 10:09 | 18 окт 2011 10:08, Елка Василева
11
Бани Уалид е в ръцете на новите либийски власти
Снимка: Reuters

Бойците на новите либийски власти превзеха изцяло град Бани Уалид, на 170 километра югоизточно от Триполи, предаде Франс прес, като се позова на техен командир.

Така Сирт, на 360 километра източно от столицата, остава единственият либийски град, където силите, верни на сваления от власт през август бивш лидер на страната Муамар Кадафи, продължават да оказват съпротива. Бойците на Кадафи държат два квартала в родния му град.

"Бани Уалид бе освободен изцяло и пътят сега е отворен на изток към Сирт, на юг към Себха и на запад към Триполи", обяви Сейф ал Ласи, който командва бригада бойци от Злитан, сражаващи се на страната на Преходния национален съвет (ПНС).

Друг командир на силите на ПНС съобщи по-рано, че те са завзели центъра на Бани Уалид с цената на двама убити и 16 ранени в своите редици, посочва БТА.

Бойците на новите либийски власти в центъра на града от радост стреляха във въздуха и скандираха "Аллах е велик". Те издигнаха знамето на ПНС на няколко сгради и джамии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
нещастните мишки нар преди 12 години
ечени плъхове, пак са пуснати да вършат геройски дела в чест на посещението на г-жа Клинтън, дето даже мъжа и не я бръснеше за слива. Просто на медиите трябва и някаква съпътстваща новина. Не просто Хилари Клинтън посети Триполи та да преговаря за нефт, неизвестно с кого(ПНС-нямат назначено правителство). Трябва барем с някаква фукня да свържат таз велика визита, без друго че я дават по целио свет. Затова пуснаха талибаните да се снимат в Бени Валид, ама фотаджиите дали са живи кого го е еня?
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, нещо се беа умълчали досега, щот ядоха бой в Сирт и демонстрираха в Триполи, само че тогава никой нищо не писа, сега обаче се активизираха, пак убиха Хамис(8път), пак завзеха Бани Уалид(4 път), разделиха Либия-(1път). Доста ще се очудя, ако всички тия добри новини не са свързани с посещението на г-жа Клинтън в Триполи. В който разбира се няма никакви чуждестранни военни, а само охрана брадатковци от АКИМ и ЛИБГ. Абе ясно е кого обслужват всички световни медии барабар с наще мишки..
6
7
 
1
 
! Отговори
ot Libya преди 12 години
iskate da znaete istinata? _tuk voinata svarshi i naistina Benulit e svoboden grad.Jivota se normalizira i te za 1-2 godini ste se opravat ,a nie .......................
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната лъжа този път на Ройтерс. Снимката въобще не ясно къде е правена и си личи, че това е поредното театрално представление на бандитите от ПНС, подпомогнати в монтажа от техните помагачи - западните помиярски медии. Истината е съвсем друга, но няма как да я разберем от българските слугински сайтове.
4
0
 
11
 
! Отговори
Кръв и зъби преди 12 години
Маймунска история. В резултат на жестоките кръвопролитни битки за превземане на стратегическата крепост има ДВАМА загинали?!?!? И то най-вероятно в резултат на стрелбата във въздуха и мощните крясъци:"Аллах Акбар"! Или от "приятелския огън" на хамериканците?
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия воюват така, както децата играят на бум-бум. Ако не е НАТО да ръси бомбите над редовната армия, цялата тази мародерска *** отдавна да гние в затвора.
2
4
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Нали правилно ме разбрахте, Изберете си либийски Бойко Борисов, Някаква либийска тиква /анананас/, либийски висаджия,търкач на уши... А да сте живи и здрави...
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е.либийци...демокрация по американски ли си пожелахте? Дупе да ви е яко!